Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sledzenie aukcji Allegro.pl
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Monter08
Witam,
Ostatnio dużo czasu spędzam na śledzeniu aukcji na allegro łapiąc różne ciekawe oferty czy też po prostu z ciekawości po ile dany przedmiot się sprzeda i naszła mnie myśl na temat aplikacji która wykonywałaby to za mnie, czyli sprawdzała stan aukcji, wyświetlała przelicytowanie czy nawet samo przypomnienie o kończącej się aukcji. Myślałem, że wygodnie byłoby to mieć po prostu pod jakimś numerem GG który wysyłał by takowe powiadomienia i obsługiwał dodawanie/usuwanie aukcji, na początku sprawdziłem czy czasami samo Allegro nie ma takiego czegoś wbudowanego ale jednak nie znalazłem, google też nic ciekawe mi nie mówi. Dlatego zwracam się z pytaniem czy znacie takiego "Bota", bo w sumie mógłbym sam takie coś napisać dla własnej wygody, ale też nie chce wynajdywać koła na nowo. Korzystaliście z czegoś takiego lub czy korzystalibyście? smile.gif
!*!
Powiadomienia o aukcji? Jak bierzesz w niej udział, to informacja przychodzi na email, prócz tego, jako takiego systemu chyba nie ma. Kiedyś istniały skrypty/serwisy tzw. "snajper aukcji", który w ostatniej sekundzie, podbijał cenę.
Napisanie takiego "bota" który powiadamiałby o statusie aukcji, nie jest zbyt skomplikowane, tym bardziej że można wykorzystać API allegro z API gg.
Monter08
Chodzi mi o powiadomienia bez uczestniczenia w aukcji. No tak skomplikowane nie jest ale nie o to mi chyba chodziło w pytaniu.
Kofel
Istnieje takie coś:
http://www.snajper.net/
Monter08
Cytat(Kofel @ 25.03.2013, 15:46:24 ) *
Istnieje takie coś:
http://www.snajper.net/

Nie chodzi mi o podbijanie automatycznie aukcji, tylko śledzenie jej bez uczestniczenia.
Kofel
Przepraszam smile.gif. Nie ma czegoś takiego raczej, nikomu nie potrzebne było - ale możesz to zmienić wink.gif
sowiq
Cytat(Monter08 @ 25.03.2013, 15:21:05 ) *
na początku sprawdziłem czy czasami samo Allegro nie ma takiego czegoś wbudowanego ale jednak nie znalazłem

Jeśli chodzi Ci o powiadomienia X minut przed zakończeniem aukcji, to słabo szukałeś. Co prawda jest to wykonalne tylko dla aukcji, które obserwujesz, ale są powiadomienia email i GG i konfiguracja kiedy powiadomienie ma zostać wysłane - od 10 minut do 48 godzin przed końcem aukcji.

Więc sorry, ale ja bym z Twojego powiadamiacza nie korzystał smile.gif
Monter08
Cytat(sowiq @ 25.03.2013, 17:47:48 ) *
Jeśli chodzi Ci o powiadomienia X minut przed zakończeniem aukcji, to słabo szukałeś. Co prawda jest to wykonalne tylko dla aukcji, które obserwujesz, ale są powiadomienia email i GG i konfiguracja kiedy powiadomienie ma zostać wysłane - od 10 minut do 48 godzin przed końcem aukcji.

Więc sorry, ale ja bym z Twojego powiadamiacza nie korzystał smile.gif

O, tego nie znalazłem smile.gif dość fajna funkcja smile.gif teraz się zastanowię czy jest sens to pisać, wielkie dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.