Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bledy w aktualizacjach W2k3
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Seth
Odpalilem sobie dzisiaj update windowsa (2003) wszystko szlo ok do momentu odpalania jednej z latek KB840987, KB841533, KB824151 (nie wiem dokladnie, ktorej bo nie odswiezyla sie nazwa patcha ale tylko te 3 mi pozstaly do instalacji).
Latka ma ok 800KB a o dziwo instalwala sie przez prawie 1h... zawieszajac przy tym czesc systemu, a kiedy juz stracilem cierpliwosc, po restarcie system zgubil plik ntoskrnl.exe dry.gif

Oczywiscie po skopjowaniu go z CD wszystko poszlo, ale tez nie do konca... caly czas system zacina sie, aplikacje uruchamiaaja sie po kilka minut (sic!) - zaden proces nie zabiera 99% czasu procesora aby takie opoznienie wystapilo (sprzet tez nie ma tu nic do rzeczy) ...

#@&^$!@#! tongue.gif

...czy ktos juz moze spotkal sie z tym i wie jak to rozwiazac ?

(prosze nie pisac o reinstalacji systemu bo mnie krew zaleje i dam bana winksmiley.jpg)
spenalzo
Cytat(Seth @ 2004-10-12 23:36:53)
(prosze nie pisac o reinstalacji systemu bo mnie krew zaleje i dam bana winksmiley.jpg)

format c:
Miałem win2003 i musze stwierdzić, że nie jest lepszy od xp (z punktu widzenia usera) a dodatkowo gry nie działają (no co, każdemu sie troche rozrywki należy) - wiec godzine po instalacji wrocilem do XP:)
Seth
speniu... ale mi on nie jest potrzebny do gier... jedna chodzi ok i jest nia starcraft... i tyle wystarczy winksmiley.jpg

ale szlak mnie trafil po tych aktualizacjach bo specjalnie czekalem te 1h, a tu dupa i nie da sie pracowac :/
spenalzo
Ja nie mówie że do gier - wyraziłem swoja opinie na temat tego systemu jako narzędzia pracy smile.gif
Ale to taki mały OT. smile.gif
Luke
Cytat
jedna chodzi ok i jest nia starcraft... i tyle wystarczy

i to nie byle jaka winksmiley.jpg ... moze kiedys on-line zawalczymy winksmiley.jpg ... poki co, powodzenia z systemem

msinfo.pl - moze tam cos znajdziesz?
Seth
Cytat(Luca @ 2004-10-12 22:52:40)
i to nie byle jaka winksmiley.jpg ... moze kiedys on-line zawalczymy winksmiley.jpg ... poki co, powodzenia z systemem

Napewno. thx winksmiley.jpg

Cytat(Luca @ 2004-10-12 22:52:40)
msinfo.pl - moze tam cos znajdziesz?

Wlasnie tam zajzalem, moze cos uda sie znalezc.
Luke
i bylbym zapomnial o najwazniejszym http://windows2003.pl/

zapytaj na forum ...
escaflowne
Dziwne... ja instalowałem te poprawki na 5 komputerach z W2K3 i wszystkie łykneły je bez najmniejszych problemów...
akubiczek
U mnie również wszystkie updaty przeszły bez problemu. Podejrzewam, że raczej jakiś soft zainstalowany wcześniej podmienił jakieś biblioteki czy narobił innego bigosu a teraz to wyszło.

Co do gier smile.gif Nie ma żadnego problemu aby sobie grać pod win2003. Działa wszystko, łącznie z takimi tworami jak doom 3 winksmiley.jpg
Seth
Heh problem sam zniknal... no moze nie tak zupelnie winksmiley.jpg po zeskanowaniu dysku i przyworceniu go z innego pubktu kontrolnego ruszylo sie.

Tez sadze, ze to przez jakis inny soft... moze przez Kasperskiego... tak czy siak dziala winksmiley.jpg
sirrus
Generalnie MS wypuścił teraz bardzo ciekawą poprawkę do XP, która poprawiając inne rzeczy uszkadza... mechanizm automatycznych poprawek. Wygląda to po prostu tak, iż przy włączonym automatycznym pobieraniu poprawek system ciągle niby to pobiera jakąś poprawkę, której status jest zawsze 0%.

Ikonka pobierania poprawki jest przez cały czas w zasobniku i nic konkretnego się nie dzieje. Nie zna ktoś może numeru poprawki która naprawia mechanizm poprawek (o ile się już pojawiła)?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.