Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Resstart :P
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Vertical
Mam pewien problem: Otóż coraz częściej, kiedy przełączam się na windowsa (xp), nie mogę nawet spokojnie wyżyć się na q3, bo zaraz komp się automatycznie restartuje. Wiem, że da się to jakoś wyłączyć. Czy ktoś wie jak? Byłbym wdzięczny
wassago
jakis komunikat dostajesz?
sf
No comment. Jeżeli to powoduje gra to może by się tak spytać na forum poświeconym Q3, a nie o na forum o php tongue.gif Tam napewno dostaniesz odpowiedź.
wassago
@sf nie koniecznie.. jezeli dostaje komunikat to mozemy mu pomoc, a jezeli dzieje sie to tylko przy grach to niech zastanowi sie nad zamontowanie dodatkowego chlodznia na swoj piec.
Vertical
Tego nie powoduje gra. Powiedziałem to jako przykład
Cytat
nie mogę nawet spokojnie wyżyć się na q3

A żaden komunikat mi nie wyskakuje, tylko się restartuje bez niczego, po prostu się restartuje. Ale moje pytanie: jak to wyłączyć? Bo to, że się restartuje, to dlatego, że windows wykrywa jakieś kosmiczne przeładowania, których prawdopodobnie nawet nie ma. Ale chcę wiedzieć, jak to wyłączyć, bo w naszym panelu starowania nie przewidzieli tego, że użytkowników przedtem pracujących na LINUXach może to porządnie wkurzyć
Cytat
niech zastanowi sie nad zamontowanie dodatkowego chlodznia na swoj piec

Mam chłodzenie standardowe z Intel Celeron 4 2.4 GHz i nie sądzę, by to była sprawa chłodzenia. Na LINUXie zresztą wszystko działało i działa nadal już przez 4 miesiące, i to nie o to chodzi. To jest na pewno sprawa windowsa, bo tylko na nim się restartuje. Wiele ludzi ma zresztą ten sam problem na windowsach, a na LINUXach im wszystko dobrze chodzi.

@sf: Czy Ty obrażasz moją inteligencję? windows resetuje mi się czasami nawet wtedy, kiedy NIC nie robię. Przecież nie piszę: "q3 nie chce mi się uruchomić", tylko "windows mi się restartuję"
sf
@Vertical: wruszające ;] nie obrażająć Twojej inteligencji odsyłam do mojej wypowiedz, która pojawiła się już tutaj : http://forum.php.pl/index.php?showtopic=22886

Swoją drogą pierwsze słysze, aby była w windows opcja, która powoduje wyłączenie możliwości resetowania komputera co pewien nieokreślony czas o ile sam sobie tego nie ustawiłeś poprzez np. takie 'Zaplanowanie zadania'.
Vertical
Już działa. A jednak było to gdzieś w panelu sterowania... Poszukałem i znalazłem smile.gif
@sf:
Cytat

Wiesz, to nie jest wirus, skoro da się to wyłączyć w panelu sterowania.
Cytat
o ile sam sobie tego nie ustawiłeś poprzez np. takie 'Zaplanowanie zadania'.

...i to nie były żadne 'Zaplanowane zadania'
akubiczek
Vertical, zagiąłeś i mnie. Nie wydaje mi się aby to feature windows, który sobie można wyłączyć. Raczej bug/wirus/hardware error . Już dwóch ci mówi to samo tongue.gif
Vertical
Cytat
Vertical, zagiąłeś i mnie

To dlaczego ja pamiętam, że kiedyś to wyłączyłem?
akubiczek
Pamięć płata figle. Nie jestem ekspertem od Windows ale pracuję z tym systemem od x lat i pierwszy raz słyszę o czymś takim.

A jeżeli jednak okaże się, że istnieje coś takiego to będę bardzo mocno zaskoczony. Proponuję jednak zapytać się na jakieś grupie poświęconej MS - tam uzyskasz na pewno lepsze wsparcie.

Cytat
Już działa. A jednak było to gdzieś w panelu sterowania... Poszukałem i znalazłem

I co to było? rolleyes.gif
Vengeance
Zapewne rozchodzi się o
Mój komputer / właściwości / zaawansowane / Uruchamianie i odzyskiwanie / Awaria systemu / Automatycznie uruchom ponownie

jesli tak to po tym zamiast auto reboot powinienes miec blue screen a tam ladnie wypisane co jest powodem restartowania. mi kiedys restartowało przez karte dzwiękową smile.gif

i prosze mi tu nie insynułować, że windows to system który nadaje sie tylko do samoczynnego restartowania
akubiczek
No tak, ale to by oznaczało jednak problemy ze sprzętem a Vertical nic takiego nie sygnalizował. Ewentualność, że zamiast restartu będzie bluescreen raczej nie jest zadowalająca smile.gif

Zastanawiam się jeszcze czy nie chodziło mu o RPC i ustawienia restartu, ale to też wskazywałoby na wirusa/brak patcha i chyba by pojawiało sie okienko z informacją.

Zobaczymy co odpowie, sam jestem ciekaw. smile.gif
Vengeance
hyh to tak jak ja sie denerowalem czemu mnie to cholerstwo od neta non stop rozlacza. sie okazalo ze kiedys musialem przypadkowo kliknac w programie pocztowym w 'rozlacz po odebraniu poczty' ;p
Vertical
Dałem sobie już siana z windowsem. Zgrałem wszystko na Backup i mam zamiar wywalić go raz na zawsze tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.