Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Solaris 10
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Seth
Ciekaw jestem czy ktoś z Was już testował nowego Solarisa ?
Co w ogóle sądzicie o nowej politce Suna w sprawie tego systemu ?
.dragonfly
Testowac nie testowalem, ale mialem przyjemnosc ogladac osobe pracujaca na takowym tworze. Sam nie jestem entuzjasta polityki i pewnych rozwiazan Sun'a.

Nowa polityka? Co przez to rozumiesz? Dla mnie jest tak jak bylo. Stworzyli dobry (w miare :-D ) system, nie potrafia go odpowiednio wypromowac. Wydaje mi sie ze jest on przeciez idealnym rozwiazaniem dla osob na codzien obcujacych z java i technologiami pokrewnymi.
Seth
Chodzi mi o to, ze Solarisa 10 beda dystrybuowac na zasadach Open Source.
A to juz postep winksmiley.jpg
Teraz wzorem innych firm beda zarabiac na supporcie zamiast na sprzedazy OSa.
FiDO
Nadal sa czarne napisy na bialym tle? Roznioslo mnie to kompletnie jak go instalowalem, niesamowicie daje po oczach smile.gif Pozatym z tego co zapamietalem z wersji bodajze 9 to bardzo nieporeczny instalator. Zalet nie zdazylem odkryc, bo dosc szybko sie go pozbylem tongue.gif
.dragonfly
Nie mialem czasu zapoznac sie az tak dokladnie z ich poprzednia polityka. Solaris zainteresowal mnie bardzo niedawno. Fakt, dystrybucja na zasadach opensource moze im wiele dac. Opierajac sie na tym co mowisz byl to krok konieczny i sadze ze Sun nie bedzie tego zalowal.
DeyV
@ SETH - gdzie znalazłeś więcej informacji na temat solarisa OS( i nie mam tu na myśli operating system, tylko open source winksmiley.jpg ) ?
Seth
Na oficjalnej stronie i googlach winksmiley.jpg

Udalo mi sie sciagnac juz wszyskie ISO i pewnie w weekend przyjze sie temu blizej winksmiley.jpg
Bakus
ja juz sciagnalem wszystkie iso, ale niestety chwilowo nie mam gdzie go przetestowac... jak tylko bede mogl, to wrzuce swoja krytyke biggrin.gif
Yarecki
Z tego co czytałem na różnych stronach to Solaris 10 będzie dostępny do pobrania dopiero w styczniu. Teraz można ściągnąć tylko wersje testową.

http://7thguard.net/news.php?id=4217
Seth
Dokladnie. 14 dniowa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.