Webkonto.us
1. Pojemność: 50MB.
2. Transfer: 1GB.
3. Obsługiwane języki: php, MySQL, CGI, Perl
4. Dodatkowe dane: rozbudowane narzędzie cPanel (m. in. menadżer plików, info o koncie, narzędzia administracyjne), szybki, nieskończona ilość baz.
Deluxe Host
1. Pojemność: 100MB.
2. Transfer: 300GB.
3. Obsługiwane języki: php, MySQL
4. Dodatkowe dane: bez reklam, średni/szybki...
Aktualnie serwis CompMaster mam na serwerze Webkonto.us, lecz tam mam tylko 1GB transferu miesięcznie. Gdybym chciał postawić forum, transfer byłby bardzo szybko zjadany.
Zastanawiam się nad przeniesieniem serwisu na dHost.info. Jak myślicie? Który lepszy? Ważna jest też szybkość. Może są lepsze?
Darmowe to darmowe ....
Rozsadniej jest poszukac jakiegos sponsora albo wrzuci forum na 1 hosting a strone na 2gi
Tylko jaki? Forum ma być połączone z co najmniej dwoma serwisami. Będzie OK, jak postawię samo forum na dHost?
Polaczone czyli co? wspolne dane logowanie czy jak?
To, że np. będą działy dot. tych serwisów i odnośniki do nich. Nazwa forum to tak ogólnie: Forum Komputerowe.
Vertical
4.12.2004, 14:05:44
Raczej dhost będzie lepszy. Mają tam czasami ostro zawalone łącze, ale jeśli chodzi o transfer/msc, to mają naprawdę wysoki.
rogrog
10.12.2004, 18:54:08
webkonto.us ma chyba jakieś problemy techniczne ostatnio? u mnie nie chodzi :/
palik
14.12.2004, 15:19:07
hej
nowy więc witam wszystkich
dhost - przez ostatnie 2 miesiące spisywał się nieźle (na samym początku był dość wolny potem dostał kopa) - mam tak stronkę na mambo z niewielkim forum - aktualnie mam prawei 2000 wizyt, więc nie jest to jakiś mocno obciążony serwis...
oblukaj www.shadowrun-polska.prv.pl - stoi na dhoscie właśnie, aktualnie jest wolna ale może jak przeczytasz już będzie śmigać

jednak ostatnio (2-3 dni) zdarzają się im mocne przywieszki... nie wiem może to chwilowe, na plus można zaliczyć fajną społeczność na forum dhosta - szybko reagujący admin i jego pomocnicy... jestem zadowolony generalnie
pozdrówki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.