Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Potrzbne funbkcje do statystyk
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Kocurro
Witam,

Opracowywuję włąsny system zaawansowanych statystyk. I potrzebuję Waszej pomocy. A mianowicie potrzebuje następujących fragmentów kodu:

1) sprawdzanie OS'a (nazwa + wersja) na podstawie przedstawienia się przegladarki,
2) sprawdzanie przegladarki (nazwa + wersja) na podstawie przedstawienia się przegladarki,
3) sprawdzanie bota - czy to jakiś bot zagląda czy też nie,
4) sprawdzanie search - czyli czy było wykonane zapytanie w jakiejś wyszukwiarce
5) sprawdzanie open i transparent proxy - z open to będzie cięzko, ale transparent da radę,
6) sprawdzanie geografii IP - kraj, region itp...

Tylko potrzebne mi jakieś w miarę aktualne i rozbudowane tablice do prowadzenia tych testów - moje aktualne sprawdzaja się w 90% przypadków a to stanowczo za mało.

Proszę żartownisiów o nie wypowiadanie się w tym temacie - nie interesują mnie teksty typu: użyć gemius itp...

Jeśli ktoś moze wspomóc jakimiś fragmentami kodu itp. byłbym wdzięcnzy.

Pozdrawia,
Łukasz
scanner
Może nie "użyć Gemius" ale użyć:

- Google
- Hotscrips
- Szukaj na Forum (np. GeoIP)

Fajnie, że chcesz napisac własne ststy, na pewno będa cool i w ogóle, ale zebranie informacji jakie potrzebujesz nie jest aż tak skomplikowane, aby nie udało Ci się zdobyć tego samemu.
Kocurro
Scanner - ja już znalazłem to co potrzebuję ale miałem nadzieję, że Wy jako bardziej doświadczeni i rozumni w php macie jakieś swoje skrypty realizujące te zadania.

Przepraszam, że poprosiłem o pomoc...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.