Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: obsługa dużych plików
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ennics
Witam,
mam pytanie jak narazie teoretyczne. Chodzi o szybkość obsługi danych,
jeśli chcem "obrobić" plik tekstowy zawierający ok 150 tys linijek (rekordów) poprzez zaprzęgnięcie do pracy mysq i php to czy szybkość obsługi tych danych będzie znacznie różniła się od ich obsługi np. w ms acces ?

czy są metody na obróbkę tak dużych plików z poziomu mysql bez kodu php.
I na koniec jak przeglądarka będzie radziła sobie z takąilością danych.

Pozdr!
---

po głębszym namyśle na dobrą sprawę przeglądarka nie musi wyświetlać żadnych danych tylko generować pliki w formacie CVS które można wrzucić później do excel... pojawia siępyatnie o szybkość php.
DeyV
oczywiste jest, że jeśli tylko to jest możliwe - lepiej jest korzystać z mechanizmów zaimplementowanych w MySQL.
Dla przykładu export 100 Mb bazy przy pomocy komendy MySQL trwa około sekundy, a przy pomocy php - kilkanaście minut.
Jest to oczywiste, i nikogo nie powinno dziwić.
A że MySQL potrafi całkiem sprytnie wyeksportowywać i importować dane w różnych formatach - wydaje mi się do najlepszym rozwiązaniem (o ile tylko będziesz miał odpowiednie prawa na serwerze ... )
ennics
czy mogę to zrobic poprzez mysqlimport czy są jakieś inne, wygodniejsze metody ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.