Witam, czy są jakieś większe firmy w Krakowie które zajmują się/ mają oddział PHP?
Najpierw przedstawie obecną sytuację.
Nie chciałem szukać pracy, bo w sumie tutaj zarabiam dobrze, mam 3500 brutto nie jest to jakoś super dużo ale mam pakiet sport, medyczny, ubezpieczenia i szkoleniowy. Jest miła atmosfera i jako z swojej strony nie mam nic do zarzucenia nikomu, poza brakiem organizacji w innych działach firmy.
Pracuje w finansowej firmie, i już któryś raz dziewczyny płaczą po wizycie u szefa, który "ochrzania" je za nie ich wine. Bo Pani nie zrobiła okładki, a zapomniał kupić Corela i kazał im pracować w Gimpie którego nie znają... A tłumaczenia nie chce słuchać.
Ostatnio już chciałem do niego zadzwonić i mu coś nie coś powiedzieć, ale to nie moja sprawa i powiem mu co myślę o nim po odebraniu świadectwa pracy.
Jako, że mam projekt który kończę w październiku/początkiem listopada, nie zamierzam dłużej pracować z człowiekiem który tak traktuje innych, którzy nie mogą sobie pozwolić na tak łatwą zmiane pracy jak informatycy, gdyby nie to nie szukałbym nowej pracy.
Programuje w PHP/ Backend, znam też C/C++ w którym wykonuje jakieś aplikacje na sockety/ systemy do obliczania i analizy dużych danych finansowych(kilka milionów rekordów), dodatkowo na co dzien pracuje z Symfony3. Znam system kontroli wersji GIT, teraz po sesji zamierzam popatrzeć na systemy wirtualizacji, zacząłem pisać testy- ucze się dopiero tego nawyku.
A teraz może to czego oczekuję z waszej strony, za co oczywiście bardzo dziękuje.
Chciałbym spróbować pracy w "Korpo" co o tym myślicie? Polecacie jakieś firmy? Jakieś odradzacie?
Macie dla mnie jakieś rady, czego tam oczekują co powinienem się douczyć. Wzorce projektowe mam opanowane w miarę dobrym stopniu, zawsze mam przy sobie książke "bandy czworga", gdzie często sięgam nawet coby sobie przypomnieć informacje.
Bardzo dziękuję za pomoc, dodam, że jest to bardziej temat informacyjny. Nie wiedziałem, gdzie go dać.