Mam problem z wyświetleniem wartości z bazy danych w tabelce. Wygląda to tak, jakby zapytanie było poprawne, w tabelce pokazuje mi, że powinny być wartości dla danego studenta a w rzeczywistości nic mi się nie wyświetla. Jestem początkującą osobą jeśli chodzi o PHP i nie do końca potrafię znaleźć gdzie jest błąd. Co prawda pokazuje mi błąd w komunikacie na zmiennej $emp, że jest niezdefiniowana.
require_once 'common.php'; require_once 'template.php'; $cnt = "<h1><center>Dodaj ocenę</center></h1>"; $cnt .= "<form action='newmarkv3.php' method='GET'><div class='post'>\n"; $id = $_GET['id']; $sql = "SELECT * FROM studenci WHERE id = '{$id}'"; $qry = new dbQuery($sql); $emp = $qry->next(); if ($emp == NULL) { } { $sql = "SELECT przedmiot, ocena FROM oceny WHERE id = '$id' ORDER BY przedmiot"; $qry = new dbQuery($sql); $cnt .= "<center><table id='tabela'><tr><td><h3><font color=white>Przedmiot</font></h3></td><td><h3><font color=white>Ocena</font></h3></td>"; while(($emp = $qry->next() != NULL)) { $cnt .= "<tr><td><font color=white><center>{$emp["przedmiot"]}</center></font></td><td><font color=white><center>{$emp["ocena"]}</center></font></td>"; } $cnt .= "<tr><td><center><select name='przedmiot'>" . "<option value='AUE'>AUE</option>" . "<option value='Matematyka'>Matematyka</option>" . "<option value='Angielski'>Angielski</option>" . "<option value='Symulacje'>Symulacje</option>" . "<option value='WF'>WF</option>" . "<option value='SO'>SO</option>" . "<option value='Praktyka'>Praktyka</option>" . "<option value='Fizyka'>Fizyka</option>" . "<option value='Ergonomia'>Ergonomia</option>" . "<option value='ZMP'>ZMP</option>" . "</select></center></td>"; $cnt .= "<td><center><select name='ocena'>" . "<option value='2'>2</option>" . "<option value='3'>3</option>" . "<option value='4'>4</option>" . "<option value='5'>5</option>" . "</select></center></td>"; $cnt .= "<td><center><input type='submit' value='Dodaj'><center></td></tr>"; $cnt .= "<input type='hidden' name = 'id' value='{$_GET['id']}'>"; $cnt .= "</table></center>\n"; } $cnt .= "</div></form>\n";