Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: funkcja explode
Forum PHP.pl > Forum > PHP
alkesz1718
Witam,
Mam mały problem, otóż napisałem pewien skrypt z playerem hostuje i mam mały problem z wyświetlaniem tego odtwarzacza.

Działanie modułu:
Podczas dodawania artykułu daję tag [ht=link], po dodaniu na głównej pokazuje odtwarzacz, podczas edycji tego artykułu kod odtwarzacza zamienia się z powrotem na tag

Kod do wyświetlenia odtwarzacza:
  1. function build_hostuje( $matches=array() ){
  2. global $mp3_config;
  3. $ho=explode('=',$hturl);
  4. $ht="http://hostuje.net/player_embed.js.php?id=".$ho[1]."";
  5. if( preg_match( "/[?&;%<\[\]]/", $hturl ) ) {
  6. return "[ht=" . $hturl . "]";
  7. }
  8.  
  9. if ( count($get_size) == 2 ) $decode_hturl = $width."x".$height.",".$hturl;
  10. else $decode_hturl = $hturl;
  11.  
  12.  
  13. $id = uniqid();
  14. $zmienna = $this->strToHex($hturl);
  15. return "<!--dle_ht_begin:{$decode_hturl}--><iframe src='$ht' scrolling='no' frameborder='0' style='border:none; overflow:hidden; width:270px; height:140px;' allowTransparency='true'></iframe><div id=\"{$id}\"></div><!--dle_ht_end-->";
  16.  
  17. }

Link jaki jest do podzielenia to: http://hostuje.net/file.php?id=5bd5a89aa67...ee0c36c45bcb4e7
tutaj interesuje mnie by wyciągnąć z linku 5bd5a89aa679b65c3ee0c36c45bcb4e7 i pojawił się on w odtwarzaczu.

Niestety gdzieś zrobiłem błąd i nie wiem gdzie bo odtwarzacz się pokazuje ale bez tego ID

Może ktoś z was będzie wiedział gdzie
Neutral
Najprawdopodobniej podczas edycji modyfikuje się Ci już sparsowany znacznik na zwykły "plain text". Żeby temu zapobiec nie parsuj tego fragmentu, jeśli nie był edytowany. Jeśli był (lub wybierając drugą opcję - parsuj całość bez znaczenia, czy ten fragment był zmodyfikowany, czy też nie), to go parsuj, ale uruchom funkcję, która sparsuje znacznik i zamieni go na to, na co chcesz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.