Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: OVH - czy oni cierpią na porażenie mózgu?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
m72
Pewnego razu postanowiłem tam przenieść domenę do OVH bo mają dobre ceny. Ciągle coś było nie tak, pracownicy pomocy cały czas odsyłali do samouczków, filmików YT, wklejali ciągle te same odpowiedzi traktując klienta jak menela. Fakt że domena była testowa i na niej mi nie zależało, transfer rozpocząłem ok 5 dni przed wygaśnięciem u poprzedniego usługodawcy któremu się z cenami w du.... poprzewacało czyli netmark i postanowiłem się z tamtąd wynieść bo podwyżka cen z 70 na 200 jest paranoidalna. Transferu nie zdążyli zrobić przez 5dni bo podobno powinienem się mailowo z kimś kontaktować, gdzieś maczkiem na dole podobno było coś tam napisane - ja sie niczego tam nie doczytałem. (Wcześniej przez formularz kontaktowy wymieniłem z nimi chyba z 10 rozmów) Domenę straciłem. Teraz z inną testową i na pewno ostanią domeną się wynoszę z OVH i znów jest problem, 5 dni transfer wisi w powietrzu, domena odblokowana do transferu, kod auth_info podany kolejnemu operatorowy a tu nic. 5 dni cisza. Pisze do nich co się stało a ci znowu podsyłają linki do samouczków, filmików YT, przeklejaja formułki, mam wrażenie że nawet bez przeczytania mojego pytania. Czy wy też macie takie doświadczenia z tą "firmą"?
Zaznaczę że transferów domen w życiu zoribłem kilkadzieciąt i nigdy nie było żadnych problemów, wszystko było szybko sprawnie, tylko w OVH z wszystkim jest problem.
Tomplus
Przenosiłeś kiedyś domenę z NAZWA.pl? Oni dopiero robią pod górkę.

Trend podwyżek jest masowy w branży, mi ostatnio podwyższyli cenę hostingu z 70/rok na 600/rok. A obiecali że dla klientów tj. ja będzie dożywotnio stała cena. Ale cóż, gdy ktoś sprzeda się Grupie Netart to wszystkie obietnice są wyrzucane na śmietnik historii.

Co do OVH, to zauważyłem że przestali oferować domeny najtaniej na rynku i wg mnie warto zacząć migrować w inne miejsca.
gino
@tomplus, a co masz w tej cenie tak spytam z ciekawości? (transfer, miejsce na dysku, ilość baz itp)
Z OVH miałem raz do czynienia, ale to już jakiś czas temu było i raczej problemów sobie nie przypominam. Teraz, jak potrzebuję to kumpel ma firmę i u Niego trzymam domeny. Zawsze to taniej.
m72
Ja np trzymam domeny w viperhost i tam zmieniam dns-y na cloudflare a z tam już robię przekierowanie na własny serwer. Mają bardzo niskie ceny a hostingu tam nie mam więc się nie wypowiem.
Tomplus
Pierwotnie:
150GB, nielimitowane bazy, emaile, domeny, konsola SSH... parametry serwerów zmieniały się, ale była to najlepsza oferta firmy.

po zmianie ceny:
50GB czyli parametry z najniższej oferty nazwa.pl

Ciekawostką jest, że zawsze się dziwiłem że tak długo muszę czekać na nowsze wersje PHP i innego oprogramowania np. SQLite. Okazuje się że konkurencja jest znacznie lepsza, a nowsze wersje są umieszczane na serwerach w trakcie miesiąca od oficjalnego wydania.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.