Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szkolenia w zakresie PHP,MySql,JS..szukam!
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
haryb
Jesli znacie jakies dobre firmy prowadzące ciekawe i profesjonalne szkolenia,kursy z zakresu programowania, php,sql,js to prosze o namiary , linki opinie.Z góry dziekuje..
rolleyes.gif
SongoQ
Z SQLa to wiekszosc uczelni prowadzi zajecia zakonczone certyfikatem. Dla studentow jest znizka.
hwao
Co do kursu php to kiedys byl taki temat i chyba takowe nie istnieja... tylko jaies kursy dla "znajacych"
mhs
Cytat(SongoQ @ 2005-05-09 10:35:17)
Z SQLa to wiekszosc uczelni prowadzi zajecia zakonczone certyfikatem. Dla studentow jest znizka.

Mżesz podać znane Ci uczelnie. Na mojej uczelni nie słyszałem o czymś takim w związku z czym pytam.
GrayHat
jezeli mieszkasz w warszawie to mozesz chodzic za free na polibude na wyklady z infy (ja czasem chodze i sa ciekawe)
SongoQ
Jako piersza uczelnia ktora dala taka mozliwosc jest WSIZ.
Wiem ze na kilku politechnikach tez sa organizowane, oczywiscie chodzi o M$.

Glownie chodzi o porozumienie z M$.

Z ORACLE to raczej uczelnie nie prowadza, zajecia owszem ale nie spotkalem sie z certyfikatami i kursami (ORACLE ma wlasne szkolenia i to za nie male pieniadze).
Odnosnie PG to tez cos jest ale chyba Liverpool no i oczywiscie Barkley.

A MySQL (heheheheh) - szkoda by bylo tylko kase wykladac.
mhs
Cytat(SongoQ @ 2005-05-09 22:18:07)
A MySQL (heheheheh) - szkoda by bylo tylko kase wykladac.

może i szkoda, ale ze znanych mi firm organizujących szkolenia z mysql'a to jest www.compendium.pl

o ile jeszcze pamietam to szkolenia z mysql'a organizuje jakaś tam jednostka comarch'u - w każdym bądź razie na ich stronie jest coś na ten temat na pewno.
SongoQ
Przegladnolem te szkolenia i wydaje mi sie ze straszne zdzierstwo. Porownaj sobie oferte ORACLE: poziom, tematy a MySQL.

Musze serwis MySQLa przeszukac czy cos jest na temat certyfikatow i cen.
mhs
hmmm

zdzierstwo i raz jeszcze zdzierstwo... niestety....

jezeli chodzi o compendium to raz zaczalem jednak z nimi rozmawiac i od cen katalogowych dostalem od reki 40% rabatu (chociaz i tak to jest duzo)

jezeli chodzi o certyfikaty to egzamin kosztuje 200 dolarow, zamawiasz kilka dni wczesniej i przystepujesz do egzaminu

jezeli o MySQL'a to mozna uzyskac 2 certyfikaty:

MySQL Core Certification
oraz
MySQL Professional Certification

przy czym by uzyskac ten drugi musisz miec ten pierwszy...

Jak jestes zainteresowany certyfikatami to odsylam na:
http://www.mysql.com/training/certification/

a informacji takze udziela Ci w compendium

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.