Nie znalazłem odpowiedzi na żadnym faq dlatego pytam. Sciągam sobie linux'a o nazwe np. kamix. Jego plik jest zapisany jako obraz. Piszę tam również że należy uruchomić plik rawrite.exe i stworzy się dyskietka. Jest jedno ale! Nie działa ten plik po uruchomieniu! Zmieniałem rozdzielczości, ilość kolorów itp... Czy ktoś miał podobny problem?
dr_bonzo
6.06.2005, 17:57:30
Rawrite nie dziala czy linux? " Zmieniałem rozdzielczości, ilość kolorów" -- to nie ma nic do niedzialania tego programu.
Po zapisaniu obrazu na dyskietke uruchamiasz komputer wczesniej zmieniajac w biosie urzadzenie bootujace jako FDD (lub tez Twoja plyta/bios obsluguje quickboot - przykladowo F11 podczas startu i wybor urzadzenia startujacego) i koniec.
Lisek54
6.06.2005, 18:26:43
Podajecie mi tutaj linki do tego programu co mi nie działa
Wywala mi buga 16-bitowy system MS-DOS ... hmm chyba się domyślam może nie podoba mu się że mam system 32 bitowy ?
A jeszcze raz mówie że nie mogę wgrać obrazu na dyskietke spod WINDOWSA XP
Marusz
6.06.2005, 18:36:46
Wybacz. Z mojej strony otrzymasz pomoc wtedy i tylko wtedy, kiedy problem ktory Ciebie napotyka opiszesz przynajmniej w czterech zdaniach zlozonych. W chwili obecnej, jak widzisz, kazdy moze sie tylko domyslac o co moze Ci chodzic.
--Edit I zeby nie bylo watpliwosci. Obraz bez zadnych problemow daje sie zapisac na dyskietke pod Windowsem XP.
sztosz
7.06.2005, 09:19:52
A czy pisze w tym bugu cos o autoexec.nt albo wogóle *.nt ? Jażeli tak, to owszem nie dzaiła program, ale nie ten rawwrite tylko program zwany Systemem operacyjnym Windows XP. Musisz znaleźć dysk CD z XP'ekiem szukasz autoexec.nt i config.nt w katalou i386 Potem każdy z tych plików expand *plik*.nt c:\windows\system32\*plik*.nt (z lini komend i katalogu CD:\i386)
Lisek54
7.06.2005, 13:31:06
Najwidoczniej to problem z 32-bitowym systemem. Na kanale irc #linux.pl otrzymałem odpowiedź jasną Stworzyć dysk startowy (win 98) i z niej uruchomić program do wgrywania obrazu na dyskietkę. Dopiero co wróciłem ze szkoły i się tym zajme. Problem uważam za rozwiązany )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.