Hej wszystkim
Pytanie moze wydac sie z pozoru smieszne zwlaszcza na forum, ktore w pewnym sensie czyms takim jest. Mi jednakc chodzi o cos bardziej zaawansowanego:) jesli mozna uzyc tutaj takiego slowa.
prosty opis problemu:
Jest osoba ktora potrzebuje informacji/nauki czegos konkretnego, stawia konkretne pytania i oczekuje odpowiedzi na nie i wytlumaczenia ale w konkretnym czasie.
Jednym z rozwiazan wydaje sie byc np napisanie jakiegos fragmentu kodu z lopatologicznymi komentarzami typu "ta funkcja robi to" lub "i w tym miejscu wykorzystujemy zmienna $kwiatki ktora wczesniej uzyskalismy".
Roznica miedzy forum a czyms takim jest taka ze w tym wypadku "nauczyciel" decyduje sie na bardziej upierdliwe pytania i na poswiecenie np 1godz na kontakt typu skype zeby nie tracic czasu na takie wklepywanie informacji jakie robie teraz dlatego nazwa "korepetycje"
Oczywiscie z upierdliwoscia scisle powiazana jest korzysc materialna adekwatna do zlozonosci problemu.
wiem ze w pewnym sensie moznaby zakwalifikowac to jako "praca oferowana" jednak jakos dziwnie nie pasuje mi do tego:) poza tym jest to dopiero rozeznanie w temacie:)
pomysl wychodzi stad ze czesto siedze nad roznymi projektami do ktorych kupuje nowe ksiazki a przeciez ktos juz to robil i moglby mi zaoszczedzic mnostwo czasu
ale sie rozgadalem... jesli ktos ma jakies spostrzezenia, jestem bardzo ciekaw
Bardzo prosze o nie pisanie komentarzy typu: "napisz jaki masz problem i podaj ile jestes w stanie za to zaplacic" jesli na to Cie tylko stac lepiej nic nie pisz.
Pozdrawiam wszystkich
krzysztof