kamiseq
13.07.2005, 13:55:08
uzywalem do tej pory puttego:) i winScp jako ftp
jednak osotatnio przeniesli mnie na nowy serwer i jest lipa!
nie dosc ze teraz zmiast logowac sie na konto na danej domenie mam 2 domeny ftp.domena i mysql.domena
na ftp.domena mam login : login@domena -jak loguje sie przez wCommandera to idzie i dziala, jednak WSCP sie wywala ,putty tez tego nieprzyjmuje(dlaczego)
problem jest taki ze praca z wCommanderem jest dla mnie koszmarem (i/lub ni epotrafie go dobrze skonfigurowac!)bo nie moge wymusisc na nim zapisanie pliku spowrotem na serwer poprzez zwykle save w programie edytujacym - musze albo zamknac edytor lub recznie zapisac plik na dysku i przekopiowac tany plik. Moze ktos zna na to rade, moze inny ftp?
druga sprawa jest jaksi klient do mysql, no bo putty tez tu juz odpada!:)
byle darmowe!lub przynajmniej z 30 dniowym trialem!
crash
13.07.2005, 14:01:14
Putty do MySQLa

Co ty opowiadasz? Putty jest do SSH, Tak samo WinSCP jest do scp i nie masz co tego przyrównywać do FTP. Dowiedz się po prostu na jaki host masz się logować do SSH i na tym hoscie najprawdopobniej będzie też działaś scp. A klientem MySQL jest program mysql i pewnie jego uruchamiałeś logująć się na shella za pomocą Putty.
kamiseq
13.07.2005, 15:11:14
no ta:) logowalem sie na serwer gdzie ta usluga byla dostepna!!:)
kszychu
13.07.2005, 15:17:08
Prawdopodobnie nie dali Ci shella. Op...ol kogo trzeba ;-)
A z tym WinSCP (rewelka, sam go używam) próbowałeś w trybie SFTP?
Widziałem kiedyś jakiegoś klienta mysqla pod win, ale nie pamiętam nazwy. WinMysqlAdmin, czy jakoś tak?
WinSCP tylko gdy mamy dostep do powloki, pamietajcie zeby uzywac protokolu SCP zawsze gdy macie mozliwosc, bo jest to bezpieczne w przeciwienstwie do FTP.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.