Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odzyskiwanie danych z płyty CD
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Imperior
Witam,
Mam drobny, ale jak narazie ciężki problem:
Mam wielosesyjną płytę CD, na której były nagrane 3 sesje. Ktoś próbował dograć do niej pliki używając windowsa (wbudowanego burnera) i przerwał tę operację. Następnie nagrał te pliki z pod Nero Express. Co się okazało? Widać tylko pliki z ostatniej sesji.

Potrzebuję teraz odczytać zdjęcia, które były wczesniej na tej płycie (jeśli nie mówiłem, to na tej płycie są zdjęcia jpg z cyfrówki). Kiedy próbuje zrobić obraz to przy 91.6% pojawiają się bad sektory. Po przerwaniu procesu, jak wczytam obraz do Daemona to też widać ostatnią sesję. (Teraz zauważyłem, że jest jakby 6 sesja ale jakaś uszkodzona)

Zamieszczam zrzut z alkohola.

PS. Próbowałem hex edytorami pobawić się tym obrazem, zapisać block, który IMO jest zdjęciem, ale nie wychodziło mi sad.gif

Pomóżcie mi prosze, bo mi łeb urwią za te zdjęcia (ale to nie ja zrombałem to)
peterj
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=31329
yavaho
Ja uzywalem takiego programiku do kopiowania płytki pogryzionej przez psa smile.gif
BulletProof File Copy (bp_copy) Program umozliwia skopiowanie pliku z fizycznie uszkodzonego nosnika.
W Twoim przypadku pliki na CD-R nie sa uszkodzoone ani nie sa nadpisane - bo to nie mozliwe - dane fizycznie istnieja na plytce tylko zkaszanila sie tablica alokacji plikow.
Mozna to odzyskac tym programikiem lub kazdym programem do odzyskiwania danych takim jak: EasyRecovery, PC Inspector File Recovery, CD Data Recovery, itp.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.