Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP Architect
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
bpawlik
Witam

czy ma ktoś doświadczenie z magazynem
php Architect
jaki poziom merytoryczny artykułów itd?
GrayHat
no to masz odpowiedz...
albo poziom php Architect jest taki niski ze nikt z php.pl nie czyta albo poziom php Architect jest za wysoki na php.pl

smile.gif
bpawlik
albo

nikt nie czyta, bo to magazyn płatny - 3,5 USD za wersję elektroniczną, i 5 USD na drukowana + shipping

a poza tym to rozpiętość wiedzy uzytkowników portalu jest chyba bardzo duża (od developerów po php kiddies) więc chyba powodem jest słaba popularność pisma + cena

nie mniej jednak spróbuję

później podzielę się wrażeniami
mike
Jakoś nie miałem czasu odpowiedzieć, a inni też jakoś albo nie znają PHPArchitecta albo nie mieli ochoty się wypowiadać.

Sprawa wygląda tak:
Prenumeruję PHPArchitecta już prawie rok. Mam już 8 numerów + jeden darmowy. Zarejestruj się to będziesz mógł pobrać nie tylko darmowe artykułu z każdego miesiąca ( to można i bez rejestracji ), ale też cały numer z maja 2003. Zobaczysz sam jak wygląda i co prezentuje.

Moim zdanie pismo prezentuje bardzo wysoki poziom artykółów, są napisane bardzo przyjemny i dostępny sposób, choć nieżadko są to tematy dość trudne same w sobie.

Czasopismo zawiera sporo reklam, ale strony na których są reklamy nie są numerowane i nie jest tak że zmniejsza się ilość treści czasopisma.

Poziom jak wspomniałem jest dość wysoki i a porównanie go z naprzykłąd naszym PHPSolutions wypada jak porównanie Porshe i Trabanta. Na kożyść Architekta oczywiście.

Uważam że jest to dobry wybór i koszta inwestycji przełożą się na solidną wiedzę.

P.S.
Nie przesyłam i nie udostępniam dla wglądu posiadanych numerów, więc nie piszcie w tej sprawie. pdf'y są szyfrowane i za każdym razem gdy otwiera się je w przegądarce trzeba wpisać hasło, które jest jednocześnie hasłem dostępowym do konta na stronie architekta. Poza tym każdy pdf jest generowany specjalnie dla konkretnego użytkownika i zawiera informacje o nim. Stąd bardzi trudno ściągnąć skądkolwiek nielegalnie rozpowszeczniane kopie.
Pokemon
Ja także mam dostęp do tych magazynów. Szczerze polecam, wiedaz jest naprawdę spora i dobrze przedstawiona. Tematy często niebanalne i ciekawe. Jeszcze raz polecam smile.gif

P.S. Ja na szczęście nie płacę za nie - firma kupuje smile.gif
NuLL
Również myśle o zaprenumerowaniu tego pisma. 3,5 dolca za sztukę to nie tak drogo w porównaniu choćby do g......o php Solutions w którym rzadko kiedy jest coś przydatnego albo to czego nie wiem tongue.gif W jakimś numerze była recenzja sklepu jakieś firmy ? Po co to programiście php - bo chyba do Nas jest to kierowane ? Pozatym cena jest bandycka jak za tak cieńką gazetę. Chodzi mi o objętość.

BTW. Można sobie poczytać http://www.insecuremag.com/ - w aktualnym numerze art o php smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.