bpawlik
8.08.2005, 10:36:07
Witam
czy ma ktoś doświadczenie z magazynem
php Architectjaki poziom merytoryczny artykułów itd?
GrayHat
11.08.2005, 22:37:25
no to masz odpowiedz...
albo poziom php Architect jest taki niski ze nikt z php.pl nie czyta albo poziom php Architect jest za wysoki na php.pl
bpawlik
12.08.2005, 07:01:28
albo
nikt nie czyta, bo to magazyn płatny - 3,5 USD za wersję elektroniczną, i 5 USD na drukowana + shipping
a poza tym to rozpiętość wiedzy uzytkowników portalu jest chyba bardzo duża (od developerów po php kiddies) więc chyba powodem jest słaba popularność pisma + cena
nie mniej jednak spróbuję
później podzielę się wrażeniami
mike
12.08.2005, 08:35:01
Jakoś nie miałem czasu odpowiedzieć, a inni też jakoś albo nie znają PHPArchitecta albo nie mieli ochoty się wypowiadać.
Sprawa wygląda tak:
Prenumeruję PHPArchitecta już prawie rok. Mam już 8 numerów + jeden darmowy. Zarejestruj się to będziesz mógł pobrać nie tylko darmowe artykułu z każdego miesiąca ( to można i bez rejestracji ), ale też cały numer z maja 2003. Zobaczysz sam jak wygląda i co prezentuje.
Moim zdanie pismo prezentuje bardzo wysoki poziom artykółów, są napisane bardzo przyjemny i dostępny sposób, choć nieżadko są to tematy dość trudne same w sobie.
Czasopismo zawiera sporo reklam, ale strony na których są reklamy nie są numerowane i nie jest tak że zmniejsza się ilość treści czasopisma.
Poziom jak wspomniałem jest dość wysoki i a porównanie go z naprzykłąd naszym PHPSolutions wypada jak porównanie Porshe i Trabanta. Na kożyść Architekta oczywiście.
Uważam że jest to dobry wybór i koszta inwestycji przełożą się na solidną wiedzę.
P.S.
Nie przesyłam i nie udostępniam dla wglądu posiadanych numerów, więc nie piszcie w tej sprawie. pdf'y są szyfrowane i za każdym razem gdy otwiera się je w przegądarce trzeba wpisać hasło, które jest jednocześnie hasłem dostępowym do konta na stronie architekta. Poza tym każdy pdf jest generowany specjalnie dla konkretnego użytkownika i zawiera informacje o nim. Stąd bardzi trudno ściągnąć skądkolwiek nielegalnie rozpowszeczniane kopie.
Pokemon
12.08.2005, 10:10:13
Ja także mam dostęp do tych magazynów. Szczerze polecam, wiedaz jest naprawdę spora i dobrze przedstawiona. Tematy często niebanalne i ciekawe. Jeszcze raz polecam

P.S. Ja na szczęście nie płacę za nie - firma kupuje
NuLL
12.08.2005, 11:33:01
Również myśle o zaprenumerowaniu tego pisma. 3,5 dolca za sztukę to nie tak drogo w porównaniu choćby do g......o php Solutions w którym rzadko kiedy jest coś przydatnego albo to czego nie wiem

W jakimś numerze była recenzja sklepu jakieś firmy ? Po co to programiście php - bo chyba do Nas jest to kierowane ? Pozatym cena jest bandycka jak za tak cieńką gazetę. Chodzi mi o objętość.
BTW. Można sobie poczytać
http://www.insecuremag.com/ - w aktualnym numerze art o php