Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Download
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
iceman
zostawiacie czasami kompa na noc żeby coś ściągnąć? snitch.gif ja zastanawiam się jak moznaby zredukować ilość prądu jaki pobiera mój skromny PC podczas takiego nocnego maratonu... Oczywiście wyłączenie monitora i innych urządzeń, które wtedy nie są potrzebne pomijamy... macie jakieś pomysły? snitch.gif
GrayHat
do tego jest hibernacja ale wtedy karta sieciowa ew. modem tez jest wylaczany... radze ci wylaczyc monitor, coolery i wszystkie niepotrzebne appzy z opcja logowania... sam download potrzebuje troche pradu do zapisu danych na dysk wiec go nie mozesz wylaczyc...
nrm
swego czasu komp łaził mi 24h a największy uptime miałem prawie miesiąc (mówie o zwykłym "desktopie" na WinXP w domku). teraz mam 'troche' lepsze lacze i juz nie musze tyle trzymac kompa on-line. rachunki za prad mam zawsze duze bo komp i tak chodzi 7-24 biggrin.gif
GrayHat
a ja mam jakis taki pakiet pradu (w stoenie) ze sie placi iles tam i jak sie przekroczy to doplaca sie winksmiley.jpg i nigdy nie przekroczylem a kompy dwa chodza mi 24h/doba ;] no jeden czasem mniej ;D zasilacze: 400 i 300 wat
iceman
no właśnie hivbernacja odłancza sieć a nie da się zahibernowac kompa i zostawić mu np ram, hdd, CPU:> tongue.gif
GrayHat
nie ;] ale jak wylaczysz monitor i niepotrzebne aplikacje to powinno grac winksmiley.jpg

nie zazdroscicie troche amerykanom?? u nich prad jest 30x tanszy niz u nas przy wiekszym PKB!! to tak jak u nas kilowat pradu kosztowal ze 2gr winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.