Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Google Talk
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
matid
Próbował ktoś już nowego komunikatora ze stajni Google?
IMO jest naprawdę fajny, oparty o otwarty protokół [Jabber] (niestety, nie ma połączenia z siecią Jabber) i można z niego korzystać na każdym systemie operacyjnym w dowolnym kliencie Jabbera. Jedyny ból to to, że pełną funkcjonalność daje tylko oryginalny produkt Google - tylko dla Windows ;(
Fipaj
Wygląda ładnie.

Próbowałem go sobie dołożyć do mojego PSI, nie udało się smile.gif
Jest jakiś błąd na HelpCenter.
Seth
Ladny ale bardzo malo funkcjonalny. Poczekamy zobaczymy co bedzie dalej.
NuLL
Znając google może wyjśc niezła zabawka.
scanner
Skoro jestoparty, to czemu nie otwarty na Jabbera?
Rośnie drugi Tlen? "Wykorzystajmy technologię, ale odetnijmy sie od niej" tongue.gif
GrayHat
scanner: poprostu serwer jabbera do Google Talka wykozystuje tez inne lokalizacje google (google mail itp)... wszystkie dane sa wymieniane poprzez protokol jabbera wiec na innych serwerach moglo by dojsc do bledow... to nie tlen gdzie wstawia se TWebBrowser i mamy sprawdzanie poczty smile.gif
sztosz
To niech Google udostępni specyfikację, wtedy to może być ciekawe.

Swoją drogą po to mam klienta poczty żeby odbierać pocztę, a psi aby "gadać", jakbym chciał hybrydę to bym wrócił do XP ze wbudowanymi na stałe messenger i OE.
escaflowne
Zbyt siermiężny IMO. Muszą nad nim jeszcze trochę popracować.

PS. Oby go nie skiepścili, tak jak to zrobili z nowym Google Groups. dry.gif
matid
Cytat(escaflowne @ 2005-08-25 15:31:09)
PS. Oby go nie skiepścili, tak jak to zrobili z nowym Google Groups. dry.gif

A co jest takiego złego w Google Groups? Używałem i jakoś nie zauważyłem...
escaflowne
Tego nowego Google Groups? A używałeś wcześniejszej wersji? Dawniej od razu była dostępna lista grup. A jak czytałeś jakiś wątek, to miałeś go na całym ekranie, a nie, że z lewej masz jakiś dodatkowy pasek. W mojej opinii, nowe (czyt. obecne Google Groups) jest do bani smile.gif
DeyV
Zawsze można przełączyć na "Widok drzewa" i mieć mniej wiecej tak jak kiedyś.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.