_Cartman
28.08.2005, 00:13:47
jak mozna zoptymizowac pliki jpg tak zeby byly przyswajane na vcd i zeby mozna je bylo ogladac na aparacie cyfrowym? chodzi mi o program
SonGoace
28.08.2005, 13:15:38
wszystko zależy od tego jakie rozdzieolczosci plików obsługuje twoje DVD i aparat cyfrowy. co do programu którym możesz bez problemu zmieniać rozdzielczość plików, ich kompresje i inne parametry to np. ACDSee (opcja edit) jeśli chodzi o nagrywanie na CD i tworzenie VCD to np. NERO a co do kopiowania zdjęć na aparat cyfrowy to wystarczy go podłączyć do PC i w oknie mój komp. wybrać folder aparatu cyfrowego lub poprzez oprogramowanie dostarczone wraz z aparatem. Nie wiem czy dokładnie na taką odpowiedź liczyłeś ponieważ twoje pytanie za zawiera zbyt wiele szczegółów:)
sztosz
28.08.2005, 13:24:48
A żeby nie bawić się ACDsee aka. "Kobyła jakich mało" to polecam Irfanview! Jest darmowy i o wiele mniej zasobożerny, bo domyslam z postu SonGoace że tylko o zmianę wymiarów itp. chodzi.
_Cartman
28.08.2005, 21:08:54
chodzi o to, ze zdjecia te nie sa w standartowych rozdz. ale takie musza pozostac i teraz nie wiem co zrobic zeby dzialaly pod aparatem i dvd.
SonGoace
28.08.2005, 21:55:54
dla DVD nie ma znaczenia rozdzielczość (nie moze tylko być ona przekroczona - nie wiem jaką max rozdzielczosc obsługuje ci DVD) co do aparatu ro raczej musisz zdjecie przerobić na rozdzielczosci przez niego obsługiwane.
powiedz dokładnie o co ci chodzi - jakie zdjecia chcez kopiowac do aparatu i w jakim celu to moze dowiesz sie czegos wiecej
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.