Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Książka do PHP5
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
TomASS
Wita. Mam nadzieję (czyt. myślę) że php znam dosyć dobrze i mam zamiar "przestawić się" na PHP5. Czy ktoś mi może polecić jakąś książkę? Nie chodzi mi o podsatawy php wogóle ale o PHP5

Z góry dziękuje i pozdrawiam.
hwao
Yy, ja sie nauczylem chyba wszytkiego z php.net/php5 (w sumie wiecej nowosci nie ma)

Pozatym zend.com
sf
Jak juz umiesz php to nie oplaca sie kupowach ksiazki do php5. Jesli jednak sie zdecydujesz bo zawsze latwiej sie czyta z ksiazki niz szuka po internecie to na helion.pl masz komentarze uzytkownikow, ich oceny, przykladowy rozdzial, spis tresci, wiec czego wiecej potrzeba?
mike
Cytat(sf @ 2005-09-09 07:12:24)
Jak juz umiesz php to nie oplaca sie kupowach ksiazki do php5.

To zależy jakiej książki tongue.gif Ta książka - php 5. Nowe możliwości, jest bardzo dobra.
Dla osób, które znają php i chcą zapoznać się z nowymi moliwościami jest idealna. Nie zawiera żadnych wprowadzeń do języka i innych piedrół. Są tam same konkrety.
Ale tak jak mówię, nie jest to książka do nauki php, jest ona do pokazania nowych możliwości.
Polecam Ci się uczyć php a potem poznać PHP5.
TomASS
Dzięki wielkie. Własnie przeczytałem php i MySQL Tworzenie stron WWW wyd. 2, czy warto kupić wydanie trzecie jeśli się ma drugie questionmark.gif smile.gif Jest ona rozszerzona właśnie o php 5
pointman
Moim zdaniem się nieopłaca. Po prostu przykłady są przerobione na php5 (praktycznie tylko na rozszezenie mysqli), dodano jeszcze opis nowych medod objektowych w php5, i gdzieniegdze troszke zmodyfikowano tresc. Zreszta przejrzyj spis treści na helionie i porównaj....
Ive
ja bardzo lubie ksiazki z wydawnictwa WROX i CORE. o PHP5 nie mam jeszcze zadnej z tych wydawnictw ale mam o PHP4 i MySQL i wszysciutko jest tam dobrze i fajnie opisane x] IMHO good sh*t haha.gif
TomASS
Własnie zakupiłem zalecaną przez mike_mecha PHP5 nowe możliwości - jak przeczytam, to napisze conieco o tej książeczce, zapowiada się nieźle smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.