Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: System Kontroli Wersji
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
sztosz
Szukam jakiegoś systemu kontroli wersji pod windowsa, może być albo serwer+klient, albo standalone, GLP'owskie, czy jakiekolwiek inne, cena nie wazna winksmiley.jpg

ALE:

Żeby był prosty w obsłudze, żebym nie glowil się z konsolą co robię nie tak, żeby mial funkcjonalne GUI i żeby łatwo się to instalowało!
orson
witam ...

mod_dav do apache i subversion [http://subversion.tigris.org/]... do tego jako gui tortoiseSVN ... integruje się z explorerem .. podmienia ikonki folderów na specjalnie oznaczone ... banalna instalacja i konfiguracja ... dostęp z zewnątrz (przez webDAV) ... używam w pracy i w domu ...

pozdrawiam
sztosz
Ok, wyglada to całkiem fajnie, udało mi się stworzyć repozytorium, udało mi się wsadzić tam to co trzeba, udało mi się wyciągnąć to co trzeba... ale diff:
Kod
svn diff myproject
Index: myproject/php.php
===================================================================
Nie mo┼╝na wy┼Ťwietli─ç: plik binarny.
svn:mime-type = application/octet-stream

A potem commit:
Kod
svn commit myproject
svn: Zatwierdzenie nie powiodło się (szczegóły poniżej):
svn: Uruchomienie edytora w celu opisania zmian nie powiodło się, ustaw odpowied
nio zmienną środowiskową SVN_EDITOR albo skorzystaj z odpowiedniej spośród opcji
: --message (-m) bądź --file (-F)
svn: Nie zdefiniowano żadnej spośród zmiennych środowiskowych SVN_EDITOR, VISUAL
ani EDITOR, nie zdefiniowano też opcji konfiguracyjnej 'editor-cmd'

I jak do tego podpiąć Tortoise? Proszę żeby ktoś mi to wytłumaczył, albo odesłla w odpowiednie miejsca... tylko do w miarę szczegółów a nie ogółow sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.