Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Cyfra +
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Strzałek
Witam.

Odrazu zaznaczam że jestem newbie w tych sprawach.

Mam 2 telewizory (jeden na dole, drógu na górze smile.gif ) I teraz na dole jest telewizor z dekoderem Cyfry+ i wszystko ładnie działa, teraz chciał bym mieć również Cyfrę na dórze, czy jest to możliwe ? Co trzeba zrobić.

Mam nadzieję że wyraziłem się jasno.
Pzdr Strzałek.
orson
witam ...

między telewizorem a dekoderem dajsze trójnik i ciągniesz kabel na górę ... ale jest jedno ale ... u góry będzie ten sam kanał co na dole ...
nie da się odbierać 2 kanałów na raz na standardowym dekoderze ... może są jakieś super extra bajeranckie ale taniej niż taki dekoder wyjdzie 2 abonament ...

pozdrawiam
Chewolf
By otrzymać taki efekt muszisz "rodzielić" kartę Cyfry , coś takiego w jednym lokalu jest legalne. Potrzebne jest ci odpowiednie urządzenie i pasujący do niego dekoder. Przykład:
http://allegro.pl/show_item.php?item=64232340
http://allegro.pl/show_item.php?item=63968937
Strzałek
dziękuję za zainteresowanie. Ale zastanawia mnie jedno:

Cytat
coś takiego w jednym lokalu jest legalne

w moim przypadku chodzi o jeden lokal, ale czy aby napewno tak jest (nie wiem poprostu więc się pytam)
orson
witam ...

hmm ... ale do tego potrzeba więcej kompletów tuner + antena ...

pozdrawiam
GrayHat
orson glupoty gadasz winksmiley.jpg

http://allegro.pl/show_item.php?item=64232340

to wystarczy sam sie tym bawilem winksmiley.jpg

instaluje sie to tak:

antena -> rozdzielacz -> dekoder -> tv
|-> dekoder -> tv
orson
witam ...

Cytat
Podstawa do takiego rozwiązania jest posiadanie takiej samej liczby dekoderów co telewizorów oraz możliwość podpięcia każdego z nich do sygnału satelitarnego .
tak piszę na aukcji do której podałeś link ... i kto tu gada głupoty exclamation.gif! questionmark.gif?
Chewolf
Proszę o spokój a tych aukcjach jest wszystko napisane, a po za tym inne pytanie padło - Strzałek o tym że jest to legalne wiem z innego forum.

EDIT:
Jedna antena ! do niej podlaczone 2 dekodery. Nie antena do serwera dry.gif W serwerze siedzi oryginalna karta ktora jest rodzielana do dekoderów. Koniec tematu
GrayHat
orson napisales ze jest jeszcze druga antena potrzebna...
orson
witam ...

ale jedna antena ogranicza do jednego satelity ... więc nie ma totalnej dowolności w oglądaniu ... ale i tak lepsze rozwiązanie od tego które było przed tymi rozdzielaczami (czyli jeden dekoder i zwykły rozdzielacz sygnału już wyjściowego - na obu telewizorach to samo ) ...

pozdrawiam
chmolu
Wystarczy tylko drugi konwerter i można już odbierać sygnał z innego satelity.
GrayHat
dokladnie. pozatym i tak wszystkie ciekawe kanaly sa na HB... na astrze to se mozesz tv trwam poogladac i jakies inne wloskie telenowele winksmiley.jpg kiedys wizjatv byla na astrze to ludzie pozostawali przy tym ale nowe instalacje juz sie nie pakuje na ta satelite...
Chewolf
Ludzie przeciez chodzi o Cyfre+ czyli jednego satelite Hotbird 13'. Jedna antena, rozgaleznik, 2 dekodery, i serwer ze swoimi dodatkami.
GrayHat
IMHO najlepszym rozwiazaniem (i raczej najtanszym) jest komputer PC z karta DVB smile.gif jezeli posiadasz karte cyfry+ to mozesz legalnie rozkodowywac sygnal kluczami dostepnymi w necie, a dzieki kompowi mozesz puscic sygnal na ile ci sie wymazy telewizorow... poprostu bedzie to tak jakby serwer tv kablowej winksmiley.jpg kiedys w gazecie czytalem o takim rozwiazaniu tv-sat mag czy jakos tak... cena takiego PC to ok. 1000zl (wystarczy sama jednostka... i tak instalujesz linuxa to mozesz bashem wszystko se poustawiac ;P)
cena tunerow philips 6010: 300-400zl
czyli koszt zwraca sie juz przy 3 odbiornikach smile.gif
Strzałek
GrayHat bardzo możliwe jednak narazie nie interesuje mnie taka metoda.

A orientujecie się może gdzie kupić 2 dekoder z pilotem. ?
GrayHat
zalezy jaki cie zbawia winksmiley.jpg
mozesz kupic na allegro prawie kazdy
a jezeli chcesz taniej to kup od c+ philipsa 6010 chyba za 185zl
tylko do tego od c+ musisz dolutowac jeden modul albo zlecic to komus... u mnie w miescie to robia po 40zl winksmiley.jpg
c+ aby ludzie jezdzili na ich sofcie wylutowali modul upgrade`u flasha :|
revyag
Cytat(GrayHat @ 2005-09-24 22:52:51)
IMHO najlepszym rozwiazaniem (i raczej najtanszym) jest komputer PC z karta DVB smile.gif jezeli posiadasz karte cyfry+ to mozesz legalnie rozkodowywac sygnal kluczami dostepnymi w necie, a dzieki kompowi mozesz puscic sygnal na ile ci sie wymazy telewizorow... poprostu bedzie to tak jakby serwer tv kablowej winksmiley.jpg kiedys w gazecie czytalem o takim rozwiazaniu tv-sat mag czy jakos tak... cena takiego PC to ok. 1000zl (wystarczy sama jednostka... i tak instalujesz linuxa to mozesz bashem wszystko se poustawiac ;P)
cena tunerow philips 6010: 300-400zl
czyli koszt zwraca sie juz przy 3 odbiornikach smile.gif

Tak się składa że posiadam taki zestaw snitch.gif
Zestaw złożyłem sobie sam, za wszystko zapłaciłem w sumie 440zł, i jakbym miał jakieś kompy w sieci mógłbym puszczać do nich sygnał.
Więc nie wiem skąd wziąłeś ten 1000zł snitch.gif
Co do cyfry +, nie jest możliwe jest rozkodowanie programowe. Poza tym pewnie chodzi Ci o tzw. sharing, który nie jest legalny.
GrayHat
revyag: 1000zl to taka gra nica jakby zawsze lepiej tam wwalic mocniejszy proc i wiecej ramu snitch.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.