Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kilka pytań
Forum PHP.pl > Forum > PHP
NighT_ProwleR
Chciałbym prosić o pomoc mam pewien problem robie gre rpg on-line i chciałem zrobić coś w rodzaju energi która by sie odnawaiała o każdej pełnej godzinie ale nie wiem jak mam to zrobić... chciałbym sie zapytać jeszcze o jedną rzecz robie logowanie ale nie wiem jak zrobić żeby z bazy danych wyszukał mi 2 wpisów z 2 danych tabel w jednym rekordzie.... z góry dzięki....

Rety, ty korzystaj od czasu do czasu ze słownika ortograficznego
---
nospor
strife
Cytat
Chciałbym prosić o pomoc mam pewien problem robię grę rpg on-line i chciałem zrobić coś w rodzaju energi która by sie odnawiała o każdej pełnej godzinie ale nie wiem jak mam to zrobić... chciałbym sie zapytać jeszcze o jedną rzecz robię logowanie ale nie wiem jak zrobić żeby z bazy danych wyszukał mi 2 wpisów z 2 danych tabel w jednym rekordzie.... z góry dzięki....

@nospor - True True...

________

1. SELECT *
  2. FROM tabela1, tabela2 WHERE wpis = 1 AND wpis = 2

questionmark.gif
NighT_ProwleR
sorki mam dysgrafie i dysortografie i chciałem sie zapytać czy jak się zrobi tabele to czy można do niej później dodać pole?(jak się już ją stworzy)questionmark.gif
nospor
zdecyduj sie wkoncu o co pytasz, raz oto, raz o tamto. Pytanie o pole nadaje sie na inne forum.
Tak, można dodać:
http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/alter-table.html
NighT_ProwleR
dzieki wam teraz już wszystko wiem i moge dokończyć robić gre...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.