Cześć.
Wiem, że mozecie twierdzić iz blokada cookies jest mało skuteczna bo można usunać cookies. Ale pomimo to chcę taką zrobi, bo nie sądzę aby komuś chciało się usówać cookies. Chciałbym, aby osoba dodajaca pozdrowienia, była blokowana na okres kilku minut np. 5. I przez ten czas nie mogła dodać kolejnych pozdrowień. Po upływie tego czasu moze dodawać kolejne i znów jest blokowanan na 5 minut. Jak można coś takiego zrobić?? Szukałem róznych skryptów, ale to co znalazłem to mozna tylko banować na stałe. A ja bym chciał że w czasie tego banowania, wyświetlany jest zegar z czasem i pisze za ile czasu można dodać kolejne pozdrowienia. Myslę że przy duzej liczbie uzytkowników trzeba uzyć chyba bazy danych, z nią nie ma problemu... Można było by blokować adres Ip na kilka minut, ale przy sieciach osiedlowych blokowało by całą sięć, wiec moim zdaniem lepsze jest cookies. Tylko, że jeste jedna kwestia, aby czas na jaki ma blokować wybranego użytkownika był pobierany z ustawień zapisanych w bazie danych.
Pomóżcie mi, bo to bardzo ważne
Prosze admina, aby nie zamykał tego tematu, gdyż na stare tematy już nikt nie odpowiada ....