Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: od ilu lat programujesz w php?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
kowal1122
ciekawi mnie od ilu lat programujecie...
Ja od 1.5 smile.gif
tiraeth
Jestem w grupie trzymającej władzę smile.gif 3!

[Po co te ankiety?questionmark.gif]
cadavre
Hehe... Od ilu lat istnieje php, że dałeś "10 i więcej"? biggrin.gif
Ja 1 roku.

EDIT:
Cytat
10 years since php 1.0 was released! [08-Jun-2005]
dr_bonzo
10 lat i kilka miesiecy to > 10 lat, nie? smile.gif
Fuzja
5 lat ! smile.gif
NuLL
6 latek już bedzie chyba smile.gif
dr_bonzo
Jesli wliczyc w to proby zainstalowania php3 to 6 zamiast 4ech lat smile.gif
Alez ten czas leci...
ens0re
5miesięcy sad.gif Takie piękne to php a nie zabrałem sie za to wczesniej sad.gif
strife
Wczoraj tongue.gif

A poważnie niecałe dwa lata, coś takiego :]
Pigula
ja od roku bedzie w ta sesje jak zaczalem sie w to bawic winksmiley.jpg ale wczesniej mialem solidna szkole turbo pascala beznadziejna c (jezeli chodzi o laboratoria na uczelni bo wyklady to nie jedna ksiazka sie nie umywala tongue.gif ) i bardzo dobrze wylozone i przecwiczone algorytmy i struktury danych. a teraz zaczynam bawic sie w asp.net z c# biggrin.gif w miedzy czasie mialem programowanie w bashu i c++ oraz probowalem sam sie javascript nauczyc jednak skutki sa mizerne angrysmiley.gif
Levabul
3 latka tongue.gif
LBO
2,5 roku.. najpierw standardowo HTML...(jakies 3,5 roku temu) w miedzy czasie w szkole programowanie w Delphi... nastepnie JavaScript... tak mi sie jezyki skryptowe spodobaly, ze zarzucilem aplikacje kompilowane i przezucilem sie na flasha z actionscriptem i symultanicznie php...
anas
6 lat
pawel_k
ehh... a ja nawet rok w temacie nie siedzę sad.gif
Ociu
2 lata chyba.
mike
2 lata "chałupniczo" sam dla siebie
1.5 roku jako programista php/MySQL
________
3.5
spenalzo
Coś koło 5 lat chyba blink.gif
rogrog
hmm ja >4 ale zaczyna mi się nudzić:) brakuje jednak tej kontroli typów... i tym podobnych spraw:)
dragonfly
4 Lata i o dziwo dalej czerpie z tego satysfakcje (i pieniadze smile.gif )
SongoQ
2,5 - amatorsko
2,5 - zawodowo

--- Dodane ---
Jestesm ciakwaw kto dal 10 i wiecej, przyznac sie i to szybko
Ace
Ponad 5...
SHiP
php około trzy i pół =) ale siedze praktycznie non stop =) ostatnio rysowalem portret - taki normalny, ołówkiem, na kartce biggrin.gif i próbowałem wcisnąć ctrl + z hehehe =) Oczywiście php to hobby nic zawodowego...
omeck
hmm widze, ze nieźle opóźniony jestem w porównaniu do Was tongue.gif php na poważnie zainteresowalem sie dopiero w lipcu 2oo5 r. czyli nieco ponad pół roku...

__EDIT__
a od następnego tygodnia czeka mnie abstynencja aż do lipca :/
Rzast
Ja w tym siedzę od listopada 2005... wychodzi na to, że 3 miesiące smile.gif
Sedziwoj
A skoro mike zamknął nowy to stary odnowię wypowiem biggrin.gif
2002 stronka która do teraz istnieje z poprawką 2003 (dziwne...)
Pamiętam że PHP4 wchodziło i "obiektowość", nie wiedziałem co to jest, ale noga zemnie była biggrin.gif
Czyli to by było że coś tam się bawię ponad 5lat, ale ostatnie 2 były raczej z zerowym postępem w PHP ale za to samo programowanie do przodu biggrin.gif

Czyli mogę powiedzieć 5lat biggrin.gif (szkoda że w liceum nikt się inny nie interesował)
Jabol
Od 2 lat nie winksmiley.jpg. Tak apropo pytania ;P.
LBO
Cytat(Sedziwoj @ 3.07.2007, 10:10:08 ) *
[...] (szkoda że w liceum nikt się inny nie interesował)

Większość z Nas to chyba przeżyła. Czyż nie?
mike
Hehe, widzę, że wszyscy od dziecka zaczynają.
Ja tam programuję od 6 lat (zawodowo od 3 lat). Zacząłem na pierwszym roku studiów.
Speedy
Ja pierwszą styczność z tym językiem miałem ok. 4 lat temu, ale moje początkowe przygody raczej nie kwalifikują się do miana programowania w pełnym tego słowa znaczeniu tongue.gif. Niemniej jednak, w liceum usystematyzowałem i rozwinąłem tą wiedzę i umiejętności winksmiley.jpg. Bardzo dobrym treningiem było dla mnie wykorzystanie ich w praktyce podczas pisania pierwszego, poważnego (od strony programistycznej) serwisu, a nie jedynie w abstrakcyjnych projektach na localhoscie winksmiley.jpg.
DonMatthew
Hmm majac 16 lat, potem w wieku 17 troche sie tym przestalem interesowac, i teraz w wieku 19 znow do tego wrocilem snitch.gif tym razem chce sie tym zajac "na powaznie". Troche mam tych "zalegolosci"...
menic
U mnie to była 2 klasa liceum kiedy zacząłem php. Wczesniej oczywiscie html i inne pierdolki. Czyli bedzie z 4 lata, z tym ze nalezy wliczyć w to ponad 1.5 roku przerwy... :/
dr_bonzo
PHP: od 1 roku studiow, potem tez java, c/c++ (edit: no tak, czyli 5 lat)
tak w ogole to od 1 klasy LO (pacal + HTML + BASIC na c64 + 'bash' windowsowski; ale to byla porazka, mam gdzies kod z tamtych lat )
NoiseMc
Ja od 5 lat pisze w PHP, z czego rok amatorsko siedzenie po nocach przy kompie i rozkminianie "o co tutaj kaman". Do tego z pol roku .Net ... ale ostatnio odstawilem na bok na rzecz PHP 5.
stoprocent
Ja zaczalem przygode rejestrujac sie na forum czyli to bedzie ponad 4 lata.
Od roku i 5 miesiecy to moja praca.
SongoQ
Swoja przygode z programowaniem zaczynalem na atari xl (basic) to bylo cos tongue.gif. Ale tak powaznie to dopiero 3-4 klasa technikum. Zawodowo juz 4 lata.
MalCom
Programowanie w czym sie da, procz pascalowatych.
Stycznosc z PHP od 6 lat winksmiley.jpg
Obecnie jedyny sluszny jezyk to C++ winksmiley.jpg
Turgon
Zacząłem w wieku 8 lat tongue.gif Były to raczej zabawy tongue.gif Polegające na kopiowaniu cudzych skryptów i sprawdzaniu co by się stało gdyby wyciąć to biggrin.gif
Strzałek
I patrzcie co z niego wyrosło rolleyes.gif W wieku 8 lat? Kopiowałeś skrypty? Puknij się w łeb.

Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać.
Spawnm
ja się zainteresowałem php w ostatnie wakacje ale na serio coś robie dopiero z 9miesięcy:P

programowanie interesuje mnie od 4lat ale wiadomo warunki .... brak neta , informacji , własnego pecka....
Turgon
Strzałek, mam na myśli skopiowanie ze strony na dysk i testowanie na jakimś syfskim darmowym koncie.
menic
@up: byłes wiec mądre dziecko tongue.gif
BTW. Nie wie ktoś co sie dzieje z osobą pod nickiem "Kubatron" ? Bo niektóre wypowiedzi Tugrgona są na podobnym poziomie biggrin.gif
Fuzja
Turgon: ale bajki piszesz smile.gif Swoją drogą dziecko 8 letnie to druga klasa podstawówki, ledwo umiałeś pisać, czytać, a ty już zapierniczałeś na kompie, konto załoźyłeś, maila aktywacyjnego odebrałeś, przez ftp pliki obsłuzyłeś i pewnie jeszcze usprawniłeś skrypt, ale ty jesteś przecież skromny więc nie będziesz mówił prawda?
Turgon
menic: Mam na imię Łukasz tongue.gif I sufix tron itd. budzą u mnie obrzydzenie.
Fuzjo, wiem, że mi zazdrościsz. Skryptu nie usprawniłem. Byłem urodzonym eksperymentatorem. Bawiłem się wtedy już lutownicą... Lubiłem rozkładać wszystko co mi w łapy wpadło.
Fuzja
8 latek i lutownica...
Zazdrościłbym gdyby to była prawda, nie rób z siebie kogoś kim nie jesteś, bądź sobą winksmiley.jpg
Speedy
Cytat(Fuzja @ 3.07.2007, 22:46:37 ) *
8 latek i lutownica...
Zazdrościłbym gdyby to była prawda, nie rób z siebie kogoś kim nie jesteś, bądź sobą winksmiley.jpg

Przecież najpierw jakoś trzeba było tego kompa poskładać i zlutować, a dopiero potem zamontować na nim php winksmiley.jpg.
SoofMan
Ja tam programuję w PHP od 4, może 4,5 lat...

Ogólnie to programuję prawie od początku szkoły średniej (1997) - wtedy mniej więcej kupiłem sobie pierwszy komp i napisałem pierwszy program - chyba w pascalu. (Czyli około 10 lat)

Odkąd poznałem PHP, prawie natychmiast stał się moim ulubionym językiem.

>> PHPRLZ << biggrin.gif
Strzałek
Turgon, luz nie tłumacz się. Wszyscy już wiemy jaki to jesteś genialny i wszyscy oczywiście zazdrościmy. Prawda Fuzja? No!
Sedziwoj
Chłopaki wiecie ktoś tu ma taką fajną stópkę o rozmowie z pewnymi osobami, dlaczego nie powinno się jej kontynuować. Jak możecie zastosujcie się.
Bo że ktoś może bardzo wcześnie zacząć pisać coś to prawda, gdyby mi się inaczej układało to nie wiem kiedy bym zaczął, ale mnie nikt nie uczył programować a bym się na pewno wciągnął, bo jako dzieciak ciągnęło mnie do kompa, nie wiem czemu, dos + norton comander i win3.11 dla zabawy choć za wolno chodził, od tego zacząłem. Niestety Pascal i PHP dopiero w liceum.
bartek00
Turgon zaskoczyl mnie swa wypowiedzia. Ja w wieku 8 lat gralem w River Ride i zapisywalem rekordy na kasecie magnetofonowej. Lutownicy napewno nie mialem w rekach.

Pozdrawiam
mike
Cytat(Sedziwoj @ 3.07.2007, 23:53:43 ) *
Chłopaki wiecie ktoś tu ma taką fajną stópkę o rozmowie z pewnymi osobami, dlaczego nie powinno się jej kontynuować.
Hehe, mówisz o mojej starej sygnaturce?
Nie mniej jednak proszę odpuścić temat doświadczenia Turgona.
Każdy wie, że chłopak fantazjuje na potęgę, nie trzeba tego komentować bardziej niż zostało to zrobione.
Wróćmy do tematu wątku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.