Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: "Warsztaty: Zastosowanie XML" - co myślicie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
TomASS
Witam. Właśnie dostałem następującego e-maila:

Cytat
Warsztaty: Zastosowanie XML do budowy aplikacji Internetowych i wymiany danych

14-15 lutego 2006

Dwudniowe warsztaty dotyczące zastosowania metajęzyka XML do budowy aplikacji internetowych i wymiany danych. XML (Extensible Markup Language – rozszerzalny język znaczników) – to metajęzyk służący do definiowania nowych języków.

Przykładowe tematy, które będą poruszane na tych warsztatach:

- wskazywanie dokumentach wyszukiwanie w dokumentach XML — XPath: kroki i ścieżki, adresowanie względne i bezwzględne, funkcje.

- umiejscowienie transformacji XSLT do HTML: klient czy serwer? ASP, ASP.NET, php

- XML w systemach mobilnych (wybrane przykłady).

- XML a bazy danych — przykład MS SQL Server.

Aby zrozumieć wszystkie poruszane tematy uczestnik powinien posiadać:

Podstawową znajomość języka HTML
Podstawową wiedzę z zakresu programowania (pętle, zmienne, wyrażenia warunkowe)
Umiejętność sprawnego poruszania się w systemie Windows oraz korzystania z przeglądarki Internet Explorer
Uczestnik otrzyma płytkę CD zawierającą wykorzystane oprogramowanie wraz z przykładami (nie tylko tymi wykorzystanymi w trakcie warsztatów). Każdy uczestnik będzie pracował na oddzielnym komputerze.

Warsztaty będą prowadzone przez Przemysława Kazienko z Politechniki Wrocławskiej, (http://www.pwr.wroc.pl/~kazienko) gdzie od ponad 2 lat działa niekomercyjny serwis Centrum XML. Od kilku lat zajmuje się on językiem XML a w 2002 r. wydał o nim książkę „XML na poważnie”. Warsztaty będzie współprowadzić Piotr Nowicki z firmy Siemens, który jest zaangażowany w realizację aplikacji biznesowych wykorzystujących język XML.

Szczegółowe informacje: www.konferencje.software.com.pl/xml2006 

Serdecznie zapraszam

Maria Bombała

Kierownik projektu
Software-Konferencje Sp. z o.o.
ul. Piaskowa 3
01-067 Warszawa
tel. 22 887 12 33
mobile 696 486 855
maria.bombala@software.com.pl

O konferencji można poczytać pod adresem. Tylko coś cholernie drogo:
Cytat
Cena udziału:
Zgłoszenie do dnia 6 lutego 2006 1490 + 22%VAT (1817.8 PLN cena z 22%VAT)
Zgłoszenie od dnia 7 lutego 2006 1790 + 22%VAT ( 2183.8PLN cena z 22%VAT)

Co o tym myślicie??
spenalzo
Chyba im sie przecinki w cenach pomerdały ohmy.gif
tiraeth
Ekhm... jest ktoś chętny laugh.gif laugh.gif guitar.gif
TomASS
Ja się zastanwiałem, lecz nie dysponuję takimi funduszami smile.gif Pewnie tylko jakieś firmy skorzystają, bo nie podejrzewam aby ktoś z własnej kieszeni wyłożył tyle nd dwudniowy kurs.
NuLL
MEGAROTFL - dawno sie tak nie usmialem. Kolejny dowod na to ze Wydawnictwo Software jest niepowazne - inny dowod to sprzedawanie za 30 zlotych czegos co sie nazywa php Solutions.
Pigula
ale kazdy uczestnik bedzie pracowal na osobnym komputerze tongue.gif
escaflowne
Cytat(Pigula @ 2006-01-31 17:06:37)

No to OK, są usprawiedliwieni. Teraz cena jest jak najbardziej uzasadniona biggrin.gif

A teraz na poważnie: na mózg im się rzuciło?! dry.gif
crash
Cytat(Pigula @ 2006-01-31 17:06:37)

Spoko pod warunkiem, że po wszystkim każdy dostanie ten komputer na właśność i nie będzie to byle jaki staroć... Przesadzili!
spenalzo
Czy jest jakieś miejsce, gdzie oficjalnie moge ich wyśmiać?
mike
Cytat(spenalzo @ 2006-01-31 18:40:17)
Czy jest jakieś miejsce, gdzie oficjalnie moge ich wyśmiać?

No właśnie też szukam i nie mogę znaleść.

A znacie może tego kto to wymyślił, bo chętnie poznałbym go osobiście i ... nie podał ręki, buhahaha. laugh.gif
spenalzo
Co jak co, ale jak dla mnie wiecej niż 2000 zl za 2 dni za kurs XML to jest po prostu śmieszne.
Tak samo śmieszne jest zwiększenie ceny o 300 zl (?!) jeżeli ktoś się zdecyduje 1 dzien pozniej ohmy.gif

Niestety... na ich stronie jest brak możliwości dodania komentarza sad.gif
chmolu
Aaa Software... To wszystko wyjaśnia. Moje zdanie na ich temat niektórzy już znają ;p
Kinool
a mnie ciekawi kto bedzie uczestniczyl w seminarium smile.gif nie liczac prowadzacego i pani co sprzata sale tongue.gif
itsme
30 PLN ksiazka i wytrwalosci i checi :-) ... i zaoszczedzone 1970 PLN :-) chyba ze google.pl ... polewka
SHiP
Cytat(Pigula @ 2006-01-31 18:06:37)

Ale ja sie wstydze mój komuter pokazywać publicznie... nawet laptopa nie mam laugh.gif laugh.gif laugh.gif
_Mateo
Dude!

Pogielo ich do cna. Ale tak jak Null mowil, skoro chca 30 zeta za php Solutions to nie dziwota ze za 2 kursu dni chca ponad dwa tysiaki... biggrin.gif
Ja poprostu przemilcze kwestie zgłoszeń po 6 lutym... lol biggrin.gif
patrycjusz
Witam,

z początku zaznaczam, że nie biorę w żadną obronę Software 20, ale jedynie pragnę zwrócić uwagę na kilka rzeczy.

1. Oferta nie jest skierowana do licealistów i studentów średnio kiepskich uczelni - nie dyskryminując obu tych grup, tak już poprostu jest, nie jesteście ich targetem.
2. Szkolenie jest przeprowadzone profesjonalnie, na wysokim poziomie, z konkretnymi przykładami z życia, często z klasy enterprise - szkolenie nie jest przeprowadzane przez średniaka (studenta, z znajomością php, kilka stron internetowych na koncie, dwa pseudo crm'y, prezentacja z slajdami z manuala itd) - są to ludzie z sporym doświadczeniem w zakresie zastosowania tego typu rozwiązań na poziomie korporacyjnym.
3. Szkolenie jest przygotowanie dla ludzi którzy na codzień nie mają zbyt wiele czasu który mogliby poświęcić na szczegółowe zastosowanie tych technologii ale chcą wiedzieć w jaki sposób i czy wogole warto zastosować to w ich organizacjach.
4. Zabezpieczenie tego typu szkolenia to nie jest 200 zł + kawa, koszty są duże, począwszy od sali, przez wynagrodzenia, skończywszy na ubezpieczeniu czy cateringu.

patS
spenalzo
Cytat(patrycjusz @ 2006-02-04 15:59:20)
1. Oferta nie jest skierowana do licealistów i studentów średnio kiepskich uczelni - nie dyskryminując obu tych grup, tak już poprostu jest, nie jesteście ich targetem.
2. Szkolenie jest przeprowadzone profesjonalnie, na wysokim poziomie, z konkretnymi przykładami z życia, często z klasy enterprise - szkolenie nie jest przeprowadzane przez średniaka (studenta, z znajomością php, kilka stron internetowych na koncie, dwa pseudo crm'y, prezentacja z slajdami z manuala itd) - są to ludzie z sporym doświadczeniem w zakresie zastosowania tego typu rozwiązań na poziomie korporacyjnym.

1. No patrz, a ja myślalem ze to tylko dla uczniów (studenci są zbyt pro)... rolleyes.gif

2. A skąd wiesz jak jest przeprowadzone jeżeli sie ono jeszcze NIE odbylo? tongue.gif
TomASS
Cytat

A jaka jest definicja "kiepskiej uczelni". Ja akurat chodze na pwr i co nie co słyszałem o tym gościu co to prowadzi - nic nadzwyczajnego

Cytat

"klasy enterprise" - czy student nie może być klasy enterprise?

Cytat
3. Szkolenie jest przygotowanie dla ludzi którzy na codzień nie mają zbyt wiele czasu który mogliby poświęcić na szczegółowe zastosowanie tych technologii ale chcą wiedzieć w jaki sposób i czy wogole warto zastosować to w ich organizacjach.

Wydać ok 2k za coś na co nie można poświęcić czasu - dobre smile.gif

Cytat
4. Zabezpieczenie tego typu szkolenia to nie jest 200 zł + kawa, koszty są duże, począwszy od sali, przez wynagrodzenia, skończywszy na ubezpieczeniu czy cateringu.

Mylisz się. Wielokrotnie uczestniczyłem w konferencjach, warsztatach itp. które były za darmo, finansowane przez deweloperów/producentów/uczelnie i nie narzekam na nie

Aczkolwiek troszkę racji w tym co mówisz masz.
sf
Firmy, które tworzą oprogramowanie dla większych spółek w Polsce bez problemu wydadzą tyle pieniędzy.

Był ktoś z Was na szkoleniu np. w IBM, albo innej firmie? Pierwsze szkolenia przeważnie są darmowe, takie poglądowe, pokazują co to potrafi. W sumie to nawet jak darmowe jest to sa koszty diety dla pracownika, opłacił sobie podróż, hotel, wyżywienie bo rzadko to jest zapewnione.

Cytat
Wydać ok 2k za coś na co nie można poświęcić czasu - dobre

Ale taka jest prawda. Jedziesz, oglądasz i decydujesz czy Ci to potrzebne. Jeśli uznajesz, że jest to coś warte to gospodarujesz na to czas, jak nie to nie i papa.

Jest to mniej kosztowne niż poświecenie czasu pracownika, który sam miałby do tego dochodzić. W tym czasie on zajmue się projektem za kilkadziesiąt tysięcy, a nie jakieś 2K, które jest zapewne minimalną wypłatą w tej firmie.
patrycjusz
Cytat(sf @ 2006-02-04 17:52:31)
Firmy, które tworzą oprogramowanie dla większych spółek w Polsce bez problemu wydadzą tyle pieniędzy.

Był ktoś z Was na szkoleniu np. w IBM, albo innej firmie? Pierwsze szkolenia przeważnie są darmowe, takie poglądowe, pokazują co to potrafi. W sumie to nawet jak darmowe jest to sa koszty diety dla pracownika, opłacił sobie podróż, hotel, wyżywienie bo rzadko to jest zapewnione.

Cytat
Wydać ok 2k za coś na co nie można poświęcić czasu - dobre

Ale taka jest prawda. Jedziesz, oglądasz i decydujesz czy Ci to potrzebne. Jeśli uznajesz, że jest to coś warte to gospodarujesz na to czas, jak nie to nie i papa.

Jest to mniej kosztowne niż poświecenie czasu pracownika, który sam miałby do tego dochodzić. W tym czasie on zajmue się projektem za kilkadziesiąt tysięcy, a nie jakieś 2K, które jest zapewne minimalną wypłatą w tej firmie.

@sf, dzięki wyjąłeś mi moją odpowiedź z ust hehe,

pzdr patS
SongoQ
Temat konferencji jak i zagadnienia to troche przesada. Na wakacjach bylem na takich szkoleniu, troszeczke temat byl inny bo "E-faktura i podpis elektroniczny" czy cos w tym stylu. Z tego co pamietam to cena bylo okolo 1 tys za osobe i konferencja trwala dzien. Co do ilosci osob no to bylo okolo 50. Ale jestem z tej konferencji bardzo zadowolony, jesli ktos ma mozliwosci to zachecam ale do czegos co naprawde jest potrzebne i jesli stac, bo 1-2 to troche jest
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.