Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ASP] Nigdzie indziej nie pasuje
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
feel
jak w ASP uzysakac dane usera ktory akurat korzysta ze strony. Chodzi mi dokladnie o nazwe uzytkownika Windows ktory aktualnie korzysta ze strony z jakiegos tam kompa
Teodor

smile.gif
Seth
smile.gif)))))))))

Poszukaj na www.msdn.com
Moze takze ten link Ci pomoze: http://msdn.microsoft.com/netframework/def...thaspdotnet.asp
[Regis]
Buahaha biggrin.gif Ten obrazek jest naprawde mocny biggrin.gif
feel
Co Ty mnie Teodor dreczysz? :cry: Wlasnie ze mi powiedziano ze z takimi pytaniami to mam na HydePark!! Ostatnio mnie tu nawet sila przesunieto biggrin.gif

Dzieki Seth - nawet ciekawa lektura choc na razie malo pomocna

pozdrawiam,
feel
Seth
Poszukaj czegos o:
Kod
Request.ServerVariables("AUTH_USER")

Mysle, ze po odpowiednim skonfigurowaniu servera powinienes dostac usera domenowego.
Napewno gdzies w msdn'ie o tym jest napisane.

P.S.
Na przyszlosc jak zakladasz tematy o ASP to daj tak jak to ja zrobilem z tym tematem: "[ASP] tytul..." lub "[ASP.NET] tytul...".
feel
faktycznie - po skonfigurowaniu IIS tak, ze nie ma anonimowego dostepu metoda ta zwraca nazwe usera co mnie bardzo cieszy biggrin.gif Niestety po odznaczeniu opcji 'anonimowe laczenie' nikt nie moze sie z ta strona przez intranet polaczyc co mnie z kolei troche martwi
Seth
Nie mozna miec wszystkiego tongue.gif
feel
a wlasnie ze ja chce wszystko!!! Moze ktos sie wie na czym problem moze polegac? Kiedy inni probuja sie polaczys z ta strona to ich przegladarki po dluuuuugiej chwili czekania pokazuja komunikat ze strony nie znaleziono
Omega
Problem może polegać na tym że strony nie ma... laugh.gif laugh.gif laugh.gif Sory, to żart, nie mogłem się powstrzymać... :oops:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.