Potrzebny programista (tani) do napisania programu za pomoca którego można się łaczyć (logować) z mbank,inteligo.By można zobaczyć historie przelewów przychodzących itp.
Wiecej info oraz oferty cenowe prosze składać na maila (who100@o2.pl)
KaMeLeOn
19.07.2003, 13:53:59
Dopóki temat i treść nie zostaną dostosowane do regulaminu forum Praca oferowana, post ten będzie w HydePark'u...
Proszę nie przesadzać z boldem.
ramze
19.07.2003, 21:57:27
Też kiedyś o tym myślałem, ale tego tak łatwo nie da rady zrobić
do tego trzeba mieć od banku pozwolenie i jakieś coś tam udostępnione a oni tego nie udostępniają, zbyt mało dla nich korzyścia za duże ryzyko.
Omega
20.07.2003, 15:04:42
To zależy czy ten skrypt ma byc do użytku własnego, czy publicznego... :?:
ramze
20.07.2003, 19:00:54
To nie ma róznicy. Nawet jeżeli jest ktoś w tsanie zrobić taki skrypt, to jest on niezgodny z prawem gdyż potrzebna jest zgoda banku a jestem prawie w 100% pewien żaden szanujący się bank na coś takiego się nie zgodzi.
Omega
20.07.2003, 19:04:10
Ramze... Chodzi mi o to, że jeżeli sam będzie z tego korzystał, to nie będzie nikomu szkodził, tylko sobie (i tylko sobie) ułatwiał życie... To przecież wolny kraj...
ramze
20.07.2003, 19:06:31
Rozumiem to doskonale, ale taki skrypt, który w pewnym sensie włamuje się na serwer banku jest nielegalny i to chyba nie jest ważne czy udostpępniasz dane swoim znajomym czy sam z nich korzytsasz. Chociaz masz rację, odpowiedzialność i tak ponosisz sam za siebie.
Omega
20.07.2003, 20:36:39
Rozumiem, ale mysle że jest inaczej... Skoro masz konto w banku, to nie musisz sie na nie logowac ze strony. Ono jest twoja własnością. Możesz to zrobić w banku, przez telefon i ze strony internetowej... Są różne sposoby, dlatego myślę że logowanie sie przez skrypt nie było by przestępstwem... Ale moge się mylić...
scanner
20.07.2003, 21:08:21
Może po prostu zapytać mBank?
Mogę to zrobić jutro.
GeoS
21.07.2003, 08:20:14
A moze przy operacjach bankowych skorzystac z aplikacji mikroplatnosci - z tego co wiem mBank juz sie czegos takiego dorobil i mocno to promuje (mTransfer to sie chyba nazywa)
Uwazam, ze korzystanie z danych usera do weryfikacji operacji bankowej jest naruszeniem pewnej swery. Ja sam bym z takiej aplikacji nie skorzystal - wzgledy bezpieczenstwa (a raczej z obaw przed jego brakiem).
lolert1221
20.04.2013, 09:09:35
Witam. Dla wszystkich zmagających się z problemem komunikacji z mBankiem przez cURLA mogę polecić tę klasę:
[CIACH]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.