Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: program do logowania,praca zdalna
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
who
Potrzebny programista (tani) do napisania programu za pomoca którego można się łaczyć (logować) z mbank,inteligo.By można zobaczyć historie przelewów przychodzących itp.
Wiecej info oraz oferty cenowe prosze składać na maila (who100@o2.pl)
KaMeLeOn
Dopóki temat i treść nie zostaną dostosowane do regulaminu forum Praca oferowana, post ten będzie w HydePark'u...

Proszę nie przesadzać z boldem.
ramze
Też kiedyś o tym myślałem, ale tego tak łatwo nie da rady zrobić
do tego trzeba mieć od banku pozwolenie i jakieś coś tam udostępnione a oni tego nie udostępniają, zbyt mało dla nich korzyścia za duże ryzyko.
Omega
To zależy czy ten skrypt ma byc do użytku własnego, czy publicznego... :?:
ramze
To nie ma róznicy. Nawet jeżeli jest ktoś w tsanie zrobić taki skrypt, to jest on niezgodny z prawem gdyż potrzebna jest zgoda banku a jestem prawie w 100% pewien żaden szanujący się bank na coś takiego się nie zgodzi.
Omega
Ramze... Chodzi mi o to, że jeżeli sam będzie z tego korzystał, to nie będzie nikomu szkodził, tylko sobie (i tylko sobie) ułatwiał życie... To przecież wolny kraj...
ramze
Rozumiem to doskonale, ale taki skrypt, który w pewnym sensie włamuje się na serwer banku jest nielegalny i to chyba nie jest ważne czy udostpępniasz dane swoim znajomym czy sam z nich korzytsasz. Chociaz masz rację, odpowiedzialność i tak ponosisz sam za siebie.
Omega
Rozumiem, ale mysle że jest inaczej... Skoro masz konto w banku, to nie musisz sie na nie logowac ze strony. Ono jest twoja własnością. Możesz to zrobić w banku, przez telefon i ze strony internetowej... Są różne sposoby, dlatego myślę że logowanie sie przez skrypt nie było by przestępstwem... Ale moge się mylić... smile.gif
scanner
Może po prostu zapytać mBank?
Mogę to zrobić jutro.
GeoS
A moze przy operacjach bankowych skorzystac z aplikacji mikroplatnosci - z tego co wiem mBank juz sie czegos takiego dorobil i mocno to promuje (mTransfer to sie chyba nazywa) aaevil.gif

Uwazam, ze korzystanie z danych usera do weryfikacji operacji bankowej jest naruszeniem pewnej swery. Ja sam bym z takiej aplikacji nie skorzystal - wzgledy bezpieczenstwa (a raczej z obaw przed jego brakiem).
lolert1221
Witam. Dla wszystkich zmagających się z problemem komunikacji z mBankiem przez cURLA mogę polecić tę klasę:
[CIACH]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.