Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Błąd krasnala php nuke!
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
iks
Mam pytanko dla doświdczonych:
Dlaczego tak mam że gdzy zrobiłem serv na krasnalu ipostawiłem php nuka 6.0 na tym, u mniu na kompie wszysko jest O.K. a na innych z lanu juz nie?
Tzn, u mnie jest po polsku, na innym po angielsku; u mnie są polskie znaki w newsach na innych nie ;/
Jak to naprawić?

Ps. czytalem wszyskie install, redme i faq na ten temat...
kurtz
Hej
Cytat
Mam pytanko dla doświdczonych:
Dlaczego tak mam że gdzy zrobiłem serv na krasnalu ipostawiłem php nuka 6.0 na tym, u mniu na kompie wszysko jest O.K. a na innych z lanu juz nie?
Tzn, u mnie jest po polsku, na innym po angielsku; u mnie są polskie znaki w newsach na innych nie ;/
Jak to naprawić?
Nie znam php Nuke ale spradzilbym wszelkiego typu configi dotyczace wlasnie tego "skryptu" + czy ustawione jest w naglowku wlasciwe kodowanie.

Dodatkowo w ramach wprawiania sie sprawdz czy php nie wysyla domyslnego kodowania - mozesz to zrobic analizujac phpinfo() lub podgladajac php.ini. Sprawa moze rowniez dotyczyc ustawien serwera.

Pozdrawiam
iks
znalazłem takie coś:
Tam jest kodowanie na latin ustawione e bwzie danych.
Więc teraz mam dea pytanka:
Dlaczego na jednym kompie widać dobrze (po polsku) wszysko, a na innych nie?
Jak to zmienić??
kurtz
Hej
Cytat
Dlaczego na jednym kompie widać dobrze (po polsku) wszysko, a na innych nie?
To pytanie zadales juz chyba poprzednio. Odpowiedzialem zebys sprawdzil ustawienia tego skryptu, a nie bazy danych!

Wstawiles obrazek, na ktorym widac ustawienia bazy danych - a to cos zupelnie innego.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.