blonders
28.08.2003, 16:07:53
Powitac szanowne grono !
mam dość śmieszne i lamerskie pytanie ale jak pozbyc sie bialego tła podczas klikania na link, i czego moze to byc powodem chodzi o to ze przeładowuje sie cała strona i w międzyczasie mam chlerne białe tło =[
aa nie dodalem ze css ładuje z zewnetrznego pliku ( 3k ) chociaz nie sadze ze to mialo cos do rzeczy pozatym w tym css jest tez sekcja BODY { }
pozdrawiam
kurtz
28.08.2003, 16:26:26
Cytat
Powitac szanowne grono !
mam dość śmieszne i lamerskie pytanie ale jak pozbyc sie bialego tła podczas klikania na link, i czego moze to byc powodem chodzi o to ze przeładowuje sie cała strona i w międzyczasie mam chlerne białe tło =[
aa nie dodalem ze css ładuje z zewnetrznego pliku ( 3k ) chociaz nie sadze ze to mialo cos do rzeczy pozatym w tym css jest tez sekcja BODY { }
pozdrawiam
[przenosze z php poczatkujacy do hydeparku]
blonders: podaj adres URL - nie wiem za bardzo o czym mowisz.
Pozdrawiam
blonders
28.08.2003, 16:46:27
hm ... link powiadasz no to lapaj np dowolna strona : www.cyberpab.pl
po kliknieciu na linku masz efekt bialego tla tylko ze w IE wszystko jest poprawnie ale np Opera/Netscape pokazuje "efekt bialego tla" po kliknieciu na dowolny link,
a tak piszac zastanawiam sie nad jeszcze jedna sprawa jak zrobic w php zeby sie strona ladowala fragmentami, tzn np - gora | dane | stopka -
i po kliknieciu w polu dane najakis link aby gora i stopka sie nie przeladowywal ponownie aa ramki tez odpadaja mowie od razu =]
DeyV
28.08.2003, 21:51:18
Przypomiam, że php jest językiem wykonywanym po strnie serwera, wiec ma on bardzo niewielki wpływ, na to co sie dzieje u klienta.
Co więcej - sam html nie pozwala na coś takiego, jak przeładowanie fragmentu strony, jeżeli nie są wykorzystane ramki (co najwyżej iframe)
W takiech sytuacjach z odsieczą przychodzą technologie typu flash, ale to już nie to forum. ..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.