Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Na jakim sprzęcie pracujecie ?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
ramze
JAK TEMAT. Na początek pytanko o procek
Seth
Ja pracuje na 133 MHz i to mi narazie wystarczy do pisania programow i skryptow (moj 700MHz jest w serwisie sad.gif)
mtq
A ja pracuje na iMacu 400 mhz i nie wiem, jak to przeliczyć na skalę PCtową... sad.gif To będzie na oko jakieś 900mhz do 1 ghz.
dvc
kiedyś jak robilem stronę www na 486 100MHz lub pentium 100 MHz to myslałem, że sie pochlastam, po mimo tego, że strony lub skryptu to tylko zwykły tekst + nie wielka grafika chodziło jak krew z nosa
Seth
Mozna sie przyzwyczaic smile.gif
dvc
niby można się przyzwyczaić ale nie znosiłem jak mi sam tekst klacił w programie smile.gif

dobrze że już na takim sprzęcie nie pracuję smile.gif
zreszta jak coś pisałem czy to stronke czy skrypcik to musiałem czekać zanim to co napisałem się ukaże na ektranie monitora smile.gif
Mac
Cytat
kiedyś jak robilem stronę www na 486 100MHz lub pentium 100 MHz to myslałem, że sie pochlastam, po mimo tego, że strony lub skryptu to tylko zwykły tekst + nie wielka grafika chodziło jak krew z nosa

Niewielka pisze się razem (ponieważ to jest przymiotnik) :wink: smile.gif
smile.gif
dvc
Cytat
Niewielka pisze się razem (ponieważ to jest przymiotnik) :wink:  :)
smile.gif

Dzięki smile.gif masz racje :oops:
eXtreme
ja mam Duron 6000
Anarion
Cytat
ja mam Duron 6000

No to nie dziwie sie ze masz ksywke eXtreme smile.gif
Ja mam baleron 366@450 mhz
eXtreme
8) laugh.gif 8) 8O biggrin.gif
antyqjon
Ja gram programuje i robie strony na jednym sprzęcie - Pentium III 800, ale malutko bo tylko 64 mega RAM-u sad.gif
eXtreme
ja mam 4096 gb ram
castor
Cytat
ja mam 4096 gb ram

to ile ty masz gniazd w maszynie(i jakiej) i ilo RAMowe elementy zes wsadzal??
Sir Blade
extremalnie extremalny komputer eXtreme'a widze... :wink:
ramze
Cytat
extremalnie extremalny komputer eXtreme'a widze... :wink:

albo wymarzony :wink:
Mistycus
Cytat
N jakim sprzęcie pracujecie ?
Tak więc czas na mój sprzęcik:

- Procek I. Celeron 633 MHz
- RAM 192 MB
- DVD-ROM (nie pamiętam prędkości) LG
- CD RW (nie pamiętam prędkości) LG
- grafa nVidia coś tam coś tam
- Do karty dźwiękowej się nie przyznaję (wstyd :oops: )
- monitor 14' Daewoo

To najważniejsze. Jeszcze coś potrzeba Ci wiedzieć? :wink:
ramze
Cytat
Cytat
N jakim sprzęcie pracujecie ?
Tak więc czas na mój sprzęcik:

- Procek I. Celeron 633 MHz
- RAM 192 MB
- DVD-ROM (nie pamiętam prędkości) LG
- CD RW (nie pamiętam prędkości) LG
- grafa nVidia coś tam coś tam
- Do karty dźwiękowej się nie przyznaję (wstyd :oops: )
- monitor 14' Daewoo

To najważniejsze. Jeszcze coś potrzeba Ci wiedzieć? :wink:

No dobra a jaką temperaturę ma rdzeń procesora przy 100% wykorzystaniu. Oraz opis dysku.
nubian
chwalić się nie wypada ale jak już każąsmile.gif

- Procesor Duron 1200 MHz planuję podkręcić na stałe na 1600:) ale się za bardzo grzeje:(
- Pamięć 196Mb
- Dysk 40GB + 6GB
- CD-RW 32
- Karta graficzna GeForce 200MX 32Mb
- Karta dźwiękowa standard:) AC '97:(
- monitor 15" Panasonic
- i najbardziej ocenzurowano, ocenzurowano, cenzurowano system win XP
Mistycus
Cytat
No dobra a jaką temperaturę ma rdzeń procesora przy 100% wykorzystaniu.
Bo ja wiem :?
Cytat
Oraz opis dysku.
Ohh, widziedziałem, że o czymś zapomniałem. No więc dysk ma pojemność 18.6 GB, a producenta i nazwy dysku nie znam tongue.gif .
ramze
No dobra ja zacząłem to pytanie to opiszę mojego kompa

Procesor: Celeron 600MHz
Grafika: Riva 32Mb 128b (wersja pełna)
Ram: 768 (3 kości po 256)
Dźwięk: Sound Blaster 128
DVDRom: questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif? Hitachi
CDRW: 16 Sony pod "scazy"
Sieć: jakaś tam sieciówka 10/100
Internet: SDI :oops:
Dysk: 2 dyski po 200Gb

kompa sobie kupilem kilka latek temu i go tak podkręcam jak mogę. Bym kupił ramu wiecej jak był tani akurat miałem kasę ale mialem na plycie 3 sloty i każdy max 256 Mb. No i moja duma HDD- Kupione od pasera za 400zł. Ale interes. Tylko ram i HDD są trochę ponad normę a reszta już słaby przeciętniaczek.
nubian
Cytat
No i moja duma HDD- Kupione od pasera za 400zł. Ale interes

a u jakiego pasera kupiłeś dyski 200Gb i to po 400zł? biggrin.gif
ramze
Cytat
Cytat
No i moja duma HDD- Kupione od pasera za 400zł. Ale interes

a u jakiego pasera kupiłeś dyski 200Gb i to po 400zł? biggrin.gif

Wiesz jak się ma trochę znajomych to się ma dyski smile.gif.
OSKI
Skoro większość "chwali" się swoim sprzętem to też się dołączę, a tak wogóle to witam wszystkich wkońcu to mój pierwszy post na tym forum. biggrin.gif 8)

Procesor: Duron 800 MHz
Grafika: Stare poczciwe Voodoo3
Ram:196 Mb
HDD: Segate 30Gb
Dźwięk Yamacha Jakaś tam
DVD Rom: Toshiba 16x 48x
Sieć: karta sieciowa Realtek 10/100
Internet: Sieć osiedlowa

to już chyba wszystko aaevil.gif
GeoS
To ja tez napisze cos od siebie:

CEL II 800 MHz
Płyta glowna Asus (jakas tam)
WD Caviar 30 GB
128 MB 133 MhZ (nie wiem ile nano sad.gif)
DVD-ROM (jeden z pierwszych jaki pojawil sie w Polsce - Toshiba SD-M1102 BOX)
CD-RW Lite-On 24x10x40
Stacja dyskietek 3,5''
SB 128 PCI
Modem kablowy Cornerstone CM 200
Monitor SAMSUNG 700 IFT (i to jest moja najwieksza duma) - nie ma to jak pracowac sobie w 1280x1024 w 32-bit kolorze i 75Hz odswiezania smile.gif
Grafika VooDoo Banshee 16 MB AGP
Dziadowska kamera webowa Dexxa/Logitech
HP DJ 950C
Karta sieciowa S(i)urecom EP-320X-R
net z CHELLO

i to tyle. W sumie nic wielkiego. Taki komp dzisiaj idzie za grosze (uzywany) sad.gif
LeWaR
Przeglądając ten temat po padzie forum dorzuce od siebie:

P3EB 600MHz
płyta micostara
lan na realteku 139C
hdd 40GB + 8GB
cdrw 8/4/24 yamaha na scsi
voodoo3 2000 agp
sblive!
monitor 17 hyundai (7 letni, jeszcze pamięta czasy Amigi)
zew. tuner tvAverMediaJoyTV
mysz
klawisze
drukarka epson stc-460
w98, mandrake 8.3
modem asmax

tyle z głowy.

Pozdrawiam
Anarion
Cytat
No i moja duma HDD- Kupione od pasera za 400zł. Ale interes.

O rzesz w morde!! A jakie sa to dyski? (obr, producent..)
Moj staruszek to:
celeron 366@450 mhz
192 mb ram
40gb ibm
geforce 2mx 400
sb 128
cdrw liteon 40x12x48x
net: sdi
Reasumujac: oj cienko cienko
ramze
Cytat
Cytat
No i moja duma HDD- Kupione od pasera za 400zł. Ale interes.

O rzesz w morde!! A jakie sa to dyski? (obr, producent..)
Moj staruszek to:
celeron 366@450 mhz
192 mb ram
40gb ibm
geforce 2mx 400
sb 128
cdrw liteon 40x12x48x
net: sdi
Reasumujac: oj cienko cienko

IBM 7200 obr
ATA 133 ale i tak płyta do 100 spowalnia
Na jeden dysk załozyłem wiatraczek i jego wydajnosć wzrosła (widzę to na oko bez programów to wyczuwam bo się wszysto szybciej z niego ładuje). Aha nie kupujcie IBM do serwerów 2 miechów nie wytrzymają a te profesjonalne to ceny mją takie że to się w głowie nie mieści a skąd to wiem bo jak miałem kiedys inny dysk IBM ATA 100 7200 obr 46 Gb to jak choidził 2 tygodnie to potem go przd właczeniem musiałem wyjąć delikatnie potrząsnąć i dopiero zadziałał. Kumpel jest adminem w mojej byłej szkole (podstawówa) i tam zakładał serwerek sieciowy na IBM i wytzrymał mu 3 tygodnie dostał nowy i ten tydzien kolejny juz nie był montowany do serwera.
Anarion
To nie przeplaciles...
mqmin
Nie ma to jak Amd Athlon (XP) 2000+ Socketa 1.67GHz 8O
kurtz
Cytat
JAK TEMAT. Na początek pytanko o procek

serwera gdzie laduja pliki czy tego na ktorym sie je tworzy?
hyper
Podaj obydwa smile.gif
kurtz
Cytat
Podaj obydwa  :)

moj) 866
serwer) nie wiem czy moge mowic ;)
hyper
Cytat
[moj) 866
serwer) nie wiem czy moge mowic winksmiley.jpg

Boisz się, że padniemy z wrażenia? 8)
kurtz
Cytat
Cytat
moj) 866
serwer) nie wiem czy moge mowic ;)

Boisz się, że padniemy z wrażenia? 8)

pytaniu chodzilo raczej o to przed czym kto siedzi ;)

odopwiadajac na twoje pytanie: na serio nie wiem czy moge :)
ramze
Z tego co widzę to w naszym kraju panują maszyny z lat 99-00 i troszkę nowsze a tych najnowszych to nam brakuje, a szkoda, że juz się skończył ten szał na komputery. Może ktoś mi powie co się stało z tym pieknym okresem czasu kiedy połowę z nas było stać na zakup komputera questionmark.gifquestionmark.gif Pieprzona recesja, ludzie robią sie biedni, zdenerwowni jeżeli unia czegoś szybko nie zrobi to nasz cholerny rząd nigdy nas z kryzysu nie wyciagnie i zrobi sie jak w Argentynie i nie będę miał wtedy skrupułów okradać bubków z sejmu którzy kradli moje i wasze pieniądze przez tyle lat. Powidzcie mi jak to mozliwe, żeby gigantyczna firma upadała a prezesi co tydzień zmieniali LEXUSA a ludziom piniędzy nie wyplacają, co questionmark.gifquestionmark.gif Wkurza mnie to, może to nie jest dobra miejsce na takiego posta ale mnie tak naszlo.
haiaw
No nie wiem....
ja mam Athlona XP 1800+, 512MB DDR,Gf2Ti(64), sblive5.1+dtt2200, dyski 40+16GB, cd+cdrw. Monitorek 17'.
No ale ja na niego zbieralem i zbieralem i zbieralem az uzbieralem winksmiley.jpg
Ale za to, nie planuje zadnych zakupow w najbliszym czasie.

A serwerek...nie moge powiedziec bo go jeszcze nie ma. Ale jak bedzie,pewnie tez nie bede mogl winksmiley.jpg)
GeoS
Cytat
Pieprzona recesja, ludzie robią sie biedni, zdenerwowni jeżeli unia czegoś szybko nie zrobi to nasz cholerny rząd nigdy nas z kryzysu nie wyciagnie i zrobi sie jak w Argentynie i nie będę miał wtedy skrupułów okradać bubków z sejmu którzy kradli moje i wasze pieniądze przez tyle lat.

Jesli juz poruszasz tematy polityczne, to nie wiem co do tego ma Unia i co tak wspanialego ona moze dla nas zrobic. Jak widac jestes bardzo podatny na te farmazony (serwowane przez tych bubkow, ktorzy Ciebie i nas wszystkich okradaja) i poddajesz sie manipulacji z ich strony. Skoro w Unii jest tak cudownie, to dlaczego w ostatnim czasie bylo tak wiele prostestow bezrobotnych (i tych pracujacych rowniez) w Francji i Wloszech. To jeden z wielu przykladow.
hyper
Cytat
(...) Powidzcie mi jak to mozliwe, żeby gigantyczna firma upadała a prezesi co tydzień zmieniali LEXUSA a ludziom piniędzy nie wyplacają, co questionmark.gifquestionmark.gif Wkurza mnie to, może to nie jest dobra miejsce na takiego posta ale mnie tak naszlo.

Wydaje mi się, że tak są konsekwencje tego, że nie tak dawno staliśmy
się państwem socjalistycznym. Po prostu musi minąć pokolenie, które
jeszce dobrze pamięta czasy komuny.

A może taka właśnie natura (niektórych) Polaków? Sami czynimy sobie
szkodę.
hyper
Cytat
Jesli juz poruszasz tematy polityczne, to nie wiem co do tego ma Unia i co tak wspanialego ona moze dla nas zrobic. Jak widac jestes bardzo podatny na te farmazony (serwowane przez tych bubkow, ktorzy Ciebie i nas wszystkich okradaja) i poddajesz sie manipulacji z ich strony. Skoro w Unii jest tak cudownie, to dlaczego w ostatnim czasie bylo tak wiele prostestow bezrobotnych (i tych pracujacych rowniez) w  Francji i Wloszech. To jeden z wielu przykladow.

Popieram. Bardzo sceptycznie nastawiłem się do tematu Unii Europejskiej.
Logiczny wywód -> głównie okradają nas politycy, skoro oni zatem chcą
wejść do UE, to mają w tym jakiś interes dla siebie.
GeoS
Cytat
Powidzcie mi jak to mozliwe, żeby gigantyczna firma upadała a prezesi co tydzień zmieniali LEXUSA a ludziom piniędzy nie wyplacają, co questionmark.gifquestionmark.gif

Nie ma odpowiednio dzialajacych struktur kontroli spolek panstwowych. Dodatkowo wiele badan i przykladow wykazalo, ze majatek zarzadzany jest w znacznie efektywniejszy sposob przez wlascicieli prywatnych, anizeli przez panstwo.

Hyper tez ma racje - musi wyginac stare (wychowane w realnej komunie) pokolenie.
ramze
Cytat
Cytat
Pieprzona recesja, ludzie robią sie biedni, zdenerwowni jeżeli unia czegoś szybko nie zrobi to nasz cholerny rząd nigdy nas z kryzysu nie wyciagnie i zrobi sie jak w Argentynie i nie będę miał wtedy skrupułów okradać bubków z sejmu którzy kradli moje i wasze pieniądze przez tyle lat.

Jesli juz poruszasz tematy polityczne, to nie wiem co do tego ma Unia i co tak wspanialego ona moze dla nas zrobic. Jak widac jestes bardzo podatny na te farmazony (serwowane przez tych bubkow, ktorzy Ciebie i nas wszystkich okradaja) i poddajesz sie manipulacji z ich strony. Skoro w Unii jest tak cudownie, to dlaczego w ostatnim czasie bylo tak wiele prostestow bezrobotnych (i tych pracujacych rowniez) w Francji i Wloszech. To jeden z wielu przykladow.

Nie jestem podatny na farmazony. Gdy Hiszpania wchodziła do Unii to z kraju który potrzebował remontu przeistoczyła się (i wciąż przeistacza) w kraj który jest w stanie (gospodarka, a raczej firmy) inwestowaś miliardy dolarów za granicą, tak samo nyło z Grecją, zarobki wzrosły, standard, życia się podniósl i zyskali możliwosć osiedlania się w dowolnym kraju Unii i w dowolnym miejscu bez ograniczeń. Unia po wejściu Polski do Unii wpompuje w ten kraj gigantyczne pieniądze, i dlatego teraz wymaga od nas tak wiele bo chce wiedzieć w co inwestuje, ja wim, że to nie jest tak sobie, że oni nam te piniadze dadzą i bedziemy się cieszyć, oni w nas ZAINWESTUJĄ tak aby po latach odzyskać te piniadze. A każdy inwestor dba o swoj kapitał który właśnie gdzieś ulokował, więc dlatego (mam taką nadzieję) unia nie dopusci do tego, żeby firmy były prywatyzowane ze stratą dla skarbu państwa (tak było z PKO, zagraniczny inwestor kupił grunty i budynki PKO za kilka MILIARDÓW$, ale przecież nikt nie policzył aktywów molocha (kasa w skarbacach, akcje, inwestycje i inne podobne rzeczy) które były warte kilka razy tyle ile inwestor wydał na zakup PKO. I co prezes ówczesny powiedział, co że on nie wiedzial, ze to tak wyniknie, gówno prawda on wszystko dobrze wiedział ale go tak dobrze opłacili, że mu wisiało czy pujdzie do pierdla na pieć lat bo wiedział, że jak wyjdzie to reszt, życie przepierdzi na Kjamanach i bedzie mógł się śmiać ze wszystkich.
kurtz
Cytat
Z tego co widzę to w naszym kraju panują maszyny z lat 99-00 i troszkę nowsze a tych najnowszych to nam brakuje, a szkoda, że juz się skończył ten szał na komputery.

nie moge sie zgodzic. 1,5 roku temu cieszylem sie ze mialem w pracy firmowa 17 z dobrym dyskiem. teraz (inna firma) caly dzial ma lcd. komputery sa coraz tansze.

Cytat
Może ktoś mi powie co się stało z tym pieknym okresem czasu kiedy połowę z nas było stać na zakup komputera ????

znow sie nie moge zgodzic. potrzebujesz komputera do pracy? na news'ach masz ogloszenia - kompter do biura 150 zl (32mb, 4gb, kolorwa 15"). nowy dostaniesz juz za 2tys. 5 lat temu przez kilak tyogdni chodzilem po salonach komputerowych by za 4000 kupic to co teraz jest za 150 zl.
Cytat

zastanow sie o czym chcesz mowic - o sprzecie komputerowym czy o tym ze sytuacja gospodarcza jest srednio ciekawa? jak o pierwszym to nie masz racji, jak o drugim to masz. ale narzekani jej nie zmieni.
Cytat
Powidzcie mi jak to mozliwe, żeby gigantyczna firma upadała a prezesi co tydzień zmieniali LEXUSA a ludziom piniędzy nie wyplacają, co ????
to sie nazywa kapitalizm. ktos kto zle zarzadza traci. w chwili obecnej skoro kazdy zaciska pasa czesciej wychdoz anieprawidlowosci i czesciej leca glowy. to ze zamaist myslec jak zmienic (restukturyzacja, rozwoj zespolu) tnie sie pensje to inna sprawa - to po prostu chora polityka kadrowa - pozostalosci po systemie sprze 12 lat.
Cytat
Wkurza mnie to, może to nie jest dobra miejsce na takiego posta ale mnie tak naszlo.

ok. ulzyles sobie. lepiej jednak pomysl jak 1) moglbys mimo wszystko podwyzszyc swoaj stope zyciowa 2) dac innym zarobic
co jak co ale dzisiaj najbaridzje ceni sie pomysly ktore sa realizowalne a nie e-sny. realia zmiazdzyly marzenia.
hyper
Cytat
(...) (tak było z PKO, zagraniczny inwestor kupił grunty i budynki PKO za kilka MILIARDÓW$, ale przecież nikt nie policzył aktywów molocha (kasa w skarbacach, akcje, inwestycje i inne podobne rzeczy) które były warte kilka razy tyle ile inwestor wydał na zakup PKO. I co prezes ówczesny powiedział, co że on nie wiedzial, ze to tak wyniknie, gówno prawda on wszystko dobrze wiedział ale go tak dobrze opłacili, że mu wisiało czy pujdzie do pierdla na pieć lat bo wiedział, że jak wyjdzie to reszt, życie przepierdzi na Kjamanach i bedzie mógł się śmiać ze wszystkich.

Krótko mówiąc teoria spisku :wink:
hyper
Cytat
kompter do biura 150 zl (32mb, 4gb, kolorwa 15")

Powiesz mi gdzie coś takiego można dostać? smile.gif
ramze
I zielonych ludzików winksmiley.jpg
hyper
Jak widać polityka potrafi się wkraść w każdy wątek 8)
haiaw
Cytat
Cytat
kompter do biura 150 zl (32mb, 4gb, kolorwa 15")

Powiesz mi gdzie coś takiego można dostać? smile.gif

Na Warszawskiej Gieldzie Komputerowej. Jest stoisko gdzie sprzedaja stare kompy z biur. Tyle ze w takiej cenie to bez monitorka winksmiley.jpg
hyper
Cytat
Na Warszawskiej Gieldzie Komputerowej. Jest stoisko gdzie sprzedaja stare kompy z biur. Tyle ze w takiej cenie to bez monitorka winksmiley.jpg

Muszę się przejechać, bo potrzebny mi dodatkowy komp praktycznie
tylko do przeglądania stron internetowych.
kurtz
Cytat
to nie wiem co do tego ma Unia i co tak wspanialego ona moze dla nas zrobic.
mi osobiscie to rybka. z pozytywow to ja czekam az bedzie mozna spokojnie pracowac za granica.
Cytat
Skoro w Unii jest tak cudownie, to dlaczego w ostatnim czasie bylo tak wiele prostestow bezrobotnych (i tych pracujacych rowniez) w  Francji i Wloszech. To jeden z wielu przykladow.
hm troszke na sile. bezrobocie jest obecnie nieco powszechniejszym klopotem.

demokracja nie jest najlepszym systemem. poki co nie wymyslono jednak lepszego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.