Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Outlook - nie wysyła maili!
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
cf4ni4k
Korzystam z Outlooka od dłuższego czasu i jak do tej pory, nie miałem z nim żadnych problemów. Wciąż korzystam z tej samej prywatnej skrzynki i było dobrze, do pewnego czasu... Otóż po instalacji XP i skonfigurowaniu poczty, zauważyłem że nie mogę wysyłać maili. Wiadomości do mnie przychodzą, ale ja ich nie mogę wysyłac... napisałem wiadomość na pewnym forum, tam nikt nie zna odpowiedzi na ten problem. Znaleźli się jednak userzy, którym kilka dni temu również pojawił się ten sam problem... o co może w tym chodzić?

Może to jakiś nowy wirus? Dodam, że konfigurowałem Outlooka 3 razy - bezskutecznie. Nie ma mowy o błędzie, gdyż wszystkie dane przepisywałem z listy dołączonej od administratora.
wassago
moze jakis nowy wijusik (virus) :wink: <- strzelam
cf4ni4k
Cytat
moze jakis nowy wijusik (virus) :wink: <- strzelam

Też tak myślę. Zbyt dużo osób ma z tym problem w ostatnich dniach.
Ale nowej łatki w Windows Update nie widzę...
scanner
Cytat
Wiadomości do mnie przychodzą, ale ja ich nie mogę wysyłac...
a) MS Outlook czy Outlook Express
cool.gif Czym się objawia to "niewysylanie"
cf4ni4k
Outlook Express.

Cytat
Nie można wysłać wiadomości, ponieważ jeden z odbiorców został odrzucony przez serwer. Odrzucony adres e-mail to: „men@op.pl”. Temat 'asd', Konto: 'mail.blaugrana.net', Serwer: 'mail.blaugrana.net', Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '554 <men@op.pl>: Recipient address rejected: Relay access denied', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 554, Numer błędu: 0x800CCC79
spenalzo
Hmm, ja mam podobną sytuacje z kilkoma mailami, i to nie zależy od outlooka (tylko od serwera) bo korzystam z mozilli.
cf4ni4k
Spenalzo, dotychczas maile wysyłało mi wszędzie. A teraz nie ma takiej osoby do której mógłbym napisać maila ... maile do onetu, wp czy e-project - wszystko odruzcane! Help ;/
scanner
A moze po prostu chłopce z 'mail.blaugrana.net' cos namieszali na "twoim" serwerze?
dragossani
Prawdopodobnie scanner ma rację.

Cytat
554 <men@op.pl>: Recipient address rejected: Relay access denied

Twój serwer SMTP (mail.blaugrana.net) nie ma twojego hosta na liście zaufanych nadawców lub posiada inne zabezpieczenia blokujące relay (przesłanie dalej) "na" lub "z" danego hosta.
kurtz
Hej
Cytat
Korzystam z Outlooka od dłuższego czasu i jak do tej pory, nie miałem z nim żadnych problemów. Wciąż korzystam z tej samej prywatnej skrzynki i było dobrze, do pewnego czasu... Otóż po instalacji XP i skonfigurowaniu poczty, zauważyłem że nie mogę wysyłać maili. Wiadomości do mnie przychodzą, ale ja ich nie mogę wysyłac..
Moze po prostu serwer SMTP potrzebuje wpierw ciebie zautoryzowac przed wysylka. Zamiast wyslij i pobierz sprobuj wpierw pobrac a dopiero pozniej wyslac.

Pozdrawiam
cf4ni4k
co mam pobrac?
DeyV
spróbuj
narzędzia ->konta -> 'nazwa konta' -> edytuj ->
zakładka serwery
i zaznacz checkbox - 'serwer wymaga uwierzytelnienia'

Co wiecej - 'ustawienia' - zaznacz 'używaj tych samych ustawień ...'
ramze
Wielkie dzięki smile.gif, miałem ten sam problem DeyV jesteś moim zbawcom. Już nie muszę się logować za każdym razem na skrzynke gdy chce wysłać meila.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.