Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Użycie dotaku do Joomli bez Joomli
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Maker3
Chciałem użyc pewnego dodatku do CMS Joomla, problem lezy w tym, że moja strona nie jest oparta o Joomle.

To jest kod tego dodatku. Gdy go wstawiam pojawia się tekst "Direct Access to this location is not allowed." Podejrzewam o co tu chodzi, jednak nie mam dostatecznek wiedzy na temat php. W instrukcji dodatku pisało, że trzeba go opublikować w panelu admina joomli, aby działał. Skoro nie mam Joomli, no to skrypt nie ma jak sprawdzić czy został już opublikowany. I tu pojawia się moje pytanie co trzeba zmienić, aby nie sprawdzane było czy dodatek jest opublikowany?
  1. <?php
  2. /**
  3. * @version $Id: jogadgets.php,v 0.1 2006/01/11 12:28:13 Artur Heinze Exp $
  4. * @package Joomla
  5. * @subpackage Jogadgets
  6. * @copyright (C) 2006 Artur Heinze
  7. * @license mambot <a href="http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html" target="_blank">http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html</a> GNU/GPL
  8. * @author Artur Heinze www.jogadgets.com
  9. * Joomla is Free Open Source Software
  10. */
  11.  
  12.  
  13. /** ensure this file is being included by a parent file */
  14. defined( '_VALID_MOS' ) or die( 'Direct Access to this location is not allowed.' );
  15.  
  16. /**
  17. ** Usage:
  18. * ...see documentation...
  19. */
  20.  
  21.  
  22. $_MAMBOTS->registerFunction( 'onPrepareContent', 'botJOGADGETS' );
  23.  
  24. //include joGadgets-Framework
  25. include_once('_jgfw_/jgfw.php');
  26.  
  27. $GLOBALS['jgw']->modulemode = false;
  28.  
  29. function botJOGADGETS( $published, &$row, &$params, $page=0 ) {
  30.  
  31. // check whether mambot has been unpublished
  32. if (!$published) {
  33. return;
  34. }
  35.  
  36. //check whether to perform parsing on content
  37. if(preg_match('/{jgexit}/i', $row->text)){
  38. $row->text = str_replace('{jgexit}', '', $row->text);
  39. return;
  40. }
  41.  
  42. //Imagetitles
  43. if($GLOBALS['confJG']['useimgtitle']==true){
  44. $style= 'display:block;height:'.$GLOBALS['confJG']['imgtitle_height'];
  45.  
  46. // perform the replacement
  47. $row->title = '<div style="'.$style.';background:url(_jgfw_/image.php?text='.urlencode(strip_tags($row->title)).') no-repeat;"> </div>';
  48. }
  49.  
  50. $row->text = $GLOBALS['jgw']->doparse($row->text);
  51.  
  52. return true;
  53.  
  54. }
  55.  
  56.  
  57.  
  58.  
  59.  
  60. ?>
mike
Masz na to takie same szanse jak zainstalowanie pluginu do Firefoxa nie mając Firefoxa.
Albo tak samo jak możesz zainstalować dodatek do gry Neverwinter Nights nie mając Neverwinter Nights.

Jednym słowem: nie da się tongue.gif
devnul
a tam sie nie da - da sie - tylko trzeba kombinowc i pojawia sie pytanie czy jest sens? jesli uzywasz jakiegos innego popularnego cms'a to prawie napewno jest jakis plugin/moduł czy coś jeszcze innego o analogicznych wlasciwosciach do tego którego próbujesz użyć. googluj wodzu
sagittariuspl
trzeba się jeszcze zastanowić czy licencja na to pozwala
Maker3
Cytat(devnul @ 11.03.2007, 14:20:21 ) *
a tam sie nie da - da sie - tylko trzeba kombinowc i pojawia sie pytanie czy jest sens?

Sens jest, bo ten dodatek ma duże możliwości
http://www.jokris.info/index.php?option=co...76&Itemid=1
to jest 1 część pokazu możliwosci joGadgets, na dole strony macie kolejne czesci (jest ich 5)

Licencja to GNU/GPL więc chyba można modyfikować
devnul
zainstaluj jomle/mambo - bedzie najprosciej - albo napisz sobie lub zleć komuś napisanie analogicznej zabawki - czasem jest prosciej napisac od zera niż przerabiac już istniejące rozwiązania

a jesli sie wczytasz w mojego posta to zauważysz ze jest tam fragment o tym że prawdopodobnie istnieje już cos podobnego dla cms'a z którego korzystasz (bo zakladam ze jest to jakis darmowy cms)
kwiateusz
te globale aż mnie przerażają...

na wstepie wywaliłbym defined( '_VALID_MOS' ) or die( 'Direct Access to this location is not allowed.' ); a potem
Kod
$_MAMBOTS->registerFunction( 'onPrepareContent', 'botJOGADGETS' );

$GLOBALS['jgw']->modulemode = false;

ale zapewne to nie zadziała ^^ bo includuje jakis plik który zapewne ma jeszcze jakieś wstawki z joomli
devnul
nie wiedząc nawet pod jakiego cms'a ma być docelowo przerobiony komponent nie za wiele da sie zrobić
marcin_olo
No oczywiście, że includuje. Generalnie korzysta z całego silnika joomli i odcięcie go od systemu jest nieopłacalne. Poza tym pokazałeś tu fragment jednego pliku za całego pakietu jogadgets. Możesz próbować podejrzeć sobie jakieś rozwiazania jakie są tam użyte, ale o przerobieniu tego dodatku na coś co będzie działać bez joomli to bym się na pewno nie porwał.biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.