Witam
czy ktoś może z Was współpracował z firmą przelewy24 i próbował z nimi zrobić opłatę za dodanie ogłoszenia smsem? Jak to rozwiązaliście?

Nie wiem, czy oni coś takiego umożliwiają. Na stronie jest:
P24 KOD
Zastosowanie:
Usługa ta umożliwia Sprzedawcom realizację dostępu do płatnych części serwisów internetowych.

Przykłady:
Dostęp do:

archiwów portali prasowych i informacyjnych
zasobów serwisów muzycznych i filmowych
portali gier
serwisów oferujących płatne reklamy
szybszego pobierania plików
zakładów bukmacherskich
społeczności internetowych
zasobów portali oferujących dzwonki, tapety, loga, horoskopy
---------------------------------------------------------------------
Pytam, bo mam z tym problem.
Wiem, że u nich to jest tak, że przed wysłaniem poprzez formularz do nich kodu sms do werifikacji to należy zapisać jej dane do lokalnej bazy danych. No i tu pojawia się ten problem, bo ja owszem mogę zapisać treść ogłoszenia do bazy z opcją w bazie że ma być nie widoczne na stronie (np. nadając polu ok=0) i dopiero gdy weryfikacja kodu zwróci wartość TRUE to skrypt, który obsługuje tą odpowiedź by zmienił w tabeli opcję ok na 1, ale co gdy weryfikacja zwróci odpowiedź, że kod jest nie prawidłowy, w bazie będę mieć wpis nie widoczny, bo nie opłacony.
To oczywiście nie był by problem, by czasem to przejrzeć i wykasować takie wpisy, ale jak to rozwiązać gdy po prostu klient się pomylił i chciałby jeszcze raz wpisać ten kod dla tego ogłoszenia? Czy musiał by wpisywać wszystkie wartości od nowa (np. wskazywać jeszcze raz wszystkie zdjęcia które chciał dodać do ogłoszenia)? No i czy w takim wypadku mogę uniknąć zapisywania do bazy jeszcze raz tego ogłoszenia?