- Mam obiekt SWF, w którym scaleMode ustawione jest jako "noScale". Ustawione zarówno z poziomu AS jak i atrybutów dla htmlowego <PARAM>.
- Ustawienie noScale potrzebuję, bo szerokość osadzonego w HTML obiektu ustawiam na 100% - potrzebuję mieć go rozciągniętego na całą dostępną szerokość strony.
- Cała animacja polega na ruchu obiektu od lewej krawędzi okna do prawej i potem z powrotem, potrzebuję więc z poziomu AS wiedzieć, jaką faktyczną szerokość ma mój obiekt SWF. Mogę się dowiedzieć tego za pomocą właściwości Stage.width. Wszystko działa OK, ale pod Firefoxem. Sprawdzane było również na 6 systemach WinXP SP2 z zainstalowanym IE7. Na 4 z nich działa poprawnie, na 2 nie działa poprawnie.
- Niepoprawne działanie objawia się tym, że wartość Stage.width zamiast wynosić faktyczną szerokość okna przeglądarki wynosi 0.
- Tak, googlowałem, szukałem. Podobno to jakiś błąd w czytaniu zcachowanych SWFów przez niektóre(!) IE7. Opróżnienie cache niestety nic nie pomaga, nie pomaga też dodanie losowego ciągu znaków jako parametru do pliku SWF, co powinno zmusić przeglądarkę do czytania pliku z serwera a nie z pamięci podręcznej
Pytam, bo problem jest z kategorii "z .upy" i być może ktoś się natknął na coś podobnego i udało mu się jakoś wybrnąć z sytuacji.
pozdr.