Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ile miałeś/aś lat zaczynając programowanie w php
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
microh
Bardzo mnie to ciekawi, bo ja np. mam 15 lat a PHP interesuje się już od roku.

Prosze o wypowiedzi innych guitar.gif
Earth
Ja od kiedy wyszedł pierwszy numer "Eksperta" tongue.gif
pawel_k
20-21, coś takiego :]
bartek00
Witam

Jeśli jesteś taki młody i nieskażony to proponuje ci się zainteresować językiem innym niż php. Najlepiej niech będzie to język kompilowany. Polecam c++. Język pozwala zrozumieć na poważnie wszystkie pojęcia, które kryją się za słowem programowanie. W php poprostu nie nauczysz się programować tylko niby programować.
Można się przesiąść np. z php na c++ lub z c++ na php. Co jest lepsze?

Pozdrawiam
Sokal
Ja zaczynałem programować w Pascal'u mając ... 7 lat tongue.gif Tata uczy informatyki i czasami bywałem na lekcjach i akurat był Pascal i mnie to zaciekawiło. Jakiś rok z nim kombinowałem i poznałem HTML'a. Też z lekcji informatyki u taty tongue.gif I znowu coś robiłem z nim jakieś pare miesięcy. Później była przerwa i ... PHP. Miałem 12 lat. No a teraz się za C++ i Pythona wziąłem :]
Earth
Cytat(bartek00 @ 2.07.2007, 21:33:33 ) *
W php poprostu nie nauczysz się programować tylko niby programować.
Można się przesiąść np. z php na c++ lub z c++ na php. Co jest lepsze?

Ja polecam zacząć od PHP nauczysz się i masz już podstawy C++. Choć w licach wydaje mi się, że rzadko chyba jest PHP, raczej od C++ się zaczyna. biggrin.gif
microh
Sokal: Ja zaczynałem programować w Pascal'u mając ... 7 lat

WOW ohmy.gif
To ja widze troche sie spóźniłem tiredsmiley.gif
Swoją droge zaplanowałem tak-> HTML->CSS->PHP->PASCAL/DELPHI->C++->C#
Ale dopiero teraz uświadomilem sobie, że zaspałem jakies 5 lat biggrin.gif
DonMatthew
Hmm majac 16 lat, potem w wieku 17 troche sie tym przestalem interesowac, i teraz w wieku 19 znow do tego wrocilem snitch.gif tym razem chce sie tym zajac "na powaznie". Troche mam tych "zalegolosci"...
NoiseMc
Ja zaczalem costam pykac w php majac 22 lata. Wczesniej majac 20 lat bawilem sie troche z Turbo Pascalem (jakies przewijane teksty, proste obliczenia, pierdoly w sumie winksmiley.jpg, a jeszcze wczesniej jak mialem 14 lat tata kupil mi Atari 65XE, po miesiacu popsul mi sie w nim magnetofon i zaczalem przepisywac listingi z Moje Atari ... po jakims czasie zaczalem je po swojemu modyfikowac i tak zaczalem swoja przygode z programowaniem biggrin.gif

Co do jezyka na poczatek to ja bym zdecydowanie Jave polecil. Po pierwsze ilosc ofert pracy i wysokosc zarobkow, po drugie Java narzuca porzadek, uczy obiektowosci i korzystania z gotowych wzorcow.
cornholio666
Cytat
Co do jezyka na poczatek to ja bym zdecydowanie Jave polecil. Po pierwsze ilosc ofert pracy i wysokosc zarobkow, po drugie Java narzuca porzadek, uczy obiektowosci i korzystania z gotowych wzorcow.

Zgadzam sie w 100%
LonelyKnight
Moje pierwsze spotkanie z jakimś programowaniem to "Jak pisać wirusy" A. Dudka tongue.gif w wieku jakiś 15 lat, chwile później "Asembler dla średnio zaawansowanych" S. Kruka smile.gif Ehh jeszcze mam te książki smile.gif Aż się łezka w oku kręci winksmiley.jpg A później... później C++, PHP, Java i wszystko z tym związane...
Moli
Ja php jakieś 2 lata temu. Wpierw (ze sporą przerwą) uczyłem się html'a, a html'em zainteresowałem się w wieku 8 lat, jak mój ojciec kupił modem TP smile.gif
jastu
hm....rok temu, i cały czas sobie obiecuję że zabiorę się za jakiś inny język programowania np javę lub C. Wszystko przez to że wydaje mi się że znam php bardzo dobrze...a ile tak naprawdę można się nauczyć w jeden rok, ....cały czas mam wrażenie że rozwiązania niektórych problemów w php, pomimo tego że spełniają swoje zadanie, nie staysfakcjonują mnie sad.gif
Fuzja
Coś takiego juź chyba było hmmm, prawdopodobnie ile lat juź programujesz. Jak na mój gust za duźo offtopow na tym forum, to nie jest forum by pisac o wszystkim lecz o php i spawach z tym zwiazanych.
mike
Cytat(Fuzja @ 2.07.2007, 22:34:48 ) *
Coś takiego juź chyba było hmmm, prawdopodobnie ile lat juź programujesz.
Dokładnie.
od ilu lat programujesz w php?

zamykam, nie ma sensu dublować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.