Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [studia] Rozmowa sprawdzająca !
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
RubiX
Siemka jutro mam rozmowe sprawdzajaca kandydatow na studia informatyczne. Ogólnie bewda sie pytac dlaczego studia informatyczne, i co chce robic w przyszlosci i dlaczego te studia.
Jak im odpowiem ze interesuje sie informatyka i kompami, i chcial bym byc programistom to chyba za mało co ? Jak myslicie co im jeszcze powiedziec ?
domis86
powiedz, ze chcialbys byc programistĄ
kwiateusz
Cytat
Jak im odpowiem ze interesuje sie informatyka i kompami, i chcial bym byc programistom to chyba za mało co

Nie umiesz czytać domis? to już autor napisał
domis86
Kwiateusz.......

widzisz roznice miedzy Ą a OM ? biggrin.gif

jak powie przez OM to od razu "to panu juz podziekujemy" bedzie

--------------------------------------------

a tak na serio to powiedz np:
-ze fascynuje cie tworzenie programow i chcialbys sie ksztalcic w tym kierunku
-lubisz myslec analitycznie
-interesujesz sie algorytmami

(tylko przygotuj sie na jakies pytanko z tych dziedzin biggrin.gif )
Ludvik
Skoro wybierasz się na te studia, to powinieneś wiedzieć jak uargumentować swoją decyzję.

Ja nie widzę w tym problemu - opowiadasz o swoich zainteresowaniach, doświadczeniach, projektach, planach na przyszłość, rozwój... O uczelni też, jeżeli chcesz się podlizać tongue.gif

Myślę, że ta rozmowa polega na tym, żeby wyłapać tych, którzy idą na studia, żeby zdobyć doświadczenie, od tych, którzy nie wiadomo dlaczego tam idą...
Daimos
skoncz portofolio i sie po prostu nim pochwal, powiedz ze kochasz programowac i pozamiatane biggrin.gif
a jak beda mieli dredy w komisji dodaj im jeszcze:
I don`t like reggae! i love it!
winksmiley.jpg
---- tak przy okazji, widze ze podoba Ci sie wyglad php.pl snitch.gif
http://www.szkoly-jazdy.rubix.pl/
NuLL
Cytat
---- tak przy okazji, widze ze podoba Ci sie wyglad php.pl http://www.szkoly-jazdy.rubix.pl/

Troche malo udany ten p... winksmiley.jpg
RubiX
Heh i Tu Cie zagne tongue.gif Widzisz ja robiłem tylko oskryptowanie a grafike kto inny i nie do mnie pretensje tongue.gif

A tak po za tym to macie racje dzięki za pomoc pójde tam i powiem co i jak i czego od nich oczekuje bo wiecie poszedłem do liceum profilowanego na dzial informatyczny i co questionmark.gif i 3 lata offica a doklanie word, exel i powerpoint. Troche sie wqrwilem i php tylko w domu ładnie ksiązka z helion.pl kupiona i czytałem, myślałem, pisałem. I ogólnie 3 lata liceum do bani :/ To też wybieram sie na studia informatyczne to zobaczymy.. co ma być to będzie tongue.gif A co do tej nauki php w domu - forum.php.pl dużo mi pomogło, a to właśnie dzięki wam smile.gif Dzięki smile.gif
NoiseMc
A tak offtop przy okazji szkoly jazdy:
Cytat
Pole Nick nie zostało wypełnione
Proszę wypełnić wszystkie pola i sprubować ponownie
Dandelion
http://pl.wikipedia.org/wiki/Liceum_profilowane

tak z ciekawosci nie ma tutaj dzialu informatycznego
tiraeth
Dandelion: Tak z ciekawości... zarządzanie informacją :-) Poza tym różnie w liceach bywa ;-) Jest np. profil programowanie obiektowe, gdzieś w jakimś LP we Wrocławiu :-)
Ziels
@Up

LO XV winksmiley.jpg Żadne LP, żaden profil a po prostu klasa winksmiley.jpg Moja szkoła ;P
gam3r
Co to za studia na których od rozmowy kwalifikacyjnej zależy nabór? blinksmiley.gif

A może któryś z forumowiczów dostał się na politechnikę ślaśką na informatyke? smile.gif Jeśli tak to do zobaczenia we wrześniu biggrin.gif
hwao
Cytat(gam3r @ 15.07.2007, 09:06:04 ) *
A może któryś z forumowiczów dostał się na politechnikę ślaśką na informatyke? smile.gif Jeśli tak to do zobaczenia we wrześniu biggrin.gif

wrześniu? : >
gam3r
ale wpadka:D:D ale to przyzwyczajenie z poprzednich 12 lat "edukacji" tongue.gif
oczywiście chodzi o październik aarambo.gif
Sedziwoj
Politechnika i programowanie... jakoś mi coś nie pasi.
Ale o tym pisałem już w innym temacie i starczy.

Co do rozmowy, łącz opis zainteresowań z możliwością ich rozwijania na studiach (musisz wiedzieć co będzie na studiach)
superfrajer
jak nie wiesz co powiedziec to daruj sobie

pozdrawiam
gam3r
@Sedziwoj:
No ja nie widze w tym nic dziwnego: politechnika-programowanie.A kto będzie nas (Polaków) reprezentował na ImagineCup 2007? Studenci politechniki poznańskiej...
Takich przykładów można sypać więcej. Ale rozumiem twoje zdziwienie, ja takim pałam gdy słysze student informatyki na akademii ekonomicznej tongue.gif

Poza tym informatyka to na politechnice tylko 4 przedmioty z programowania a 15 całkiem innych.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.