Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Największe absurdy w Polsce
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
acztery
Temat może nie ma nic wspólnego z informatyka ani php. ale myślę ze temat ciekawy. Mnie rozbawił to

http://www.rmf.fm/fakty/?id=120864
Turgon
Eee... Mamy zachwycać się pustką?
kwiateusz
no to teraz wyjechali, będziemy mieli okazje poczuc sie jak to było w PRLu...

edit: jak masz pusta strone to odśwież smile.gif
acztery
a ta kara za nie wykonanie swojego obowiązku kurs 1 dniowy i możliwa kara 10 tys. i jak tu się nie dziwic ze Polska to pośmiewisko na arenie miedzynarodowej
mike
Nie wiem kto jest autorem tego ale to skończony debil i powinien być jak najszybciej usunięty z grona osób będących u władzy.
Debil, idiota i baran.

Komuno wróć!
Turgon
Ja jestem za biggrin.gif Ale tylko dla nierobów bezrobotnych. Niech robią COŚ za co dostaną ten zasiłek tongue.gif Są młodzi mają dwoje rąk i dwie nogi smile.gif
envp
Cytat
Komuno wróć!

Bez urazy, ale chyba żart jakiś... Jak by była komuna to byś musiał za darmo tam zapierniczać nie 2 dnia ale 20 dni, dostał byś plakat w stylu "Kocham Polskę bo jej pomagam"...
mike
A to za te dwa dni mi zapłacą?
Nie!

A dodatkowo:
Cytat
W celu obrony dobrego imienia Ojczyzny oraz w celu kształtowania jedynie słusznych postaw moralnych (...)
Indoktrynacja jakaś.
acztery
a kto wie czy te 2 dni jest za darmo. Tak być nie może. Ja nie zrobie nic w sprawie EURO ...

Ale Polska jest przewrotna . niedługo może wybory i z 2 dni zrobi tydzien hehe
tiraeth
A ja myślałem, że tak to było przed `89 winksmiley.jpg Ale się przeliczyłem. To co, Panowie (i Panie) - kilofy w ręce, zarzucamy czerwone bandany i to roboty - ku chwale ojczyzny biggrin.gif
envp
[OT]
@mike,
nie było mnie na świecie, gdy był komunizm (znaczy byłem, ale byłem mały 85 rocznik), ale uważam, że praca "na rzecz państwa" właśnie wiąże się z komunizmem. Uważam, że (pseudo) demokracja to mniejsze zło od komunizmu więc raczej ją trzeba wybrać. Z demokracją jest jak z pieniędzmi - do dupy ale nikt nie wymyśli niczego lepszego bo się nie da. Oczywiście stwierdzenia "za komunizmu było lepiej bo każdy miał pracę" - heh i co z tego jak to jaką kto dostanie pracę polegało na tym, że "jakie sie miało znajomości" taką pracę się dostało. Po co komu była szkoła - jak każdy "od urodzenia miał przydzielony swój stołek" bo rodzina obstawiała (ablo i nie) wyżesze stanowiska. Prowadziło to do zacofania kraju, bo każdy nauke miał w dupie. Czerwone robactwo robi wielki szum wobec obecnego rządu - czemu? Bliźniaki starają się za wszelką cenę ich wytępić. Tak samo jak jest z panem Romanem G. Czemu jest beznadziejny? Bo zrobił to i zrobił tamto... pytam, za którego ministra edukacji działo się tyle co za obecnego? Pff. ale oczywiście G. jest skrajnie oddalony od lewaków to trzeba szerzyć progagandę i tempić wszelkie jego poglądy. Nie zrozumcie mnie źle, bo wcale nie jestem zwolennikiem "braci" ani romana, ale dajmy im szanse...

Ps. sorx za OT
Ace
Cytat
Każdy obywatel polski w wieku od 18 do 60 lat

Hehe, prezydent też i premier? I ojciec rydzyk biggrin.gif

... Ale sie wkopali smile.gif No chyba, że nie są obywatelami polski.

Ojciec Dyrektor ma ponad 60 lat :/ Ale Kaczyńscy poniżej (Na podstawie wikipedii)

Na bank ominą te przepisy.
flv
tacy z was erudyci a nie zastanowiliście sie nad konsekwencjami ktore plynely by z takiej ustawy? naprawde sadzicie ze ludzie z rzadu sa az takimi idiotami i ze wogole ktos moze byc na tyle pozbawiony inteligencji zeby wymyslec cos takiego? O ile mi wiadomo to tylko prowokacja RMF.

edit:
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/prowoka..._rmf_34758.html
Black-Berry
Prowokacja czy nie ale te 2 dni na rzecz euro to moze być jedyny sposób żeby z pracami zdążyć. Osobiście wolałbym 2 dni pokopać rów na stadionie niż być później pośmiewiskiem w całej europie. Trzeba spojżeć prawdzie w oczy - nie jesteśmy wogóle gotowi do euro 2012 i jak czegos nie zaczniemy robic to nie zdążymy.

pozdrawiam. smile.gif
flv
A taka ustawa nie była by pośmiewiskiem?
mike
~Black-Berry to że ktoś chce to inna sprawa.
Gorzej jak musi.

Ja na przykład kibicem piłki nożnej nie jestem i mnie grzeje czy Polska zdąży czy nie. Mało tego uważam, że nie zdąży.

Dopuszczałbym fakt społeczniej pomocy jesli byłoby to zaproszenie (nawet nire prośba) do pomocy: "Chcesz być Twórcą Euro 2012. Przyłącz się do nas!"
I niech pasjonaci idą. Ja nie chcę. I nikt mnie nie zmusi ani do kibicowania, ani do pomagania, ani do patriotyzmu.
Każdą z tych rzeczy "mogę" a nie "muszę".
acztery
prowokacja udana. pośmiewisko by było napewno. ale jak tak dalej pójdzie to EURO 2012 bedą organizować Włosi.
tiraeth
Cytat
ale jak tak dalej pójdzie to EURO 2012 bedą organizować Włosi.

E tam Włosi ;-) Chińczycy na terenie Polski - w końcu to (jeszcze trochę i ...) oni będą budować te stadiony biggrin.gif
Turgon
Włosi ssą tongue.gif Polacy górą biggrin.gif
SHiP
Cytat(Ace @ 26.07.2007, 10:59:14 ) *
Ojciec Dyrektor ma ponad 60 lat :/ Ale Kaczyńscy poniżej (Na podstawie wikipedii)

Ojciec Rydzyk ma 62lata(wikipedia) a górny przedzial dla mężczyzn to 65lat. 60 jest dla kobiet winksmiley.jpg. Ojciec dyrektor by się załapał ^^.
stoprocent
Jestem, prawie pewien ze to niezgodne z konstytucja. Takze nawet jesli to wejdzie w zycie to zaraz ktos to zaskarzy do trybunalu konstytucyjnego i tyle z tego bedzie.
nospor
@stoprocent ty masz jakąs dzisiaj awersje to czytania postów tongue.gif
Przeciez juz powidziano ze to prowokacja i nikt na taka genialną ustawe nie wpadl
stoprocent
Ok ja juz dzis nic nie pisze. Do widzenia Forum ide sie zastrzelic.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.