Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: A gdyby tak...
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Sadu2
... Yahoo albo jakakolwiek inna firma chciałaby wykupić moją stronę np. za 5 mln dolarów. To w jaki sposób by wypłacili mi kase? Na konto internetowe by takiej sumy chyba nie wpłacili (nie mam konta internetowego, ale mi sie tak wydaje)? Jak trzeba by poprowadzić transakcje aby wszystko poszło ok?

Może chore te pytanie ale tak mi przyszło do głowy... tongue.gif
Moli
Z zagranicznymi firmami to nie wiem, ale z polskimi, to pewnie podpisanie umowy, przekazanie wszystkich potrzebnych papierów/rzeczy i wpłata pieniędzy smile.gif Z zagranicznymi firmami jest pewnie podobnie, ale troche trudniej smile.gif
Kreton
Umówicie się jak gangsterzy, w ustronnym miejscu. Ty dasz mu dysk ze stronką, on skórzaną walizkę, a w środku będzie 5 mln w studolarówkach.
sagittariuspl
wpłata na normalne konto bankowe - co to za problem. przelew międzynarodowy kosztuje ok. 25 zł - przy 5 mln to ta liczba nic nie znaczy
php programmer
laugh.gif buuuchhaaa, ale masz problemy
dla pocieszenia powiem, że pewnie nie będziesz miał nigdy takiego problemu,
AxZx
oj uwazaj co piszesz.
a moze akurat mu sie uda? zrobi cos co bedzie pasowac innym i co wtedy?
glupio ci wtedy bedzie i tyle!

Cytat
Na konto internetowe by takiej sumy chyba nie wpłacili (nie mam konta internetowego, ale mi sie tak wydaje)?

a co to wogole jest konto internetowe?
nrm
LOL biggrin.gif
nie chc emi sie pisać więc zacytuje:
http://netto.blox.pl/2007/09/co-sie-stalo-z-nasza-klasa.html
Sadu2
Cytat(php programmer @ 1.10.2007, 20:56:49 ) *
laugh.gif buuuchhaaa, ale masz problemy
dla pocieszenia powiem, że pewnie nie będziesz miał nigdy takiego problemu,

Przeczytaj sobie to:
http://www.webinside.pl/news/4129

Cytat(Kreton @ 1.10.2007, 19:07:55 ) *
Umówicie się jak gangsterzy, w ustronnym miejscu. Ty dasz mu dysk ze stronką, on skórzaną walizkę, a w środku będzie 5 mln w studolarówkach.

hehe biggrin.gif ale raczej niechciał bym takiej sytuacji

Cytat(AxZx @ 1.10.2007, 21:15:51 ) *
a co to wogole jest konto internetowe?

np. mbank tongue.gif
AxZx
Cytat
np. mbank

mBank to nie jest zadne konto internetowe. mBank to jest marka BRE Banku. konta bankowe w mBanku glownie obslugiwane sa przez internet.
Sadu2
Cytat(AxZx @ 1.10.2007, 23:46:14 ) *
mBank to nie jest zadne konto internetowe. mBank to jest marka BRE Banku. konta bankowe w mBanku glownie obslugiwane sa przez internet.

Ok biggrin.gif

A co myślicie o tym, żeby uruchomić stronę, która już jest przypuśćmy w Polsce i nie ma jej w żadnym innym? Taka stronka ma szanse powodzenia? Bo bez reklamy myślę, że by było trudno?
Cysiaczek
Tak się zastanwiam... o co Ci chodzi? Uruchom, a jak bedziesz miał szczęście, to zarobisz.

Pozdrawiam.
php programmer
Cytat
uruchomić stronę, która już jest przypuśćmy w Polsce i nie ma jej w żadnym innym?

Wyrażasz się nie jasno, chyba chodzi Ci o stronkę, której w polsce jeszcze nie ma?
Bo w drugą stronę to raczej takiej strony chyba nie ma co by w Polsce była jedynie, a gdzie indziej nie,
jak już to Polacy małpują po innych.

Co do przykładu z linku, to chyba żaden argument,
równie dobrze mógłbyś się spytać o gre w totka, przykład zawsze się znajdzie,
bo zawsze ktoś wygrywa, ale nie wiem czy wiecie, że wiekszę jest prawdopodobieńsktwo,
że trafi cię piorun, niż że wygrasz w totka
wielokropek
Cytat
Uruchom, a jak bedziesz miał szczęście, to zarobisz.
Nie tam, nie uruchamiaj, jak sam zauważyłeś przelewy problematyczne są - nici z milionów bo ci się konto internetowe zapcha winksmiley.jpg
Sadu2
O bo... a czy ja coś mówie że mam taki problem czy coś? Poprostu dałem temat do hydeparku i tyle.
Sedziwoj
Cytat(php programmer @ 2.10.2007, 10:48:39 ) *
nie wiem czy wiecie, że wiekszę jest prawdopodobieńsktwo, że trafi cię piorun, niż że wygrasz w totka

Tylko wyłącz amerykanów ze statystyk to się zupełnie zmienią, ich ciągle w łby strzela tongue.gif
Moli
Jest taka zasada: "Jeśli coś tworzysz, stwórz coś czego jeszcze nie ma, jesli jest, stwórz to lepije" i mi się ona bardzo podoba smile.gif Więc jeśli chcesz aby jakaś wielka firma Cię zauważyła to zabierz się do roboty smile.gif Chodź prawdopodobieństwo że uda Ci się tak jak tym z linków wyżej podanych - jest nikłe smile.gif
Sadu2
Cytat(Moli @ 2.10.2007, 14:40:41 ) *
Jest taka zasada: "Jeśli coś tworzysz, stwórz coś czego jeszcze nie ma, jesli jest, stwórz to lepije" i mi się ona bardzo podoba smile.gif Więc jeśli chcesz aby jakaś wielka firma Cię zauważyła to zabierz się do roboty smile.gif Chodź prawdopodobieństwo że uda Ci się tak jak tym z linków wyżej podanych - jest nikłe smile.gif

I właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem. Dziękuje Moli smile.gif
Sedziwoj
Jak pokazuje Microsoft nie zawsze musi być lepsze, czy coś nowego. Tylko trzeba umieć to sprzedać biggrin.gif
Moli
Microsoft był pierwszy smile.gif A teraz nowe produkty są promowane przez stare, już wypromowane smile.gif Podobnie jest z google, dzięki sławie, nowe produkty szybko zyskują rozgłos.
sztosz
Cytat(Moli @ 3.10.2007, 19:06:10 ) *
Microsoft był pierwszy

W czym? Reklamowaniu? biggrin.gif
Moli
Ogólnie jako system, znaczy były inne ale Billowi się udało Dosa sprzedać smile.gif Oczywiście nie mówie że systemy microsoftu są najlepsze bo nie są ale dla nich teraz to mało ważne bo mają znaną markę smile.gif Powstał linux, jest lepszy od windowsów i dlatego zdobywa coraz większą popularność (no i jest darmowy:D). Troche się zagmatwałem, ale ogólnie chodzi mi o to, że jeśli tworzymy coś, co już jest to musimy stworzyć to lepiej smile.gif
Sadu2
Cytat(Moli @ 3.10.2007, 20:42:14 ) *
ale ogólnie chodzi mi o to, że jeśli tworzymy coś, co już jest to musimy stworzyć to lepiej smile.gif

Zgadzam się. Teraz powstał nowy "wykop", czyli spych.pl. Twórcy mają nadzieję, że będzie lepszym serwisem od wykopu, ale czas pokaże winksmiley.jpg
lectric
Temat bez sensu jak lokata. Jesteś o krok do tyłu w wyścigu do sukcesu. Podczas gdy pisałeś i rozmyślałeś nad tym postem, ktoś inny zrobił coś więcej dla swojego serwisu.
Sedziwoj
@Moli
Chyba niezbyt orientujesz się w historii systemów operacyjnych.
Moim zdaniem aby zyskać, musisz wymyślić coś nowego. Ludzie mają takie zachowanie, że dopóki coś ich nie wnerwi nie przestaną tego używać, mimo że są inne lepsze produkty.

$M nie miał pierwszego system, nie stworzył pierwszej przeglądarki internetowej, jak jeszcze wiele innych rzeczy.

Ale zobaczmy że (chociaż ograniczam się do polski) Messenger nie zdobył popularności, tak samo jak wyszukiwarka.
Z drugiej strony co widać po Google można wejść na rynek z nowym produktem i zyskać sukces, ale jest to powolne, do tego na prawdę musi być coś co znacząco wyróżnia.

@lectric
Lepiej chwilę się zastanowić, niż działać pochopnie. Każdy programista powinien to wiedzieć.
Moli
@Sedziwoj - Ja wiem że microsoft nie stworzył pierwszego systemu, ale im udało się to sprzedać. A komunikator i wyszukiwarka microsoftu nie są liderami na rynku, ponieważ nie są lepsze od innych. Dlatego uważam że jeśli chcemy stworzyć coś co już jest, musi to być lepsze od pierwowzoru.

Przykładem mogą być serwisu typu fotka.pl, ostatnio mnoży ich się coraz więcej. Wszystkie mają takie same opcje (nie sory, czasami są dodatki typu pojedynki:D) i niczym się nie wyróżniają. Więc nic dziwnego że szary uzytkownik internetu wybierze znany serwis, ponieważ tam jest więcej osób i strona tętni życiem.

Dlatego uważam że przy tworzeniu strony, czasem trzeba przeznaczyć więcej czasu na rozmyślenia i plany niż na samo programowanie.
sztosz
Strona nie musi być nowa w sensie pomysłu. Strona musi mieć dobrą promocję. A reszta "sukcesu" to wygoda użytkowania, jasność zasad i reguł oraz prostota lub wiązanie użytkowników ze sobą.. Ja np. do tej pory omijam digg.com szerokim łukiem, bo zupełnie nie rozumiem o co w tym tak naprawdę chodzi i jak niby mam znaleźć tam coś ciekawego dla siebie. Ale z kolei betanews.com sprawdzam co kilka godzin. Jak chcę umieścić obrazek w necie to zawszę lecę na imageshack.us z jego prostotą, bo fotka.pl czy fotosik.pl odrzucają mnie masą nie nic nie znaczących dla mnie i nie potrzebnych linków, z kolei mój brat zaczyna dzień od wizyty na... właśnie fotka.pl

Są generalnie dwa rodzaje internautów: Ci co wiedzą czego chcą i ci co chcą się dowiedzieć czego mogą chcieć winksmiley.jpg wystarczy skoncentrować się na jednej grupie i zrobić stronkę może nie lepszą, ale ciekawszą lub prostszą.
Sadu2
Cytat(sztosz @ 4.10.2007, 13:16:55 ) *
Strona nie musi być nowa w sensie pomysłu. Strona musi mieć dobrą promocję. A reszta "sukcesu" to wygoda użytkowania, jasność zasad i reguł oraz prostota lub wiązanie użytkowników ze sobą.. Ja np. do tej pory omijam digg.com szerokim łukiem, bo zupełnie nie rozumiem o co w tym tak naprawdę chodzi i jak niby mam znaleźć tam coś ciekawego dla siebie. Ale z kolei betanews.com sprawdzam co kilka godzin. Jak chcę umieścić obrazek w necie to zawszę lecę na imageshack.us z jego prostotą, bo fotka.pl czy fotosik.pl odrzucają mnie masą nie nic nie znaczących dla mnie i nie potrzebnych linków, z kolei mój brat zaczyna dzień od wizyty na... właśnie fotka.pl

Są generalnie dwa rodzaje internautów: Ci co wiedzą czego chcą i ci co chcą się dowiedzieć czego mogą chcieć winksmiley.jpg wystarczy skoncentrować się na jednej grupie i zrobić stronkę może nie lepszą, ale ciekawszą lub prostszą.

Zgadzam sie. Tylko zastanawiam sie jak idzie z tą promocją strony, jeśli chcemy zrobić stronke np. anglojęzyczną co_jest.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.