Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: hosting i domena w bolonii
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Jarod
Głupie pytanie ale może ktoś z Was miał okazję i szukał hostingu w Bolonii? Mam na myśli płatny z dobrym transferem. Znalazłem parę na google ale chodzi mi o jakieś opinie. Może znacie coś ciekawego.

Pytanie2: Czy ma to jakieś znaczenie gdzie zarejestruje domenę? Robię dla kogoś stronę (osoba mieszka we Włoszech) i zastanawiam się rejestracja domeny w nazwa.pl będzie miało jakiś wpływa transfer (czas potrzebny na translację adresu na ip) - teoretycznie będą się łączyć z serwerem w Polsce?. Nie mam w tym temacie doświadczenia i proszę o poradę..
sztosz
Cytat(Jarod @ 3.10.2007, 22:15:39 ) *
[...]teoretycznie będą się łączyć z serwerem w Polsce?[...]

Będą się łączyć z ustawionym przez siebie serwerem DNS. Ja wklepując adres koreańskiej domeny łącze się z serwerem DNS który ustawiłem, czyli DNS TePsy. DNS zwraca mi IP, potem łączę się po IP. Czas od wklepania ENTER w przeglądarce do łączenia się z konkretnym IP to max. kilkaset milisekund w miarę normalnych warunkach i przy miarę normalnym łączu internetowym.
Jarod
Czyli nie ma znaczeni gdzie klient wykupi domene? Czy to będzie polska forma czy włoska...?
sztosz
Nie ma znaczenia. Wiele osób nawet na forum korzysta z http://www.godaddy.com bo podobno mają dobre ceny + bezproblemowa obsługa wszystkiego związanego z domenami.
Jarod
Dzięki sztosz. Przy okazji nie słyszałeś o jakimś dobrym hostingu we Włoszech?
sztosz
Nie smile.gif
Jarod
A może ktoś z Was zna jakieś godne polecenia serwery w USA?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.