Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Znikające miejsce na /home
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
athabus
Witam mam takie pytanie z pogranicza php/mysql/komputerów - nie za bardzo wiedziałem w który dziale to dać.

Otóż muszę przerzucić bazę danych z tym że po drodze zmieniam organizację danych, nazw pól itp itd. Generalnie w pętli wykonuje sporo zapytań jednocześnie +/- 10.000-30.000 na raz.

Problem jaki się pojawił to szybko znikające miejsce z dysku - konkretnie z partycji /home (Kubuntu 7.04). Podczas wykonywania skryptu znika mi około 5mega na sekundę. Szczerze mówiąc nie za bardzo mogę ustalić gdzie mi dokładnie są lokowane pliki i nie wiem czym może to być spowodowane. Na pewno nie jest to kwestia przyrostu samej bazy.

Dodam, że korzystam z Propela jeśli chodzi o zapisywanie danych w nowej bazie.

Macie jakieś propozycje co może być tego przyczyną?
devnul
pliki tymczasowe? gdzie trzymasz skrypty? i na jaki katalog masz ustawiony temp
athabus
Problem rozwiązany. Okazało się, że nie były to logi mysql ani nic podobnego tylko logi xdebuga. Widocznie po testach jakiejś aplikacji zapomniałem w php.ini wyłączyć logowania. Nie wiedziałem, że te logi mogą być aż tak duże, a tu się okazuje że jeden ze skryptów tworzył logi po 150mb blinksmiley.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.