Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dlaczego gratuluję wyborcom PO
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
kyob
Gratuluję wyborcom PO w szczególności:
1) przedsiębiorcom, którzy nie zostawili państwa na pastwę losu i nadal będą płacić podatek dochodowy i wyższy VAT
2) emerytom i rencistom za ich zrozumienie dla państwa i poparcie dla podatku od emerytur i rent
3) widzom TVP, którzy w tych trudnych chwilach nie zapomnieli o publicznej telewizji i sumienie będą płacić abonament RTV
4) wyborcom, którzy prawie jednomyślnie opowiedzieli się za utrzymaniem subwencji dla partii
5) podatnikom, którzy popierają inicjatywę państwa "30% dla Ciebie, a reszta na bezpłatną opiekę medyczną"
6) importerom za ich wytrwałość i utrzymanie ceł
7) wolnościowcom za ich wkład i wsparcie dla urzędników, aby im pomysłów nie zabrakło w umilaniu życia obywatelom
8) zwolennikom koncesji i zezwoleń - urzędnicy będą wam wdzięczni
9) pracownikom najemnym za ich głos dla inicjatywy "pracodawca to krwiopijca" i utrzymaniu sprawiedliwych (wysokich) kosztów pracy
10) oraz wszystkim tym, o których zapomniałem wspomnieć gratuluję przyłożyliście się do budowania nowej socjalistycznej RP!

zmieniła się skórka, ale engine nadal ten sam... smile.gif
hwao
No tak w Twojej wersji to po prostu państwo dodrukuje pieniądze i nikt nie będzie nic płacił - wszystko będzie dla każdego winksmiley.jpg

Przepraszam za skrzywienie Twojego światopoglądu.
Marusz
Tak, ślicznie napisałeś. Już wkleiłeś to na PHP i Wykop.pl - powodzenia w poszukiwaniu braw...
Cezar708
ech... przeca właśnie z połową tego co napisałeś chcą walczyć, nie powiem, że im się to uda, ale chcą... poczytaj: Program Wyborczy PO.pdf
envp
kyob jesteś głupim knąbrnym człowiekiem, który nie ma pojęcia jak to wszystko działa... Więc pomyśl zanim napiszesz, ok ?
revyag
Kolejny ślepy wyznawca Korwin - Mikkego. Lubie gościa, ale za charakter nie za poglądy polityczne. Tak jak i Twoje jego poglądy są utopijne i zacytuje tutaj "śmieszne jak polonez na gaz" :]
kyob
Cytat(hwao @ 22.10.2007, 11:18:33 ) *
No tak w Twojej wersji to po prostu państwo dodrukuje pieniądze i nikt nie będzie nic płacił - wszystko będzie dla każdego winksmiley.jpg

w gospodarce liberalnej dodruk pieniądza? skąd masz takie informacje?
athabus
A ja gratuluję UPR... ups przepraszam LPR:
- tak wielkiego poparcia społecznego - pokonaliście PPP, i Partię Kobiet - ledwo ledwo, ale to zawsze sukces
- najbardziej "merytorycznej" koalicji wyborczej i braku ciągu do sejmu za wszelką cenę
- fanatyków, którzy ciągle rzucają te same slogany
- umiejętności godzenia się z rzeczywistością
kyob
Cytat(Cezar708 @ 22.10.2007, 11:21:45 ) *
ech... przeca właśnie z połową tego co napisałeś chcą walczyć, nie powiem, że im się to uda, ale chcą... poczytaj: Program Wyborczy PO.pdf

czytałem ten jak inne programy, z których niewiele wynika, bo przeciętnych Kowalski i tak do tego nie zajrzy a jeśli już zajrzy to połowy rzeczy nie zrozumie...

Cytat(envp @ 22.10.2007, 11:23:18 ) *
kyob jesteś głupim knąbrnym człowiekiem, który nie ma pojęcia jak to wszystko działa... Więc pomyśl zanim napiszesz, ok ?

nie żebym się czepiał, ale dlaczego? nie uzasadniłeś swojej wypowiedzi smile.gif
seaquest
Dyskusja polityczna, ale kyob ma trochę racji.

Mimo to zagłosowałem na PO. Dlaczego? Bo Państwu polskiemu potrzeba stabilizacji na arenie politycznej. I należy zagłosować na zwycięzcę.
Nawet SLD jak rządziło, to miało niezły pomysł na państwo (dokładnie Minister Pracy, nie pamiętam już jak się nazywał), ale nie miało siły przebicia.
Ja głosowałem na PO właśnie po to by miało te 50% w sejmie. Mimo, że z wieloma ich poglądami się nie zgadzam.
kyob
Cytat(revyag @ 22.10.2007, 11:28:21 ) *
Kolejny ślepy wyznawca Korwin - Mikkego.

tak uważa większość, dla których JKM to synonim UPR... eh...

Cytat(revyag @ 22.10.2007, 11:28:21 ) *
Lubie gościa, ale za charakter nie za poglądy polityczne. Tak jak i Twoje jego poglądy są utopijne i zacytuje tutaj "śmieszne jak polonez na gaz" :]

lubię prowadzić merytoryczne dyskusję proszę o konkrety... smile.gif

Cytat(athabus @ 22.10.2007, 11:36:14 ) *
A ja gratuluję UPR... ups przepraszam LPR:
- tak wielkiego poparcia społecznego - pokonaliście PPP, i Partię Kobiet - ledwo ledwo, ale to zawsze sukces

to jest fakt smile.gif
- najbardziej "merytorycznej" koalicji wyborczej i braku ciągu do sejmu za wszelką cenę

walczyliśmy o liberalizm, który dzięki mediom przybrał negatywnego wydźwięku

- fanatyków, którzy ciągle rzucają te same slogany

podaj choć jeden z którym się nie zgadzasz, aby argument był pełniejszy

- umiejętności godzenia się z rzeczywistością

pogodzę się, kiedy socjalizm wyparuje w kosmos smile.gif
hwao
Cytat(kyob @ 22.10.2007, 11:33:03 ) *
w gospodarce liberalnej dodruk pieniądza? skąd masz takie informacje?

To z czego niby miały by być te ogromne sumy pieniędzy choćby na autostrady i opiekę medyczną?

W takim stopni zmniejszając "źródła dochodów" - chociaż niektóre to się zgodzę, należy usunąć gdyż nie są najlepszym rozwiązaniem.

Realizacja wszystkiego co napisałeś (wnioskuje że chcesz czegoś przeciwnego) jest możliwe, lecz skąd wziąć wtedy ogromne sumy na budowę autostrad czy też służbę medyczna - chyba że UPR przewiduje tylko i wyłącznie obniżenie podatków do minimum, co za tym idzie brak pieniędzy na inwestycje i wegetacje państwa przez 4 lata. Zakładam że nie oto chodzi, więc albo to są po prostu "chwytliwe hasła" rzucane w celu pozyskania elektoratu (popatrzcie na swoje wyniki, Polacy nie dadzą się już tak oszukać), albo po prostu te "pieniądze" miały by się znaleźć z "wydruku".
athabus
Cytat(kyob @ 22.10.2007, 11:48:26 ) *
podaj choć jeden z którym się nie zgadzasz, aby argument był pełniejszy

Kyob przed wyborami toczyliśmy dość długą dyskusję, i tam napisałem o co mi chodzi. Generalnie - UPR myśli w dobrym kierunku ale:
a) zbyt radykalnie, zwłaszcza w kontekście takiego kraju jak Polska
b) zbyt nierealnie - swój plan opiera na nierealnych założeniach
c) w oderwaniu od rzeczywistości - widzi dobre strony wprowadzonych rozwiązań (bo takowe by były), ale uważa, że powstałe przy tym nowe problemy rozwiążą się same "bo będzie dobrze".

Słowa slogan używam - bo tak jak wcześniej Ci pisałem: kij zawsze ma dwa końce a UPR pokazuje tylko ten "fajniejszy".
sztosz
~athabus ma rację na pewno w jednym. Nie potrafisz się pogodzić z tym, że przytłaczająca większość głosujących nie wybrała UPR. I dlatego że nie wybraliśmy jesteśmy bandą kretynów która będzie płacić dalej podatki, zamiast wejść śmiało w utopijne... pardon, UPRyjne państwo. Nic tylko czysta demagogia, gdyby chociaż jeszcze w tym pozytywnym pierwotnym znaczeniu :|
mike
Cytat(sztosz @ 22.10.2007, 11:59:23 ) *
I dlatego że nie wybraliśmy jesteśmy bandą kretynów która (...)
Oo, przepraszam ja nie jestem kretynem. Ja należę do układu. Jak każdy z 70% wyborców, którzy nie zagłosowali na PiS biggrin.gif
kyob
Cytat(hwao @ 22.10.2007, 11:55:55 ) *
To z czego niby miały by być te ogromne sumy pieniędzy choćby na autostrady i opiekę medyczną?

kto pyta nie błądzi... już odpowiadam (zakładam, że znasz program UPR jest on o wiele krótszy od PO)

autostrady odpowiedź znajdziesz w sekcji PODATKI i punkcie 4
opieka medyczna odpowiedź znajdziesz w sekcji LECZNICTWO

W takim stopni zmniejszając "źródła dochodów" - chociaż niektóre to się zgodzę, należy usunąć gdyż nie są najlepszym rozwiązaniem.

im większe upaństwowienie tym większe podatki zależność jest oczywista

Realizacja wszystkiego co napisałeś (wnioskuje że chcesz czegoś przeciwnego) jest możliwe, lecz skąd wziąć wtedy ogromne sumy na budowę autostrad czy też służbę medyczna - chyba że UPR przewiduje tylko i wyłącznie obniżenie podatków do minimum, co za tym idzie brak pieniędzy na inwestycje i wegetacje państwa przez 4 lata. Zakładam że nie oto chodzi, więc albo to są po prostu "chwytliwe hasła" rzucane w celu pozyskania elektoratu (popatrzcie na swoje wyniki, Polacy nie dadzą się już tak oszukać), albo po prostu te "pieniądze" miały by się znaleźć z "wydruku".

piszesz o chwytliwych hasłach "4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ." - kto za to zapłaci? (podpowiedź państwo jest finansowane z podatków)

Cytat(athabus @ 22.10.2007, 11:58:04 ) *
Kyob przed wyborami toczyliśmy dość długą dyskusję, i tam napisałem o co mi chodzi. Generalnie - UPR myśli w dobrym kierunku ale:
a) zbyt radykalnie, zwłaszcza w kontekście takiego kraju jak Polska

właśnie mija 17 lat pro-socjalistycznych rządów, które jak wszyscy widzą zrobiły z Polski tygrysa ekonomicznego - przodujemy we wszystkich wskaźnikach ekonomicznych, a Polacy nie emigrowali za pracą i pieniędzmi...

cool.gif zbyt nierealnie - swój plan opiera na nierealnych założeniach

podobne reformy wprowadziła Estonia - socjaliści zgodnie twierdzili, że ich założenia są nierealne... biedna Estonia wyprzedza nas w większości (jak nie wszystkich) wskaźnikach ekonomicznych

c) w oderwaniu od rzeczywistości - widzi dobre strony wprowadzonych rozwiązań (bo takowe by były), ale uważa, że powstałe przy tym nowe problemy rozwiążą się same "bo będzie dobrze".

no tak rząd wie lepiej co jest dobra dla obywatel niż on sam
athabus
kyob przykład Estonii to jest właśnie demagogia. W Estonii, żyje mniej ludzi niż w Warszawie. Zdecydowana większość to mieszkańcy miast (prawie połowa w samej stolicy). Porównywanie reform z takiego kraju do Polski jest... śmieszne.

Przy takiej wielkości populacji + takiej urbanizacji, wystarczy, że wejdzie kilku większych inwestorów i kraj zmienia się nie do poznania. Faktycznie wystarczy obniżyć podatki zachęcić kilka firm do zainwestowania i przepis na sukces gotowy. Problem w tym, że Estonia nie ma 90% problemów, z którymi borykałaby się Polska. W programowaniu mogłoby to wyglądać mniej więcej tak:
Cytat
Freelancer rozmawia z pracownikiem Allegro. Słuchaj stary wczoraj posiedziałem w nocy i zoptymalizowałem kod moje aplikacji tak, że działa 3 razy szybciej. Pozakładełem trochę indeksów, pousuwałem trochę zbędnego kodu... i wszystko śmiga. A wy w tym allegro to się bawicie z tym kodem 3 miesiące i zyskujecie marne 5-10%. Mówię wam weźcie mnie do zespołu a pokażę wam moje metody.

Przeczytaj program UPR i zastanów się jeszcze raz czy opiera się na logicznych założeniach - bo moim zdaniem to jest podejście "życzeniowe". "Sprywatyzujemy i nagle pojawi się 50% więcje pieniędzy" - ogólnie jest to prawda, tylko nie stanie się to od razu i tak na prawdę nikt, nie wie ile wiecej tych pieniędzy będzie, więc opieranie strategii na takich domysłach świadczy bardzo źle o ekonomistach UPR.

Na koniec - nie mówię, że inne partię nie rzucają takich sloganów, ale my tu na forum wiemy, że to taka kiełbasa wyborcza, a ty zdaje się tego nie widzisz i próbujesz nas przekonać, że UPR jak mówi tak zrobi.
hwao
Może tak.

Przebywam w internecie sporo czasu, staram się być aktywny w bardzo wielu społecznościach pojawiających się w internecie (forum, strony, blogi, irc, ect) i w moim odczuci UPR praktycznie wszędzie bardzo wyraźnie zaznacza swoja obecność - często robiąc to nie kulturalnie, przykładowo ten temat, zamiast podjąć dialog to atakujecie uszczypliwymi uwagami - temat i treść pierwszego posta wręcz ocieka ironią.

Ponadto jestem przekonany że wyborcy UPR jako iż są bardzo aktywną społecznością w internecie, ba mało tego potrafią sprawnie korzystać ze wszelkich dóbr dostarczanych przez internet. Na pewno posiadają nie jedno forum na którym można porozmawiać o programie UPR, lub też zestawić go z programem innej partii. Dlaczego więc wszędzie (nawet na stronach nie związanych z polityką) tak nachalnie zaznaczają swoją obecność, czasem przedstawiając konkrety, a czasem wręcz szukając zaczepki? Rozumie też że każda społeczność ma w swoich szeregach jakieś czarne owce - ale powinniście starać się, dawać przykład że można milej i bez obrzucania się mięsem.

Dialog w Polsce jest potrzebny, ale kulturalny i rzeczowy!

Program polityczny żadnej partii nie jest pozbawiony wad przecież to normalne że wszystko ma swoje plusy i minusy, dlatego uważam że każdy obywatel powinien oddać głos na kandydata tego, który jest najbliższy jego przekonaniom - a nie na tego który jego zdaniem wygra wybory. Niestety demokracja w Polsce jeszcze nie dojrzała chyba do tego, aby potrafić wspólnie rządzić, ponad partyjnymi podziałami.

Przepisem na Polskę wszystkich Polaków powinna być "synteza", wspólna praca wszystkich partii politycznych, potrafiąca zrozumieć intencje innych i darzyć do wspólnego konsensusu. Za każdą partią w rządzie stoją ludzie którzy na nich głosowali, gdyż proponowali rozwiązać jakieś ich problemy.

Przemówienie Donalda Tuska na wiecu, w dniu zakończenia ciszy wyborczej wskazuje że może doczekamy się w końcu polityki dialogu, a nie obelg - pożyjemy zobaczymy.

Co do wspomnianej Estonii, to ciężko przyrównać ją do Polski, to co sprawdziło się u nich, nie musi sprawdzić się u nas - Polska musi wypracować swoj własny styl, gdyż stoi przed zupelnie innymi problemami niż Estonia.

Wystarczy spojrzeć na proste zestawienie:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Estonia
http://pl.wikipedia.org/wiki/Polska

Ustrój polityczny republika
Ustrój polityczny demokratyczny

Powierzchnia
• całkowita 45 226 km²
Liczba ludności (2007)
• całkowita 1 316 000[1]
• gęstość zaludnienia 29 osób/km²

Powierzchnia
• całkowita 322 575² km²
Liczba ludności (2007)
• całkowita 38 518 241
• gęstość zaludnienia 122 osób/km²

To tak jak wspomniał athabus porównywanie strony małego sklepu do allegro. Podobnie sama organizacja państwa jest inna niż w Polsce.

Przedstawiłeś odpowiedz na moje pytanie także należało by się do nich ustatkować.

Za co budować drogi:
Cytat
Np. podatek drogowy ukryty jest w cenie paliw. Opłata ta musi w całości iść na budowę i utrzymanie dróg. Najprawdopodobniej powinna zostać znacznie obniżona, co zniżyłoby ceny paliw.

"Najprawdopodobniej". Trzeba pamiętać że w Polsce masa rzeczy które powinny być już zrobione, jeszcze nie zaczęły powstawać - niestety trzeba na to licznych funduszy. Według mnie wyżej zaistniała sytuacja miała by realną szanse zostać spełniona, ale wszystkie pieniądze szły by szły TYLKO na konserwacje już istniejących dróg, a gdzie nowe brakujące autostrady - czy tego chcemy?

System zdrowotny:
Cytat
6. Ustają wszelkie dopłaty do leków, a opłaty za usługi szpitalne ustalane będą przez same szpitale. To samo dotyczy lekarzy.

Zastanawia mnie czy wiecie ile kosztują lekarstwa bez dopłat od państwa, ciekawe czy przeciętnego Kowalskiego będzie stać na na opłacenie całkowitych kosztów leczenia jakie poniesie. Już nie wspomnę o nowoczesnych lekarstwach ratujących życie w ciężkich chorobach, które trzeba przyjmować całe życie a cena za jedną dawkę potrafi być poważnym ciosem dla domowego budget'u.

Do reszty się ustosunkuję jak wrócę do Krakowa, niestety czas mnie goni.
nevt
kyob - jestem fanem JKM, mieszkam w trójmieście, jeszcze tydzień temu byłem przekonany oddać na niego glos

zmieniłem zdanie - nie dlatego, że jestem fanem PO - nie dlatego, że jestem zacietrzewionym wrogiem kaczyzmu - zmienilem zdanie dlatego, że tak będzie lepiej dla Polski

gdyby w sondażach przodował LiD albo PSL - oddałbym swój głos na nich

dlatego, że Polska czeka na wiele reform - finanse, podatki, służba zdrowia, budownictwo
dlatego, że przed Polską jest ogromny wysiłek budowy infrastruktury i organizacji EURO2012
dlatego, że Polska stała się pośmiewiskiem na scenie międzynarodowej
dlatego, że aby cokolwiek zbudować czy zreformować, potrzebne są stabilny sejm oraz silny i sprawny rząd

a gdybym oddał glos na LPR? jak wielu innych - na tydzień przed wyborami mieli blisko 7% poparcie... a gdyby dostali te 8% i weszli do sejmu?

głosy poparcia dla LPR obniżyłyby wynik PO o powiedzmy te same 8%
PO mimo wszystko wygrałoby wybory, ale z niewielką przewagą nad PiS
i mielibyśmy powtórkę systuacji sprzed 2 lat - zwycięska partia musiałaby zawiązać koalicję z jeszcze min. 2 partnerami. bo POPiS już jest raczej nieprawdopodobny...

a każda kombinacja (PO+LiD+LPR, PO+LiD+PSL, PO+LPR+PSL) mając na uwadze rożnice światopoglądowe i programowe byłaby równie stabilna i skuteczna co kooalicja PiS+LPR+SAM...

przemyśl to - a korzystając z analogii informatycznych - zalożenia programowe konretnych partii nie są aż tak istotne jak to się w pierwszej chwili wydaje - liczę się konkrtetne cele oraz metody ich osiągania - tak jak nieważne jest, czy serwis powstanie w php czy AJAX, liczy się to, jak funkcjonuje, wyglada i czy kod jest optymalny dla danej technologii...

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
kyob
Cytat(hwao @ 22.10.2007, 14:29:06 ) *
Przebywam w internecie sporo czasu, staram się być aktywny w bardzo wielu społecznościach pojawiających się w internecie (forum, strony, blogi, irc, ect) i w moim odczuci UPR praktycznie wszędzie bardzo wyraźnie zaznacza swoja obecność - często robiąc to nie kulturalnie, przykładowo ten temat, zamiast podjąć dialog to atakujecie uszczypliwymi uwagami - temat i treść pierwszego posta wręcz ocieka ironią.

taki miał być pełen ironii

Ponadto jestem przekonany że wyborcy UPR jako iż są bardzo aktywną społecznością w internecie, ba mało tego potrafią sprawnie korzystać ze wszelkich dóbr dostarczanych przez internet. Na pewno posiadają nie jedno forum na którym można porozmawiać o programie UPR, lub też zestawić go z programem innej partii. Dlaczego więc wszędzie (nawet na stronach nie związanych z polityką) tak nachalnie zaznaczają swoją obecność, czasem przedstawiając konkrety, a czasem wręcz szukając zaczepki? Rozumie też że każda społeczność ma w swoich szeregach jakieś czarne owce - ale powinniście starać się, dawać przykład że można milej i bez obrzucania się mięsem.

17 lat ignorowania i manipulowania w mediach informacjami na temat UPR zrobiło swoje (incydent z programem forum był tylko wierzchołkiem góry lodowej) - to ja się pytam, gdzie ta wolność wypowiedzi w wolnej Polsce?

internet pozwala w wielu przypadkach ZDEMASKOWAĆ OBIEKTYWIZM prywatnych i publicznych środków przekazu stąd taka aktywność zwolenników liberalnych reform w internecie

Program polityczny żadnej partii nie jest pozbawiony wad przecież to normalne że wszystko ma swoje plusy i minusy, dlatego uważam że każdy obywatel powinien oddać głos na kandydata tego, który jest najbliższy jego przekonaniom - a nie na tego który jego zdaniem wygra wybory. Niestety demokracja w Polsce jeszcze nie dojrzała chyba do tego, aby potrafić wspólnie rządzić, ponad partyjnymi podziałami.

pytam się ludzi, dlaczego nie głosowaliście na UPR - pada odpowiedź: "a kto to... nie pokazują ich w tv, wiec po co mam na nich głosować..." - szczena mi opadła - ludzie (w większości nie wszyscy) głosują na tego kogo media wykreują

Przepisem na Polskę wszystkich Polaków powinna być "synteza", wspólna praca wszystkich partii politycznych, potrafiąca zrozumieć intencje innych i darzyć do wspólnego konsensusu. Za każdą partią w rządzie stoją ludzie którzy na nich głosowali, gdyż proponowali rozwiązać jakieś ich problemy.

sęk w tym, że UPR jest partią liberalną, pro wolnościową, pro własnościową, gdzie słuszne jest stwierdzenie "państwo jest bogate - bogactwem swych obywateli" z czym się nie zgadzają pozostałe partie...

Przemówienie Donalda Tuska na wiecu, w dniu zakończenia ciszy wyborczej wskazuje że może doczekamy się w końcu polityki dialogu, a nie obelg - pożyjemy zobaczymy.

UW,UD,SKL,AWS czy PO jak kto woli dużo mówi, a mało robi - Tusk otrzymał drugą szansę, więc liczę na jego rehabilitację i większą aktywność reformatorską

Co do wspomnianej Estonii, to ciężko przyrównać ją do Polski, to co sprawdziło się u nich, nie musi sprawdzić się u nas - Polska musi wypracować swoj własny styl, gdyż stoi przed zupelnie innymi problemami niż Estonia.

Wystarczy spojrzeć na proste zestawienie:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Estonia
http://pl.wikipedia.org/wiki/Polska

polecam książkę "Estoński cud" Laar wprowadził kompleksowe reformy, z których na wiele czeka Polska, a raczej Polscy obywatele i nie był to efekt kilku dużych inwestorów, ale zmiana mentalności w skali kraju

Terapia szokowa, mająca doprowadzić do stabilizacji makroekonomicznej, była dla ludzi bolesnym przebudzeniem. Teraz było ważne, by dać im nową nadzieję. Bez przełomowej zmiany ludzkiej mentalności postkomunistyczna rzeczywistość okazałaby się pułapką, a naród nigdy nie uczyniłby swej ojczyzny "normalnym" krajem z niezależnym rządem i wolnym rynkiem, działającymi w ramach prawa. W okresie narzuconego przez Sowietów socjalizmu ludzie nie przywykli do samodzielnego myślenia, podejmowania inicjatyw czy ryzyka. Wielu musiało zostać pozbawionych złudzeń - tak powszechnych w krajach postkomunistycznych - że przyjdzie ktoś, kto załatwi ich problemy za nich. Trzeba było zmobilizować ludzi, tak by ruszyli naprzód, i zmusić ich, by podejmowali decyzje oraz brali za nie odpowiedzialność.

Za co budować drogi:
"Najprawdopodobniej". Trzeba pamiętać że w Polsce masa rzeczy które powinny być już zrobione, jeszcze nie zaczęły powstawać - niestety trzeba na to licznych funduszy. Według mnie wyżej zaistniała sytuacja miała by realną szanse zostać spełniona, ale wszystkie pieniądze szły by szły TYLKO na konserwacje już istniejących dróg, a gdzie nowe brakujące autostrady - czy tego chcemy?

nie wiem do kogo pijesz, ale gdyby podatek drogowy szedł na drogi od momentu, kiedy został wprowadzony problem braku dróg byłby sprawą marginalną

System zdrowotny:
Zastanawia mnie czy wiecie ile kosztują lekarstwa bez dopłat od państwa, ciekawe czy przeciętnego Kowalskiego będzie stać na na opłacenie całkowitych kosztów leczenia jakie poniesie. Już nie wspomnę o nowoczesnych lekarstwach ratujących życie w ciężkich chorobach, które trzeba przyjmować całe życie a cena za jedną dawkę potrafi być poważnym ciosem dla domowego budget'u.

widujesz w TV, internecie, prasie, radio akcje w stylu pomóż dziecku X choremu na Y - to jest nasza bezpłatna opieka medyczna?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.