Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: preg_match - operacja na sesji
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Krisu
Chciałbym dowiedzieć się, czy da się wyciągnąć źródło strony za pomocą preg_match, ale z pliku, który jest dostępny tylko po zalogowaniu do serwisu.

Na zwykłych plikach html operacja ta jest bardzo prosta, ale jeśli chciałbym wczytać źródło dla osobnego konta, sytuacja się komplikuje, gdyż przeglądarka twierdzi, że nie jestem zalogowany. I często zamiast źródła widzę stronę do logowania.

Przykład:
  1. <?php
  2. $strona = 'http://jakis.serwis.pl/konto.php';
  3. $plik = file($strona);
  4. $zrodlo = implode('', $plik);
  5. preg_match('/<span id="blablabla">([^>]*)</span>/si', $zrodlo, $zmienna['blablabla']);
  6.  
  7. echo "$zrodlo";
  8. ?>
Cysiaczek
Co to ma wspólnego z OOP?

Przenoszę na PHP
Krisu
Proszę o pomoc, zanim temat spadnie gdzień na szary koniec.
franki01
To jest dosc rozwlekly problem. W takim wypadku mozna uzywac fsockopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, wyslac naglowki fwrite" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, pobrac naglowki strony (a konkretnie cookies, np ID sesji), wyslac odpowiednie naglowki metoda POST z loginem i haslem, wysylajac razem z nimi pobrane ciasteczka. Potem mozna kolejnym zapytaniem do serwera (wykorzystujac odpowiednie cookie) pobrac zawartosc strony po zalogowaniu.

To jest opis skryptu, a jego samego na pewno nikt tutaj nie ma zamiaru pisac bo zajmuje co najmniej pol godziny...
Krisu
Dzięki za odpowiedź, to mi wyjaśniło w jaki sposób rozwiązać problem. Postaram się sam napisać skrypt, ale nie wiem czy dam radę. Więc jeśli ktoś mimo to znalazłby chęci by napisać choćby zarys skryptu, byłbym wielce wdzięczny.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.