Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z freecrm
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ArturRudnicki
Czy ktoś pracował na czymś takim jak freecrm? Mam problem, że użytkownicy mogą edytować nie tylko swoich klientów, ale wszystkich oraz nie pobierają mi się pliki pdf, tylko mam w przeglądarce tekst: pdf i już.

Pozdrawiam
Artur Rudnicki
ayeo
Co do tych plików PDF to poprostu masz pewnie firefoxa smile.gif kliknij prawym na linku i daj zapisz plik na dysku
ArturRudnicki
Niestety, nie. Po kliknięciu na link do pliku wyświetla mi się w przeglądarce rozszerzenie pliku jako zwykły tekst.

Pozdrawiam
Artur Rudnicki
franki01
Czy takie cos pokazuje sie na kilku przegladarkach? Jak tak, to pewnie wina skryptu. Moze pokaz kod ktory odpowiada za wyswietlanie, to cos sie poradzi.
ArturRudnicki
Problem jest na kilku przeglądarkach. Serwer chodzi na apachu, a kody są następuące:

<?
require("db.php");
function error($fil)
{
return '';
}

///////////////////////////
//read all file as ssi
///////////////////////////
function ssi($fil)
{
clearstatcache();
if(file_exists($fil))
{
$fd=fopen($fil,"r");
if($fd>0){
$contents = fread( $fd, filesize( $fil) );
fclose($fd);
return $contents;
}
else return error($fil);
}
else{//not file
return error($fil);
}

}

function getfile($name){
$path="templates/".$name;
$fd=fopen($path, "r");
$temp="";
while (!feof($fd)) {
$buffer = fgets($fd, 4096);
$temp=$temp.$buffer;
}
fclose($fd);
return $temp;
}

$sSQL="select * from pliki where sciezka='$sciezka'";
$ret=mysql_query($sSQL);
if($obj=mysql_fetch_object($ret))
{
$ext=substr($obj->nazwa,strrpos($obj->nazwa,".")+1);
echo $ext;
$sSQL1="select mim from mime where ext='".$ext."'";
$ret1=mysql_query($sSQL1);
if($obj1=mysql_fetch_object($ret1))
header('Content-Type: '.$obj1->mim);

header('Content-Disposition : attachment; filename='.$obj->nazwa.'');
header('Accept-Ranges: bytes');
$str='Content-Length: '.filesize($UploadFilePath.$obj->sciezka);
header($str);
header('Connection: close');
readfile($UploadFilePath.$obj->sciezka);
}
?>

Pozdrawiam
Artur Rudnicki
franki01
1. Uzywaj [ php ] [/ php ] jak uzywasz kodu php.

2. echo $ext; - to jest w ktorejs linii i to ten fragment pokazuje to pdf. Tak naprawde nic nie jest z pliku pokazywane. Patrzac na ten kod mozna stwierdzic ze moze byc duzo niedociagniec spowodowanych jakimis bledami zwiazanymi ze struktura bazy danych. Wedlug mnie tabela mime nie ma odpowiedniego rekordu zawierajacego typ mime pliku pdf i nie wysyla odpowiednich naglowkow. Powodem tego jest to ze przegladarka traktuje plik, ktory powinien byc PDFem, jako tekst.

Jak masz ten plik gdzies na serwerze to podaj link i wtedy zobacze czy skrypt wysyla odpowiednie naglowki.
ArturRudnicki
Niestety, nie mam tego upublicznionego, chodzi to w intranecie. Ale można sobie zobaczyć takie samo rozwiązanie pod tym adresem: http://freecrm.more7.pl/ i zalogować się : użytkownik test, hasło test. Tam to chodzi, ja mam to samo i nie chodzi. Może to jest problem mojego Apache?
Postawiłem go na krasnalu.

Pozdrawiam
Artur Rudnicki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.