Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dołączanie biblioteki na zdalnym serwerze
Forum PHP.pl > Forum > PHP
clarkfinger
Witam!

Mam hosting, który spełnia wszystkie moje oczekiwania, ale ma jeden mankament: Nie jest obsługiwana biblioteka PDO. Niestety sporo moich stron wykorzystuje tę bibliotekę i bez niej nie będą działały. Kod źródłowy bibliotek jest w C, więc nie mogę zwyczajnie dołączyć źródła do moich skryptów. Czy ktoś ma jakiś pomysł, co zrobić, żeby używać tej biblioteki (a właściwie jej klas) na tym serwerze.
dr_bonzo
Zmienic hosting? do dl() na 99% nie zadziala
clarkfinger
No to super, ale hostingu nie zmienię, bo wszystkie inne mają znacznie więcej mankamentów.

Czy naprawdę nie ma możliwości, żeby jakoś dołączyć taką bibliotekę?, są źródła, mogę to w dowolny sposób przekompilować, ale jak to potem podłączyć?
Snowak
Skoro dl() nie działa, to naprawdę nie ma... ewentualnie zagadaj do admina.
clarkfinger
Jednak działa - dl() załatwiło wszystko, trzeba było tylko usiąść na spokojnie i poszperać - to jest windows hosting więc rozszerzenie nie nazywa się pdo.dll i pdo_mysql.dll tylko php_pdo.dll i php_pdo_mysql.dll

Big Thanks! smile.gif

P. S.

Do admina pisałem wcześniej - odpisał, że niestety PDO nie obsługiwane jest - nawet nie wie, że jest winksmiley.jpg
dr_bonzo
No to lol, ale trzeba bylo od razu powiedziec ze to windows smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.