glorification
24.12.2007, 08:25:11
Witam, problem na jaki sie natknałem to koniecznosc zainstalowania biblioteki mcrypt pod php 5.2.5 na apache 2 ...
Jak napisane w manualu , php w wersji 5 wymaga mcrypt w wersji minimum 5.2.6.. tymczasem wraz z z php dostarczana jest wersja 5.2.5 , ktora po odkomentowaniu i tak naniewiele sie zdaje ... Sciagnalem wiec wersje mcrypt 2.6.7 skladajaca sie z nastepujacych plikow :
cygmcrypt-4.dll
cygwin1.dll
cygmhash-2.dll
cygz.dll
mcrypt.exe
Ma ktos moze pomysl jak dodac te biblioteki do php5. Za wszelkie glosy w tym temacie z gory dziekuje ...
g.
lectric
24.12.2007, 12:38:23
Zbłądziłeś kolego, nie to forum.
glorification
24.12.2007, 16:17:52
ok, moj bląd ... poprosze o przeniesienie tego postu we wlasciwe miejsce, o ile to mozliwe, a jak to za duzo pracy to o wykasowanie go ... lub jakas podpowiedz ostatecznie ;]]
Force
24.12.2007, 19:26:19
Nie wiem czy zadziała ale spróbuj użyć funkcji
http://pl2.php.net/dl albo w php.ini
extension=cygmcrypt-4.dll
extension=cygwin1.dll
extension=cygmhash-2.dll
extension=cygz.dll
glorification
25.12.2007, 16:51:45
w sumie na jedno wychodzi dl() sluzy do dynamicznego ladowania biblioteki ... mnie to w sumie na nic bo metoda jest po pierwsze przestarzala w php5 a poza tym to mniej wiecej tyle c
extension=... w php.ini ...
Tak czy inaczej probowalem dolaczyc kilka roznych plikow niestety zaden z nich nie jest poprawni
ladowany jako biblioteka... albo nie jest odnajdowany w extensions ...
Latwiej to juz na linuxie wkompilowac ...
dzieki za glos w temacie ;]]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.