Mam do was pytranie jak wyciągnąć dane z podwójnym użyciem WHERE tylko że w jendym przypadku WHERE może być różne a w drugim równe coś tam. Przykład:
Aktualnie wygląda to tak:
<?php "SELECT news_id, news_subject, news_cat, news_cat2, news_reads, news_datesta
mp FROM ".$db_prefix."news WHERE news_cat='Buty' OR news_cat='Inne dodatki' OR news_cat='Patche' OR news_cat='Piłki' OR news_cat='Stadiony' OR news_cat='Twarze' ORDER BY news_id DESC LIMIT 10 ?>
I wyciąga to dane gdzie news_cat jest równbe patche lub piłki lub stadiony itd. A ja do tego musze dopsiać że jeszcze jedne warunek aby wyciągał dane gdzie oprócz tego news_cat równego coś tam wyciągnął dane news_cat='PES2008', próbowałem tak:
<?php "SELECT news_id, news_subject, news_cat, news_cat2, news_reads, news_datesta
mp FROM ".$db_prefix."news WHERE news_cat='Buty' OR news_cat='Inne dodatki' OR news_cat='Patche' OR news_cat='Piłki' OR news_cat='Stadiony' OR news_cat='Twarze' AND news_cat2='PES2008' ORDER BY news_id DESC LIMIT 10 ?>
Ale to nie działa.
Podsumowywując:
news_cat musi być równe albo patche, albo stadiony albo piłki albo coś tam jeszcze
news_cat2 msui być równe PES2008