Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: czy opłaca się sprzedawac małe skrypty
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Lejto
Czy opłaca się sprzedawać małe skrypty napisane w php i oparte o mysql np. skrypt głosowania w gd, system newsów...
klocu
tak jeśli skrypt będzie sensowny, z ewentualną pomocą dla beginerów i za rozsądną cenę.
a nie tak jak ostatnio widziałem: skrypt który pokaże Ci Twoje ip za 10 zł. (dwie linijki kodu za dychę?)
Lejto
Cytat(klocu @ 5.03.2008, 18:35:19 ) *
a nie tak jak ostatnio widziałem: skrypt który pokaże Ci Twoje ip za 10 zł. (dwie linijki kodu za dychę?)

przesada, gdzie to widziałeś, kupił ktoś?
webdice
Wystaw skrypt na aukcje to zobaczysz. Równie dobrze mógłbyś zapytać czy opłaca się napisać jakiś serwis.
klocu
@Lejto: nie, to nie jest żart. widziałem to gdzieś na Allegro, ale na szczęscie nie było aż tak głupich ludzi, żeby sie na to nabrać...
l0ud
Przy takiej ilości darmowych gotowców, ciężko będzie znaleźć kupca. Chyba o powodzeniu skryptu na allegro, najwięcej decyduje jego wygląd i... wygląd aukcji
proszek
Tak malych jak system newsów itp. na pewnie nie ale jeżeli wstrzelisz się w aktualny trend oplacalne może być sprzedawanie mini-cmsów pod konkretną tematykę. Kiedyś parę groszy zarobił na tym autor MyGada. Trzeba tylko wyczuć co akurat jest na "czasie" winksmiley.jpg)
Moli
Zrob skrypt ala nasza-klasa.pl. Kupi masa osób biggrin.gif
terabit
Cytat(Moli @ 6.03.2008, 15:39:57 ) *
Zrob skrypt ala nasza-klasa.pl. Kupi masa osób biggrin.gif

masa dzieciaków którzy dają max 100zł tongue.gif biggrin.gif
Moli
Nie liczy się kto, liczy się ile zarobisz smile.gif Mi się nie chce pisac takiego skryptu, ale mogę się założć że jeśli ktośby zrobił ladny design, dobry opis (np. o reklamach n-k w tv etc.) to trochę by zarobił smile.gif
bartg
Tak, ale skrypt może być naaaaprawde prosty winksmiley.jpg. Wystarczy dać im screena z nasza klasa i powiedziec ze to ten system. A w paczce dać Install.txt i wywalić coś o linuxie itd winksmiley.jpg
Grzesiek
Cytat(bartg @ 6.03.2008, 18:36:05 ) *
Tak, ale skrypt może być naaaaprawde prosty winksmiley.jpg. Wystarczy dać im screena z nasza klasa i powiedziec ze to ten system. A w paczce dać Install.txt i wywalić coś o linuxie itd winksmiley.jpg

Tylko, jest jeden problem: to by było zwykłe oszustwo. mad.gif
bartg
Oczywiście, że tak, ale czy ja powiedziałem żeby tak robić? Jeśli ktoś nie wyczuł sarkazmu/ironi to przepraszam za zbyt małe ukazanie jej. Co do naszej-klasy. Można zrobić podobny skrypt bo funkcjonalność tego portalu można uprościć i zrobienie czegoś podobnego nie powinno sprawić trudności
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.