Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pytanie do webmasterów
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
adam882
Witam

Czy stworzenie działalności tworzenia stron internetowych jest opłacalne? Mam na myśli firmę jednoosobową. Czy można sporo zarobić, jako webmaster? Jakie mogłyby byc szacowane zarobki takiego webmastera?
Cezar708
to jest uzależnione od:
  • Twoich umiejętności programowania
  • Twoich umiejętności negocjacyjnych
  • Twojego podejścia do pracy
  • Twojego samozaparcia
  • Szczęścia
  • i wielu wielu innych nie wymienionych tutaj jeszcze czyników

pozdrawiam smile.gif
tiraeth
Już na forum była dyskusja o własnej działalności gospodarczej. Jeśli masz zamiar mieć przychody rzędu 5000 tys. złotych miesięcznie, to wtedy załóż. Jeśli nie... to lepiej pracuj na umowy o zlecenia lub dzieła. Prosta kalkulacja - księgowości, podatki, rejestracja działalności.
adam882
załóżmy, że mam dużą wiedzę na temat tworzenia stron. Tworzę nowoczesne aplikację, mam dużo wolnego czasu i pełny zapał do pracy - czy wtedy zakładając działalność gospodarczą związaną z tworzeniem stron można otrzymać zadowalające przychody? Chciałbym poznać waszą opinię na ten temat ponieważ waham się czy pracować, jako webmaster czy nie
siemakuba
Cytat(adam882 @ 18.03.2008, 00:16:55 ) *
ponieważ waham się czy pracować, jako webmaster czy nie

Nie pracować.

Wahasz się? Stary, 99% z nas, którzy pracują zawodowo jako webmaster / webdeveloper i traktują to poważnie tak naprawdę wcale nie pracują. My realizujemy swoją pasje.
BTW, ile dasz radę sam zrobić jako webmaster czy nawet webdeveloper? To se ne da, poprostu. A to, co da się zrobić samemu nie pozwoli ci na takie zarobki żeby sobie wygodny żywot prowadzić, a co dopiero działalność. Oczywista, są wyjątki.

No nie wiem, chyba że inaczej rozumiemy pojęcie webmaster.

pozdr.
itsme
temat omawiany walkowany przeorany

zamykam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.